Web-blog amb la voluntat de compartir i donar a conèixer a qui ho desitgi els valors naturals del tram baix del riu Tordera, les zones humides associades i el seu entorn en general, així com les novetats i curiositats referides a la seva gestió, divulgació o protecció.
divendres, 12 d’octubre del 2007
Desembocadura del riu Tordera 12/10/07
Aquest matí a la desembocadura del Tordera, amb en David Caballé...
Continua la presència a la llacuna de almenys 2 xarxets comuns (Anas crecca) entre els ànecs collverds (Anas platyrhynchos) i polles d’aigua (Gallinula chloropus), el bernat pescaire (Ardea cinerea), 1 martinet de nit (Nycticorax nycticorax) juvenil, abundants cueretes blanques (Motacilla alba), una cuereta torrentera (Motacilla cinerea), caderneres (Carduelis carduelis), tudons (Columba palumbus), garses (Pica pica),... i ja es poden veure unes poques titelles (Anthus platensis) i almenys un parell de repicatalons (Emberitza schoeniclus), entre altres hivernants.
Al mar poc moviment... els xatracs becllargs (Sterna sandvicensis), els corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) i uns 4 mascarells (Sula bassana), a més a més dels gavians argentats (Larus michahellis) i les gavines vulgars (Larus ridibundus).
Un total de 28 corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo) volant en formacions, alt i cap al sud, i un parell de falcons mostatxuts (Falco subbuteo) que han aparegut volant riu avall amb un grup de gavians i que han continuat cap al sud per sobre del mar i la platja.
El que més ens ha sorprès, però, ha estat la gran quantitat de teixidors (Remiz pendulinus) que han estat volant d’una banda a l’altre de la llacuna, amagant-se al canyís, i amb els seus reclams constants. Finalment han marxat direcció sud per sobre dels càmpings en grups... primer uns 15-20, desprès 12, i quan em marxat encara hi quedaven uns 5 pel canyís... en total uns 32!!!
Xavi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada