Des del Servei de Protecció de la Fauna, Flora i Animals de Companyia estem efectuant diferents capes de distribució de les espècies protegides i amenaçades de Catalunya en format Miramon. Aquests “mapes” serveixen per després detectar punts importants a tenir en compte quan algun promotor vol fer alguna cosa en algun lloc i que tothom estigui assabentat de les zones d’importància del país per a la fauna.
Estic recollint informació sobre la dispersió postnupcial del corb marí emplomallat a Catalunya. En concret, més enllà dels indrets de reproducció, que ja coneixem bastant bé, el que interessa ara és quantificar i cartografiar aquells punts que acullen concentracions de corbs marins en aquesta època. L’objectiu és fer “una capa sig” amb aquesta mena d’informació que sigui de tipus quantitatiu, però en ordres de magnitud, és a dir, 0-10, 10-50, 50-100, 100-500 etc... i si l’espècie és regular o només irregular a la zona en qüestió.
Per aquest motiu, si durant el mes d’agost i fins la primera quinzena de setembre observeu grups de corbs marins emplomallats (o exemplars aïllats) en qualsevol indret de la costa catalana, us pregaria que m’enviéssiu les dades que obtingueu amb el lloc precís (si és possible) i quantitat aproximada d’exemplars a la meva adreça de la feina: rgutierrez@gencat.cat .
Tota la col·laboració serà agraïda.
Una formula interessant i ràpida és enviar un “placemark” del programa gratuït google earth (*.kmz), que ja porta associades les coordenades de l’indret i que es pot enviar ràpid via e-mail clicant el botó dret des del programa i seleccionant un destinatari d’e-mail.
Penseu que la ZEPA Litoral del Baix Empordà es va poder declarar en base a la presència reproductora d’aquesta espècie, pel que no estem parlant de qualsevol cosa i realment disposar d’aquest coneixement té el seu interès i una suma de petites dades poden aconseguir crear una imatge conjunta prou rellevant.
Igual que es protegeixen les zones de cria, també té interès la protecció de les zones de dispersió més rellevants.
Moltes gràcies pel vostre interès
Ricard Gutiérrez
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada