Diari de Girona 31/7/2016
L'acció, a càrrec d'una trentena de submarinistes voluntaris, s'emmarca dins una campanya per evitar que es llencin residus a l'aigua i arriba després del concurs de focs
Voluntaris separen les deixalles recollides del fons marí de Blanes S'Agulla
Una trentena de submarinistes voluntaris han extret aquest diumenge fins a 131 quilos de deixalles del fons marí de Blanes. L'acció s'emmarca dins la campanya de sensibilització 'Per Focs la mar també brilla!' i s'ha fet als voltants de la roca Sa Palomera, punt emblemàtic des d'on es fa el conegut concurs de focs artificials d'aquest municipi.
En les tasques de neteja hi han participat diverses entitats que han volgut posar de manifest que els castells de foc es poden fer d'una manera més respectuosa amb el medi ambient i sensibilitzar la població de què els lavabos no són papereres i que el seu ús indegut fa que arribin al mar residus no biodegradables com les tovalloletes, les compreses o els bastonets de cotó.
Aquesta acció ha estat organitzada per l'entitat ambiental S'Agulla, el club de submarinisme Mola Mola i el Club Vela Blanes, que en un sol matí han aconseguit treure del fons marí 40 quilos de plàstics, 25 quilos de paper, 8 quilos de llaunes i altres metalls, 8 quilos de tovalloletes i compreses, 20 quilos de pneumàtics, 15 quilos de canonades de PVC i 15 quilos de fibra de vidre.
Els residus han estat classificats en una parada al passeig de mar, on s'ha informat als ciutadans de la problemàtica associada a aquests residus i com canviant l'hàbit de llençar plàstics als lavabos es pot contribuir a la preservació del medi ambient.
L'extracció de deixalles del fons marí d'aquest diumenge és la primera part de la campanya 'Per Focs la mar també brilla!', que seguirà amb la creació d'una mostra itinerant feta amb plafons informatius que l'entitat S'Agulla exposarà a biblioteques municipals i centres educatius de la zona per conscienciar de la problemàtica dels plàstics al mar per promoure un canvi d'hàbits.
Segons un comunicat de S'Agulla, l'organització d'aquesta iniciativa s'ha fet amb el suport de la CUP de Blanes, dins la seva campanya de finançament d'entitats locals 'Diners al carrer'; el centre de submarinisme Blanes-Sub; la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques (FECDAS), i l'Ajuntament de Blanes.
ICV de Lloret vol controlar el soroll de Can Juncadella
Diari de Girona 1/8/2016
El grup ha presentat una al·legació al mapa de capacitat acústica perquè s'hi inclogui Cadiretes
Imatge d'arxiu de la finca de Can Juncadella
El grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Lloret de Mar, que està a l'oposició, ha presentat una al·legació al mapa de capacitat acústica del municipi perquè s'hi inclogui l'espai d'interès natural del massís de Cadiretes. El regidor de la formació, Miguel Gracia, ha explicat que l'objectiu de la incorporació del massís al mapa de capacitat acústica és que la finca de Can Juncadella quedi sota aquesta regulació.
"El propietari de Can Juncadella ha d'entendre que es troba dins d'una zona natural protegida i, que si urbanísticament fa el que vol, que almenys se'l controli amb el soroll", ha declarat Miguel Gracia, en referència als diferents expedients urbanístics que li ha obert l'Ajuntament de Lloret de Mar.
El regidor ecosocialista ha explicat que el mapa acústic de Lloret de Mar ha deixat de banda l'espai protegit del massís de Cadiretes que es troba dins el terme del municipi. En total, es tracta d'una peça de 98,02 hectàrees, moltes de les quals estan incloses a la finca de Can Juncadella, ha precisat el regidor de Lloret de Mar Miguel Gracia.
La voluntat d'ICV-EUiA amb la presentació d'aquesta al·legació és que el consistori de Lloret de Mar inclogui la limitació d'immissions sonores d'aquest espai i, per tant, es pugui controlar.
Segons el regidor, amb aquesta regulació aplicada a l'espai protegit del massís de Cadiretes el propietari de Can Juncadella no podria realitzar les festes privades que organitza, com tampoc tirar focs d'artifici; o almenys, fer-ho a menys decibels.
Miguel Gracia ha expressat també la seva estranyesa perquè l'Ajuntament de Lloret no ha inclòs directament el massís de Cadiretes a dins del mapa de capacitat acústica -ha concretat que les emissions sonores en un espai natural es poden regular i permeten unes immissions baixes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada