diumenge, 24 de gener del 2016

SerpCat, Projecte d'estudi de la història biològica de les serps de Catalunya

SerpCat, Projecte d'estudi de la història biològica de les serps de Catalunya
Museu de Ciències Naturals de Granollers

Serp de collaret (Natrix natrix astreptophora)
El Museu de Ciències Naturals de Granollers contribueix significativament des de fa anys a l'estudi del patrimoni natural de Catalunya mercès al treball desenvolupat dins les quatre àrees d'investigació. Una d'aquestes àrees és la de l'estudi dels amfibis i rèptils (herpetologia) i te com a una de les seves línies de treballs el coneixement de la biologia de les serps, anomenades també ofidis, de Catalunya: SerpCat. El projecte te una durada prevista de 10-15 anys i te com a principals fites:
  • Publicar els resultats de la recerca sobre aspectes específics de biologia de les dues espècies més abundants: les serps verda (Malpolon monspessulanus) i blanca (Rhinechis scalaris).
  • Publicar els resultats de la recerca sobre la biologia general de la resta de les espècies d'ofidis de Catalunya.
  • Divulgació científica i naturalista dels resultats obtinguts.
Les possibilitats de la nostra recerca depenen en gran mesura de la quantitat de dades obtingudes. Donat que en comparació a d'altres vertebrats les serps són difícils d'observar i degut a la metodologia que utilitzem, és molt important la col·laboració de persones i entitats amb el nostre projecte. Per aquesta raó hem dissenyat una web específica, on a més d'explicar com funciona el projecte, podeu trobar informació sobre les serps de Catalunya i un servei d'assessorament sobre tota mena de qüestions relacionades amb aquests animals.

Contacte


Fèlix Amat, Àrea d'Herpetologia, Museu de Granollers - Ciències Naturals
felixamat09@gmail.com
www.museugranollersciencies.org/herpetologia/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada