dimarts, 24 de març del 2009

Algunes notícies més per llegir 24/3/09...

Els hostalers es queixen que s´Abanell no estarà per Setmana Santa
Diari de Girona 14/3/09

L'alcalde, Josep Trias (CiU), assegura que la temporada d'estiu "no es veurà gaire afectada" i promet sorra a la platja

PREOCUPACIÓ PEL TURISME

El president del gremi d'hostaleria de Blanes, Enric Portes, assegura estar intranquil perquè aviat serà Setmana Santa, començaran a arribar els primers turistes i Blanes no podrà tenir condicionat el passeig ni la platja, la qual cosa significarà perdre un lloc d'atractiu per a la gent que busca "sol i platja". A més, s'ha de tenir en compte que el centre de la vila també està encara en obres.
.
Una excavadora posant l'escullera de roques a la platja de s'Abanell abans que no s'incorporin els més de 250.000 metres cúbics de sorra promesos. Foto: carles Colomer

BLANES E.BATLLE / MARTÍ SANTIAGO
Al representant dels hostalers no li desagrada l'avantprojecte que dilluns passat, 16 de març, va presentar l'Ajuntament de Blanes per fer una remodelació integral del barri dels Pins. Tot i això, considera que s'ha de tenir en compte cada zona, "el carrer Villa de Madrid, l'avinguda Colona i els càmpings" per actuar-hi de forma adient. Portes explica que l'ampliació del carrer Colom generarà problemes amb els gerents del càmpings que, com sembla en l'avantprojecte, hauran de cedir part dels terrenys per facilitar l'absorció del trànsit rodat un cop l'avinguda Villa de Madrid esdevingui el principal bulevard per a vianants.
A Portes li preocupa en gran mesura el passeig marítim perquè "encara no sabem ni quin és el projecte que hi faran". Respecte a això, l'alcalde de la vila, Josep Trias (CiU), ha explicat que el projecte d'actuació integral dels Pins es farà durant el 2009 i que no començarà a materialitzar-se abans del 2010, igual que el passeig marítim.
Nous aparcaments
D'altra banda, el gremi d'hostaleria està angoixat perquè durant la Setmana Santa no hi haurà sorra a s'Abanell. "Els Pins no té platja, per on passejarà la gent?", es pregunta el representant gremial. "La gent que vingui a Blanes per Setmana Santa a l'estiu no tornarà perquè no tenim passeig ni res", afegeix. En aquest sentit, el batlle ha assegurat que la temporada d'estiu "no es veurà gaire afectada" per les obres del centre ni l'estat de la platja, ja que al maig hi haurà una aportació de més de 250.000 metres cúbics de sorra destinats a resoldre la mancança actual arran del temporal de Sant Esteve. "Vam dir que hi hauria sorra durant la temporada d'estiu i així es treballa", apunta Trias. A més, l'alcalde assegura que des del govern s'està treballant en l'ampliació i la recerca de noves ubicacions d'aparcaments a Blanes per facilitar l'accés amb cotxe a la vila i solucionar un dels problemes actuals del municipi.
Després de tres mesos, avui començarà la retirada del vaixell de pesca que va quedar embarrancat a la platja de sa Palomera el passat 26 de desembre. La companyia asseguradora procedirà a endur-se l'embarcació després que el Departament de Costes signés el permís el passat 4 de març i el seu propietari recuperés els estris que podien ser salvables.


Retiren de la platja de Blanes el catamarà arrossegat pel temporal de Sant Esteve
Diari de Girona 24/3/09

El que s'havia convertit en el símbol de la platja de Blanes durant els darrers tres mesos ja és història. A primera hora d'aquest dimarts al matí ha començat el desballestament del catamarà que el temporal de Sant Esteve va desamarrar del moll i va dipositar a la platja.
.
Un moment de la retirada del catamarà. Foto: Carles Colomer

ACN/DDG L'opció del desballestament ha estat la que finalment ha autoritzat Costes, després que es descartés tornar a flotar l'embarcació o de treure-la sencera amb una grua des del passeig de Mar. Segons el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, cap d'aquestes dues opcions era viable tècnicament i, a més, l'efecte del temporal va deixar el catamarà totalment sinistrat, per la qual cosa no valia la pena intentar salvar-lo.Després de tres mesos, la platja de Blanes quedarà definitivament neta i, a excepció de s'Abanell, ja no seran visibles les conseqüències del temporal del mes de desembre passat. El catamarà que havia quedat dipositat per les onades enmig de la platja s'ha començat a desballestar aquest dimarts al matí i es preveu que l'operació s'allargui un parell de dies.Inicialment es va estudiar arrossegar novament l'embarcació fins a l'aigua, però els greus desperfectes de la nau feien preveure que aquesta no seria capaç de mantenir-se surant. També es va descartar treure el catamarà amb unes grues des del passeig de Mar i així poder-lo portar a reparar. Al subsòl del passeig hi ha un aparcament i tècnicament no era possible posar-hi tant de pes a sobre.L'embarcació, totalment sinistrada com a conseqüència del temporal, s'ha tret, finalment, a pedaços. Dues excavadores s'han habilitat un camí a la platja per poder arribar fins al catamarà. Un cop allà l'han fet pedaços i un camió s'enduia les restes. Com que el vaixell estava fet de fibra de vidre, el procés de reciclatge que s'haurà de seguir serà molt específic.El cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy també ha destacat que una de les principals precaucions que s'han seguit a l'hora de desballestar el catamarà és el control de possibles vessaments de combustible. L'embarcació era d'una família de pescadors de Blanes que, entre l'assegurança i les ajudes de la Generalitat ha pogut recuperar gairebé el 100% del vaixell.

La burocràcia ha endarrerit la retirada del vaixell embarrancat a la platja de Blanes
Malgrat confidencial 24/3/09 (Vídeo)

Comencen a desballestar el vaixell encallat
El Punt 24/3/09

L'empresa Grues Pallí començarà aquest matí a desballestar el vaixell que va quedar ancorat al passeig de Blanes arran del temporal de Sant Esteve de l'any passat i que fins ara encara no s'havia pogut treure d'on estava per motius d'assegurances.

Les piscines marítimes antimeduses costaran uns 6.500 euros
Diari Maresme 24/3/09

Pineda de Mar va instal·lar divendres passat una zona antimeduses a la platja de Poblenou. Els consistoris que vulguin adquirir-la hauran de pagar uns 6.500 euros per la instal·lació i uns 4.000 euros pel manteniment anual.

Instal·lació

Pineda va instal·lar divendres passat aquesta piscina antimeduses de gairebé 500 m2 a la platja de Poblenou després de l'acord del consistori pinedenc amb l'empresa Etramar,S.L. com a prova pilot que permetrà comprovar l'efectivitat d'aquest nou sistema. Les piscines antimeduses estan formades per unes xarxes instal·lades al mar, subjectades amb uns ancoratges a la sorra i unes boies a la superfície.

Imprevistos inicials

Després de superar diversos imprevistos inicials, com dificultats en el subsòl o onatges forts, l'equip de submarinistes d'Etramar va trobar divendres passat les condicions òptimes per capbussar-se i instal·lar a la platja del Poblenou la primera piscina antimeduses que l'empresa ha batejat amb el nom de "Nomepiques".

Ancoratges ecològics

El sistema antimeduses consisteix en la instal·lació d'uns ancoratges ecològics soterrats a un metre i mig de fondària, gràcies a l'ajuda d'una bomba de pressió. D'allà surten unes cadenes que subjecten la xarxa. Ja a la superfície, unes boies acaben de consolidar l'estructura. La xarxa està feta d'un material especial i no s'ha tensat en excés perquè pugui envestir el trencament de les onades.

Seguretat per als nens

A més, els forats de la xarxa són de mig centímetre per evitar que els nens s'hi puguin quedar enganxats. Tot i que la xarxa vol garantir el bany segur, es podria donar el cas que alguna medusa entrés a la zona de seguretat com a conseqüència de l'onatge. És per això que un equip de submarinistes haurà de fer un manteniment diari de la instal·lació.

Cost

Segons han informat fonts municipals, aquesta és una iniciativa que, a més de garantir la seguretat dels banyistes, "fa una aposta decidida pel turisme de qualitat". Aquesta prova pilot no té cap cost per a l'Ajuntament de Pineda i els diferents consistoris costaners que vulguin gaudir d'una piscina antimeduses haurien de fer front a un pagament inicial d'uns 6.500 euros per cada piscina marítima, a més d'un manteniment anual que estaria al voltant dels 4.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada