dijous, 7 de juliol del 2016

Algunes notícies per llegir 7/7/2016... Quan estem governats per inútils i ignorants

S'ha d'estar malalt per dir segons quines coses i no voler reconeixer la realitat... La Tordera és un Espai Natural Protegit (XN2000) des de la seva desembocadura entre Malgrat i Blanes fins a Hostalric, No es pot treure sorra i vegetació de la llera i dir que no s'afecta a la zona XN2000, no cola ni entre els babaus. La seva llera, tant de sorra nua com coberta de vegetació herbàcia (depenent de la climatologia anual) és hàbitat de multitud d'espècies autòctones protegides, amb o sense aigua. La Tordera no és una riera, sinó un riu natural sense regular amb variacions de cabal com a característica típica de la Terra baixa mediterrània. Els sediments que s'acumulen a la llera (realment es traslladen riu avall poc a poc) mai sobren, tot el contrari, es van retirar tants àrids el segle passat que la llera (i l'aqüífer) s'ha enfonsat més d'un metre a tot el seu recorregut, és causa principal de la manca de sediments a la costa per restituir i mantenir les platges, i és motiu pel qual l'ACA no ho pot autoritzar. Treure sorra és agreujar el problema, mai solucionar-lo. No hi ha problemes d'inundabilitat a Blanes per culpa de la sorra o vegetació de la llera de la Tordera, és fals, i sí hi ha és per edificar i ocupar zones inundables de manera il·legal i posteriorment regularitzat pels mateixos que ara ho volen impermeabilitzar. La millor manera d'evitar inundacions és NO estretant la llera i recuperar on sigui possible la seva amplada original, i NO edificant a zones inundables, però mai malmetre espais naturals protegits, i si es vol evitar inundacions hi ha maneres de fer-ho com adequant zones per a la laminació d'aigües. Etc, etc, etc,...

Aquí teniu les barbaritats del dia (en negrita)...

El Parlament rebutja utilitzar la sorra sobrant de la Tordera per reposar la platja de S’Abanell
Blanesaldia.com 7/7/2016


El president provincial del PPC de Girona i portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, va lamentar ahir que el Parlament hagi rebutjat un punt d’una proposta de resolució del PPC en què es reclamava al Govern «utilitzar els àrids extrets i sobrants durant la neteja de la llera de la Tordera per a reposar la sorra de la platja S’Abanell de Blanes, sempre que els àrids siguin compatibles amb la sorra autòctona i no estiguin contaminats per abocaments provinents de les fàbriques que desguassen al riu Tordera».

Millo ha explicat que «som conscients que algunes de les zones de la riera de la Tordera estan protegides i formen part de la Xarxa Natura 2000 però considerem que, respectant aquestes zones, en el mo­ment de la neteja i tenint en compte l’excedent de sediments i àrids retirats, aquests podien ser utilit­zats per reposar la sorra de la platja de S’Abanell, una mesura que compta amb el vistiplau de la Direcció General de Costes».

D’altra banda,el president provincial del PPC de Girona ha assenyalat que «sí que s’han aprovat els altres dos punts de la nostra proposta de resolució. En el primer punt que ha tirat endavant reclamem que l’ACA i l’Ajuntament de Blanes acordin aquelles mesures necessàries, i el calendari per a la neteja de la llera de la Tordera al seu pas per Blanes, d’acord amb les competències de cada administració», ha explicat.

Així mateix, el PPC ha aconseguit el compromís del Govern per «elaborar  un informe en el que quedin fixades i delimitades les competències i responsabilitats de l’Ajuntament de Blanes i l’Agència Catalana de l’Aigua sobre el manteniment dels espais i passos fluvials al municipi de Blanes».

Finalment, Millo ha recordat que «en els darrers anys no hi ha hagut, per part de l’Agència Catalana de l’aigua, un manteniment correcte i adient de les rieres que envolten o passen pel municipi de Blanes».

Degut a això, diu, «aquesta llera es troba plena de vegetació i sediments, i fins i tot la vegetació arriba a tapar les voltes del pont i, en cas de fortes pluges, pot provocar el desbordament del riu amb la consegüent inundació de part del municipi o la ruptura del pont».


El Parlament rebutja que s’utilitzin els àrids extrets i sobrants durant la neteja de la llera de la Tordera per a reposar la sorra de la Platja de S’Abanell de Blanes
Populars de Girona 6/7/2016

El Parlament rebutja utilitzar la sorra de la Tordera per la platja de s'Abanell
Diari de Girona 7/7/2016

Aquesta demanda formava part, entre altres punts, de la proposta de resolució presentada pel PPC

BLANES | DDG
El Parlament de Catalunya va rebutjar ahir el punt de la proposta de resolució presentada pel PPC en la qual es reclamava al Govern «utilitzar els àrids extrets i sobrants durant la neteja de la llera de la Tordera per reposar la sorra de la platja s'Abanell de Blanes sempre que els àrids siguin compatibles amb la sorra autòctona i no estiguin contaminats per abocaments de les fàbriques que desguassen al riu».

El president provincial del PPC de Girona, Enric Millo, va lamentar la decisió i va explicar que tot i que són «conscients» que algunes de les zones de la riera estan protegides i formen part de la Xarxa Natura 2000 «consideren que, respectant aquestes zones en el moment de la neteja i tenint en compte l'excedent de sediments i àrids retirats, aquests podien ser utilitzats per reposar la sorra de la platja de s'Abanell, una mesura que compta amb el vistiplau de la direcció general de Costes».

D'altra banda, sí que es van aprovar els punts on es proposava reclamar que l'ACA i l'Ajuntament de Blanes acordin aquelles mesures necessàries, i el calendari per a la neteja de la llera i que el Govern elabori un informe en el qual quedin fixades i delimitades les competències i responsabilitats d'aquests dos ens sobre el manteniment dels espais i passos fluvials a Blanes.

---------------------------------------------------------------

I aquesta també és bona...

Premià de Mar ajorna l’extracció de sorra
Diari Maresme 7/7/2016

Foto: Aj. Premià de Mar

La Junta de Portaveus dePremià de Mar ha acordat aquest dimecres ajornar l’extracció de sorra al Torrent Amell, a l’espera d’una reunió entre els tècnics de medi ambient de l’Ajuntament i els ambientòlegs i biòlegs que han consultat els membres de la campanya ‘Aturem la draga‘. Segons informen fonts municipals, la voluntat és que uns i altres puguin exposar els diferents punts de vista manifestats, i aclarir dubtes sobre la necessitat o possibles conseqüències de l’acció de la draga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada