divendres, 19 de febrer del 2010

Algunes notícies més per llegir 16-19/2/10...

El Consell de Poble de la Batllòria vol potenciar les Llobateres com a espai turístic i ecològic
Actualitat del Baix Montseny 17/2/10

El president, Manel Bueno, i altres membres del Consell de Poble de la Batllòria, van visitar diumenge els aiguamolls de les Llobateres per analitzar l'estat de neteja i l'afectació sobre aquest espai de les obres d'instal·lació de conductes per la connexió de la dessaladora de la Tordera amb Sant Celoni. El Consell ha començat a treballar en dotar a la Batllòria d'una nova oferta de serveis i d'atractius econòmics per la població en la que les Llobateres tindria un paper important. "Volem fer que les Llobateres siguin un lloc de reclam turístic i ecològic de la Batllòria", ha assegurat Bueno, que també ha afirmat que s'està estudiant les vinculacions que podran tenir aquest espai i l'Observatori de la Tordera quan aquest se situï a Can Bruguera. Segons Bueno, actualment l'espai està molt cuidat i la neteja que s'hi fa periòdicament el deixa en una situació molt digna que s'ha d'anar conservant. També incidirà a la millora de l'entorn l'arranjament de la caseta de l'entrada a partir d'una subvenció del Departament de Medi Ambient. "Hem vetllat perquè hi hagi la neteja necessària i els equipaments siguin els adequats i estiguin correctament", assenyala Bueno, que remarca l'aposta del Consell perquè la Batllòria esdevingui un símbol ecològic i ambiental del Baix Montseny, amb espais que van des de les Ferreries i el Montnegre fins a les mateixes Llobateres.


EUiA de Blanes vol que es creï la comarca de la Baixa Tordera
Malgrat Confidencial 17/2/10

En ple debat sobre la divisió territorial de Catalunya en vegueries, la formació d’EUiA de Blanes es desmarca proposant la creació d’una nova comarca: la Baixa Tordera. Aglutinaria els municipis de la comarca del Maresme: Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera; i els de la Selva: Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar.
Segons ha explicat a MC el portaveu del partit, Joan Salmerón, es tracta d’una demanda històrica degut a les necessitats socials i econòmiques conjuntes dels municipis que envolten el delta de La Tordera.
El portaveu ecosocialista proposa que sigui l’Ajuntament de Blanes qui lideri l’impuls de la creació d’aquesta nova comarca. En aquest sentit, presentaran una moció en el pròxim ple municipal. La intenció és que els seus homòlegs als municipis veïns també ho facin, però, en cas que a Blanes no prosperi la moció, desistiran de la seva demanda.

Salmerón ha remarcat que, en cas d’existir finalment un consens entre els ajuntaments afectats, un dels debats que podrien originar-se serien els la capitalitat de la comarca i la possible pèrdua de les actuals “marques” com les relacionades amb el sector turístic. També ha recordat que la última paraula sobre la creació de la comarca de la Baixa Tordera la tindria l’Estat espanyol, que és qui té les competències en aquest àmbit.
Aquesta demanda d’EUiA, se suma a una moció relacionada que ja va presentar el grup dels socialistes en el plenari municipal de Blanes del mes de desembre.

ICV-EUiA vol que Blanes lideri l'impuls d'una nova comarca, la Baixa Tordera
Diari de Girona 17/2/10

BLANES E.B.
El grup d'ICV-EUiA de Blanes, a l'oposició, insta l'Ajuntament de Blanes a impulsar la creació d'una nova comarca, la Baixa Tordera. Una nova unitat territorial que inclouria les poblacions incloses entre el triangle Calella de la Costa -Fogars de Tordera- Tossa de Mar. Un tema històric, explica el portaveu del grup Jaume Salmerón i que al parer dels ecosocialistes, els municipis de la zona costanera de la comarca de la Selva i del nord del Maresme (Alt Maresme) han mostrat el seu descontentament del seu actual encaix territorial en reiterades ocasions. I alhora, és una zona que comparteix molts serveis com pot ser la dessaladora, la gestió sanitària, entre d'altres.
Per tot això, reclamen convocar una reunió amb els ajuntaments inclosos en aquesta nova comarca per fer un full de ruta i es creï una comissió de treball. I finalment, fer arribar la resolució d'aquesta moció al conseller de Governació així com la resta de consistoris afectats. El text, en format de moció, es debatrà en el proper ple de l'Ajuntament de Blanes.



Itinerari dels ocells del Montnegre
Diari Maresme 16/2/10



El Centre d’informació d’Hortsavinyà ha organitzat per al proper mes de març un itinerari per als infants i adults on es donaran a conèixer els ocells més comuns al Parc del Montnegre.

En aquesta jornada lúdica i participativa que tindrà lloc el proper 27 de març, d’11 a 14 h., les persones participants podran aprendre la importància d’alguns dels ocells més comuns dins del medi ambient al Parc del Montnegre, i què es pot fer per protegir-los.

Durant l’itinerari, per facilitar l’observació de les espècies, els visitants també hauran d’anar trobant diferents imatges col·locades estratègicament, imitant el comportament real de l’espècie concreta.

Segons els organitzadors, es dóna la paradoxa que “cada dia surten empreses o marques comercials que tothom identifica simplement amb un dibuix, en canvi uns animals que conviuen i habiten a la terra abans que nosaltres i presents ja sigui en el pati de l’escola, el jardí de casa o a la plaça del poble, no sabem qui nom tenen”.

Aquesta activitat, a un preu de 2,5 euros per persona, requereix inscripció prèvia (Informació i reserves: 93.763.08.58). També, l’organització (RIAL – Educació Ambiental) recomana portar binocles i calçat adequat.

Notícies relacionades:

Arenys de Munt renova el conveni amb la Diputació per promoure activitats al Parc del Montnegre
Nou tomb pel Montnegre
Sorprenen a Canet de Mar un home que utilitzava una xarxa japonesa per caçar ocells


EL CENTRE D’INFORMACIÓ D’HORTSAVINYÀ OFEREIX UN ANY MÉS, LES SORTIDES GUIADES PEL MONTNEGRE SOTA L’ITINERARI D’”UN TOMB PEL MONTNEGRE”
Ràdio Tordera 18/2/10



La serra del Montnegre amaga racons de gran bellesa, i és per aquest motiu que la diputació de Barcelona promou cada tercer diumenge de mes, una sortides guiades per el paratge. “Un tomb pel Montnegre” ens ofereix la possibilitat de fer un senzill recorregut per aquesta serra amb l’objectiu de conèixer els seus valors naturals i culturals.

Els al·licients d’aquestes passejades són els vestigis d’altres èpoques quan el bosc era una inestimable font de recursos, un patrimoni arquitectònic propi amb ermites, esglésies i parròquies i una riquesa natural molt diversa. El recorregut està pensat per a tota la família. Un dels organitzadors de la sortida, Toni Herrero explica què es podrà veure en aquests itineraris.

La sortida serà el proper diumenge, 21 de febrer de 11 a 2 del migdia amb trobada al Centre d’Informació d’Horstavinyà a Tordera. El preu de la sortida serà de 4 euros per persona, 3,60€ els menors de 12 anys i Socis de Amics dels Parcs. Per fer el recorregut cal inscripció prèvia, que es podrà fer al número de telèfon 93 763 08 58 o enviant un correu electrònic a canpica@canpica.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada