dijous, 13 de maig del 2010

Costes reactiva la conversió de part de quatre càmpings de Blanes en domini públic. El Punt 13/5/10

Costes reactiva la conversió de part de quatre càmpings de Blanes en domini públic
El Punt 13/5/10
.
Costes ha decidit tirar endavant finalment la conversió de part de quatre càmpings de Blanes (el Voramar, el Bellaterra, el Pinar i el Blanes) en terrenys de domini maritimoterrestre i ha posat el projecte a exposició pública, tot i l'oposició que desperta a Blanes. Ara els càmpings tenen un mes per presentar al·legacions a un pla que consideren un «espoli».
.
Costes ha posat aquesta setmana a exposició pública l'expedient d'afitament amb el qual vol ampliar la zona de domini maritimoterrestre del delta de la Tordera a Blanes, la qual cosa afectaria de manera total o important fins a quatre càmpings del municipi: el Blanes, el Voramar, el Bellaterra i el Pinar. Això implicaria, en principi, que els càmpings haurien de desaparèixer d'aquesta zona, tot i que sembla clar que la possibilitat amb més números d'esdevenir realitat seria que l'Estat concedís una concessió a trenta anys als càmpings perquè continuessin la seva activitat.
.
L'àrea afectada comprèn la zona situada entre l'avinguda de la Vila de Madrid, el carrer Nil Fabra i la platja, i el motiu de la decisió de Costes, que fa que aquest sigui el moment per tirar-ho endavant, és el nou projecte del passeig de s'Abanell, sobre el qual fa poques setmanes l'alcalde va anunciar que Costes l'enviaria aviat a l'Ajuntament. En aquest projecte el passeig s'endarrerirà segurament uns sis metres, i això serà aprofitat per Costes per ampliar la línia de domini maritimoterrestre fins més endins.
.
Els càmpings, òbviament, no veuen gens bé aquest atermenament perquè els perjudica, com tampoc ho veu bé l'Ajuntament, com ha recordat en diverses vegades. El consistori ha recollit aquesta nova delimitació de Costes dins del nou POUM, però sempre ha dit que era per imperatiu legal.
.
«Això és un espoli»
.
El president dels càmpings de Blanes, Joaquim Rabassa, assenyala que els afectats faran al·legacions al projecte, i afirma que en la recent visita del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, se li va fer saber, per mitjà dels càmpings, de les intencions de Costes. «Ens va dir que no sabia si es podria intentar fer alguna cosa per aturar-ho», diu Rabassa. «Això és un espoli, així de clar, encara que els facin una concessió de trenta anys», remarca el president dels càmpings, que recorda que tots els propietaris han fet les coses «legalment». «L'has comprat i tens uns títols de propietat, això és un espoli i una desgràcia d'uns companys d'ofici que no està justificada de cap manera», sentencia Rabassa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada