La Generalitat recuperarà les riberes dels rius Fluvià i Tordera
Diari de Girona 10/2/09
La Generalitat ha aprovat avui en el consell de govern la millora de les xarxes de sanejament d'aigües residuals i depuradores de les comarques del Vallès Oriental, Alt Empordà i La Selva per un import total de 8,6 milions d'euros, que pretenen recuperar les riberes dels rius Fluvià i Tordera.
EFE/DDG
A les comarques de La Selva i el Vallès Oriental està prevista la construcció de tres depuradores als nuclis de Terrafortuna (municipi de Vidreres), Fogueres de Montsoriu (terme municipal de Riells i Viabrea) i Montseny, a més de gairebé tres quilòmetres de col·lectors que permetran donar servei a una població de 4.600 habitants i un cabal màxim de 921 metres cúbics al dia.
A la comarca de l'Alt Empordà es connectaran els sistemes d'aigües residuals de les localitats d'Armentera i Sant Pere Pescador amb la depuradora de L'Escala, per a la qual caldrà instal·lar sis estacions de bombeig i construir 16 quilòmetres de col·lectors.
Al municipi d'Armentera també està projectada la construcció d'un dipòsit d'aigües pluvials i set quilòmetres de canonades.Les actuacions previstes tenen un termini d'execució de nou mesos i permetran la recuperació de les riberes dels rius Tordera i Fluvià, aconseguint una millor qualitat de les aigües fluvials gràcies al seu tractament a les noves depuradores, evitant els abocaments als rius.
Amb aquest acord de govern, la Generalitat pretén no només una millora mediambiental de l'aigua sinó també del sanejament general de la xarxa de proveïment de la població.
Les obres a les comarques del Vallès Oriental i La Selva tenen un pressupost de 2,4 milions d'euros, la resta corresponen a les obres a l'Alt Empordà.
CiU de Malgrat de Mar demanarà que es faci una consulta popular sobre les ARE
Malgrat confidencial 10/2/09
En el pròxim ple municipal, el grup de Convergència i Unió de Malgrat de Mar presentarà una moció perquè es faci una consulta popular sobre la pròxima construcció d’una Àrea Residencial Estratègica (ARE) al municipi.
Segons CiU, amb aquesta moció s’insta a l’Ajuntament a iniciar un procés de participació ciutadana per decidir si l’ARE prevista a Malgrat de Mar ha tirar endavant o no. La formació proposa que primer es realitzi una campanya informativa per explicar el projecte en la seva totalitat i que després es faci la consulta. CiU demana també que el resultat que se n’obtingui sigui vinculant.
Es dóna el cas que al municipi de Tordera, amb CiU i Esquerra a l’equip de govern, es farà una consulta popular sobre la construcció d’una ARE al barri de Sant Pere. El dia 1 de març seran els mateixos veïns els qui decidiran si la volen o no. Però en aquest cas, la consulta no serà vinculant. Tot i això, l’alcalde de Tordera s’ha compromès a remetre els resultats a la Generalitat perquè els tingui en compte.
La moció de CiU se suma a la demanda que ja fer el grup d’Esquerra durant el plenari del passat mes de gener. Precisament, la formació va criticar a l’equip de govern municipal per no haver fet una consulta popular sobre aquest tema.
.
L’ESTUDI SOBRE EL MODEL TURÍSTIC DE TORDERA PROPOSA POTENCIAR L’ELEMENT NATURAL COM A PUNT D’ATRACCIÓ TURÍSTICA.
Ràdio Tordera 10/2/09
Tordera aposta pel turisme natural, cultural i esportiu. L’alcalde, Joan Carles Garcia i el regidor de promoció de la vila, Bernat Costas van presentar ahir la primera fase de diagnosi del pla de desenvolupament del model turístic. En aquesta fase s’han entrevistat 67 persones de diversos àmbits per conèixer la seva opinió. En concret s’ha treballat en vuit àmbits: socioeconòmic, recursos turístics, infraestructures de comunicació, urbanisme, serveis públics, allotjament i oferta complementaria. Cada àmbit planteja unes necessitats com per exemple potenciar la restauració com a sector equilibrador, millorar l’oferta de formació professional, creació d’una associació d’empresaris de Tordera, ampliar l’oferta d’allotjament amb un alberg juvenil o càmping. El regidor de promoció de la vila, Bernat Costas assegura que Tordera ha de caminar cap a l’element natural com a punt d’atracció turística.
Bernat Costas avança quines seran les properes accions a realitzar dins el pla de desenvolupament del model turístic.
L’estudi constata la necessitat de millorar la gestió de l’aigua, els serveis vinculats a la salut i es proposa la necessitat d’una pista d’atletisme. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha destacat l’importància dels resultats mostrats en aquest estudi.
Per últim, segons l’estudi, la promoció turística de Tordera haurà de ser dinàmica, imaginativa i fonamentada en les sensacions que ofereix el territori.
Promoció de la Vila presenta les conclusions de la primera fase de l'estudi de turisme
Ajuntament de Tordera 10/2/09
El treball sobre les potencialitats turístiques de Tordera s'està redactant des de l'octubre de 2008. Entre les conclusions recollides destaca la necessitat d'estructurar i gestinar els recursos ja existents al muncipi i potenciar-los en l'àmbit turístic. D'entre aquests recursos en destaquen el turisme de natura, l'esportiu i el cultural.
La Regidoria de Promoció de la Vila va presentar dilluns les conclusions de la primera fase de l'estudi de turisme de Tordera. La primera part de l'estudi, que ha analitzat diferents àmbits d'actuació, ha servit per fer una diagnosi de les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del municipi per establir un pla d'actuació turística. L'estudi ha estat realitzat en base a 67 entrevistes i visites amb els representants dels diferents sectors vinculats al turisme, passant per l'administració pública, les associacions, l'empresariat, les agències operadores i els visitants anònims.Les conclusions de les entrevistes han destacat la importància dels diferents referents econòmics existents de Tordera (com són el mercat, la fira, la implantació d'Inditex, les zones industrials i les zones agrícola-ramaderes), ha analitzat els diferents recursos turístics existents però no estructurats (com són la ruta de les ermites, la ruta de les fonts, la via verda, l'escenificació de llegendes locals o el turisme esportiu) i finalment, ha establert un seguit de productes turístics existents i estructurats com ara el Parc Montnegre Corredor, el circuit de BTT que recorre l'alt Maresme, el Teatre Clavé o els equipaments esportius. Les conclusions de la primera fase han posat de manifest la necessitat de crear una associació d'empresaris i/o un organisme que permeti gestionar el turisme torderenc i ha destacat la importància de la redacció d'un pla de màrqueting i comunicació que permeti promocionar els recursos i productes turístics de Tordera. A partir d'aquest mes es començarà la segona fase de l'estudi de Turisme, que haurà de redactar els objectius principals i secundaris, les línes estratègiques i les accions que permetran portar de la teoria a la pràctica les conclusions del treball. La tercera fase, que tindrà lloc entre els mesos de maig i juny, servirà per organitzar, gestionar i datar les accions que s'haurien de dur a terme. L'estudi de Turisme de Tordera es va començar a redactar al mes d'octubre de 2008. La intenció de la regidoria de Turisme és que a través d'aquest treball es puguin convertir en atractius turístics els diferents recursos existents a Tordera i que passen sobretot pels recursos naturals i paisatgístics, patrimonials i esportius.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada