dimecres, 17 d’agost del 2016

Algunes notícies per llegir 17/8/2016...

Per desgràcies, totes dolentes per al Medi Natural...

L’Ajuntament de Tordera finançarà les actuacions de la ruta de la Tourdera al seu pas pel municipi gràcies a un acord amb la Diputació de Barcelona. La millora més destacada és la construcció d’un pont al final del passeig fluvial
Ràdio Tordera 17/8/2016


Des del passat mes de juliol està actiu el primer tram de la ruta Tourdera, la via verda que resseguirà tot el riu Tordera i que ha d’unir, a peu o en bicicleta, el mar i la muntanya, és a dir, la Mediterrània i El Montseny. De moment es pot fer el tram més alt, el que va de la Font Bona de Sant Marçal (on neix el riu) fins a la vila de Montseny. Fa més de cinc anys que una quinzena de municipis de La Selva, el Vallès Oriental i el Maresme van sumar esforços per posar les bases d’aquesta ruta cicloturista i de senderisme de 100 quilòmetres, seguint el riu Tordera.

Ara, l’Ajuntament del nostre municipi, a través de la Diputació de Barcelona, ha aconseguit el finançament necessari per executar les actuacions d’aquest projecte en el tram de Tordera, les quals hauran d’estar enllestides el setembre de 2017. Marc Unió és el regidor de Promoció Econòmica.

El més rellevant de la ruta de la Tourdera és poder fer un camí continu. Per Tordera, l’actuació més important serà al final del passeig fluvial, just abans d’arribar a l’empresa Torho. Per aquest tram hi passa molta gent a diari, per anar caminant a les urbanitzacions d’Àgora i Niàgara Parc i també per enfilar cap al camí de Sant Tou. Marc Unió diu que és un punt negre pel que fa a la seguretat i que per això s’hi farà un pont.

La senyalització de la ruta i l’explicació dels diferents punts són altres de les actuacions que s’han previst. Per altra banda, la voluntat és intentar adequar, també, el tram del passeig fluvial entre el Parc de la Sardana i l’Esplai. Unió apunta que es millorarà el carrer Puigvert, entre el Parc de la Sardana i el Pont de Ferro.

ecordem que les actuacions per posar a punt la ruta de la Tourdera al tram que passa pel nostre municipi estaran finançades per la Diputació de Barcelona. La voluntat de l’Ajuntament és poder licitar el projecte a finals d’estiu i començar les millores abans que s’acabi el 2016. La previsió és enllestir els treballs en el termini d’un any, per tal que estiguin acabats a finals de 2017.


Passem d'urbanitzar platges (passejos) a urbanitzar ribes (vies blaves) legalitzant ocupacions del medi vía


La Diputació impulsa les Vies Blaves
Diputació de Barcelona

Publicat el 26 jul. 2016
Un projecte pioner al sud d'Europa que farà transitables les lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener.
Les Vies Blaves passaran per 65 municipis i se'n beneficiaran més de 5 milions de persones.

·El pressupost del projecte és de 25 milions d'euros i estarà acabat el 2020.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el vicepresident segon de la Diputació, Marc Castells, han presentat aquest dilluns el projecte de les Vies Blaves, per recuperar la llera del riu Llobregat i els seus principals afluents, l'Anoia i el Cardener.

http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/-/la-diputacio-impulsa-les-vies-blaves-un-projecte-pioner-al-sud-d%E2%80%99europa-que-fara-transitables-les-lleres-dels-rius-llobregat-anoia-i-cardener


Santa Susanna acollirà la Festa al Cel de cara a l’edició de l’any que ve
Ràdio Palafolls 17/8/2016


Després de la cancel·lació de Mataró i el rebuig de Calella i Pineda de Mar a acollir-la, finalment serà Santa Susanna el municipi que albergarà la Festa del Cel, però serà el 2017.

Fa dues setmanes que l’organització va proposar a l’Ajuntament de Santa Susanna ser la nova ubicació de la ja consolidada Festa del Cel. La voluntat inicial era que l’exhibició aèria es fes aquest mateix mes de setembre a la platja de la localitat. Des de llavors el consistori ha treballat a contrarellotge, però degut al poc marge de maniobra han hagut de renunciar a fer-la enguany.

S’havia aconseguit resoldre tot el tema econòmic, fins i tot abaratint el pressupost que fins ara tenia Mataró. El que no ha permès, però, que la festa se celebri aquest any ha estat el dispositiu de seguretat. Fer-ho de forma tan precipitada suposava que no es pogués garantir la seguretat del multitudinari esdeveniment amb un desplegament de Mossos d’Esquadra suficient.

El suport del sector hoteler i dels espònsors ha estat clau a l’hora de donar el vistiplau a la festa. No obstant, ells també ho veien precipitat, sobretot tenint en compte que per a la data que es proposava l’ocupació hotelera era complerta.

Per aquest motiu, s’ha proposat canviar la data de l’esdeveniment i fer-ho fora de temporada alta, al maig o la primera setmana d’octubre del 2017. D’aquesta forma s’aconseguiria potenciar i consolidar el sector turístic i no hi hauria problemes per acollir els participants i visitants tenint en compte les 15.000 places hoteleres amb les que compta el municipi. La decisió es prendrà demà mateix en una reunió entre els representants de l’ajuntament i els del sector turístic

La Festa del Cel no marxarà finalment del Maresme. Segons Campolier, aquesta és una bona notícia, ja que es tracta d’un esdeveniment important a nivell europeu, que capta molts turistes i això s’havia de continuar mantenint a la comarca.


El Maresme registra 21 focs durant la segona quinzena de juliol
Ràdio palafolls 17/8/2016


D’aquests focs, 16 van afectar a zones forestals, amb un total de 118,2 ha afectades. Aquestes xifres se situen per sota de la mitjana dels darrers 15 anys (2001-2015) per aquesta mateixa quinzena, que és de 217 ha afectades pel foc.

Hi ha contribuït el fet que a comarques com el Maresme, el Vallès Oriental Osona i el Baix Llobregat, les incidències en incendis hagin estat mínimes i amb uns valors acumulats al llarg de l’estiu que no superen una hectàrea les zones afectades pel foc.

A l’altra cara de la moneda, la comarca més afectada és el Bages, seguida de l’Anoia, la zona Penedès-Garraf, i el Vallès Occidental amb 14,2 ha i 12 incendis.

Els informadors del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona (PVI) han dissuadit 157 accions d’infracció  i detectant 503 punts de risc en el conjunt dels 268 municipis de la demarcació de Barcelona que participen en la campanya. A banda, també han aconsellat i informat d’accions preventives a un total de 33.864 persones des de l’inici de la campanya, el 17 de juny.

El Pla d’informació i Vigilància contra incendis forestals per aquest estiu 2016, compta amb un equip de 262 persones que fan tasques d’informació i vigilància en 472.979 ha forestals de 268 municipis de Barcelona. Per a la realització d’aquest treball, els diferents equips disposen de 91 vehicles 4X4 per recórrer els diferents itineraris d’especial vigilància, espacialment els llocs freqüentats per excursionistes , com zones d’esplai i lleure, per informar i controlar de possibles negligències, detectar punts de risc i dissuadir d’infraccions a la reglamentació contra incendis.

Aquest Pla finalitzarà l’1 de setembre, amb l’excepció de tres unitats de període reduït situades al nord d’Osona i el Berguedà, que finalitzaran la campanya el 16 d’agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada