dijous, 26 de març del 2009

Enllaços d’interès... Projecte Eriçons i Descobreix els ratpenats. Galanthus

Projecte Eriçons

Moltes persones desconeixen que a la península Ibèrica tenim dues espècies d’eriçó, de requeriments biològics força diferenciats i d’aspecte similar però distingible.
.

Protagonista de faules, llegendes i bestiaris, l’eriçó és un dels animals salvatges més identificables de la nostra fauna. Ja sigui trobats fortuïtament entre els arbustos de jardins particulars o malauradament atropellats en les carreteres, es podria dir que gairebé tothom n’ha vist. Malgrat aquest coneixement generalitzat, l’eriçó és, paradoxalment, un desconegut.

Un dels objectius d’aquest portal que esteu visitant és precisament donar informació bàsica d’ambdues espècies i alhora contribuir a llur conservació i al coneixement de llur distribució, encara no del tot ben definida, mitjançant les cites d’animals vius o morts que inevitablement els amants i aficionats de la natura recullen però que tot sovint obliden o perden. Per tant, aquesta iniciativa s'ha d'entendre com un esforç col·lectiu en què tothom que hi vulgui participar tindrà cabuda i protagonisme.
.

Descobreix els ratpenats

En aquesta web hi trobaràs informació sobre els ratpenats de Catalunya, adreçada a tots els públics. Hi ha tant continguts informatius sobre les espècies catalanes, com material pedagògic per a treballar des dels centres educatius.



Coneguem els ratpenats
Biosonar, veure-hi amb el so
Ratpenats de Catalunya
Material didàctic

Els rat-penats són els únics mamífers que han estat capaços de conquerir el medi aeri. Per aconseguir-ho han desenvolupat una sèrie de sorprenents adaptacions que els han conferit un aspecte molt singular i unes habilitats més enllà de la nostra comprensió: poden volar, descansen de cap per avall i s’orienten en la foscor més absoluta.

Malauradament aquests atributs, juntament amb el seu hàbit de cercar refugi a les profunditats de la terra, han afavorit que se’ls considerés, fins a temps ben recents, missatgers del mateix diable i portadors de tota mena de mals auguris, pel que encara avui en dia són foragitats, rebutjats i àmpliament incompresos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada