divendres, 24 de març del 2017

Algunes notícies per llegir 23 i 24/3/2017...

Que el municipi amb més biodiversitat "real" del Maresme parli de jardineria i mai dels seus espais naturals "protegits" és surrealista, no?...
Plantes als escocells dels arbres per augmentar i millorar la biodiversitat
Ajuntament de Malgrat de Mar 23/3/2017


Els arbres del poble tindran espècies vegetals diverses plantades als escocells. La meitat de l'arbrat viari ja té plantes als escocells i la resta, en les properes setmanes. Aquesta acció s'inclou dins la gestió ecològica i sostenible del servei municipal d'Espais Verds. Les plantes als escocells ajuden a millorar i augmentar la biodiversitat, tant de fauna com de flora, aportant beneficis als arbres i a l'ecologia de les ciutats.

A la tardor es van començar a plantar espècies als escocells dels arbres. Aquests espais sempre s'han considerat residuals, bruts o plens de plantes espontànies. El cap del servei municipal d'Espais Verds explica que aquest és però un espai "imprescindible que suposa una bona oportunitat per augmentar i millorar la biodiversitat, tant de fauna com de flora". "Amb la nova gestió que realitzem, podrem millorar la qualitat del sòl, canviar l’estètica dels carrers i, com no, la salut dels nostres arbres i, en general del nostre poble", ha detallat Carles Garcia. En aquest sentit, la plantació i sembra de diverses plantes en els escocells permet augmentar i apropar les zones d’alimentació i refugi dels enemics naturals de les plagues, disminuint la compactació del sòl, a l'afavorir la infiltració de l’aigua de pluja. El cap del servei d'Espais Verds de l'Ajuntament recorda que "amb tot, ja hem eliminat l’ús de productes herbicides i fitosanitaris i és una gran oportunitat per crear espais públics més sans i sostenibles".

El servei d'Espais Verds ja ha plantat, en algun cas amb plantes i amb d'altres amb llavors, als escocells de la meitat de l'arbrat de Malgrat de Mar i es calcula que en un mes aproximadament, es faci la sembra de la meitat restant.


I no seria millor recuperar una amplada digna al Rec Viver i fer-lo funcional?...
L'Agència Catalana de l'Aigua actua contra la vegetació invasora en un curs fluvial de Malgrat de Mar
ACA 24/3/2017

Els treballs, duts a terme en un tram de 350 metres del Rec Viver, han consistit en la retirada de canyes i l’aplicació de tractaments per evitar el seu rebrotament

Les mesures serviran per garantir la lliure circulació de l’aigua i minimitzar riscos en cas d’avingudes

Tram del Rec Viver després dels treballs.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs en un tram de 350 metres del Rec Viver, fora de zona urbana de Malgrat de Mar, al Maresme. L’actuació s’ha concentrat en la zona del Pla del Grau, des del pont del tren fins 50 metres aigua avall del camí del Pla.
 
Les mesures han anat encaminades a retirar les acumulacions de canya americana que hi havia a la llera i que obstaculitzaven el pas de l’aigua, a més d’aplicar dos tractaments a les arrels d’aquesta espècie invasora per evitar el seu rebrot. Això afavorirà la proliferació d’espècies vegetals habituals d’aquest ecosistema.
 
L’actuació servirà per garantir la lliure circulació de l’aigua en aquest tram i minimitzarà el risc en cas d’avingudes.


Això ve d'aquí...
Ràdio Palafolls 23/3/2017


L’executiu de Palafolls ha respost a ERC després que la formació considerés “incompleta” l’auditoria econòmica de l’aigua.

El Govern local ha defensat, en declaracions a aquesta emissora, que l’auditoria encarregada al Consell Comarcal del Maresme permetrà fer un retrat complet de la realitat del subministrament d’aigua al municipi. Els republicans consideren que encarregar només un estudi de la part econòmica és insuficient per retratar l’estat actual de la concessió, pel que consideren que seria necessari que l’anàlisi també tingués en consideració aspectes tècnics. El Govern manté que l’administració supramunicipal “tindrà accés a tots els expedients”, uns documents on asseguren que també s’hi reflecteix -a través de les xifres econòmiques de la concessió- les obres fetes. Asseguren que l’auditoria no es podria fer sense saber aquesta part física i de manteniment.

Veuen “demagògia” darrere el posicionament dels republicans. Apunten que no es tracta que l’aigua sigui més cara a Palafolls , sinó que “sembla més cara perquè el clavegueram s’inclou dins el rebut”, mentre que en d’altres municipis no.

En el cas d’Arenys de Munt també van demanar l’auditoria a l’administració i el document va constatar que  l’empresa concessionària havia tingut més guanys dels que havia declarat, i que per tant la liquidació no s’havia de pagar. El resultat final va ser favorable per l’Ajuntament, i l’empresa els va haver de pagar 345 mil euros. El servei es va remunicipalitzar i Sorea assegura que des d’aleshores els costos s’han incrementat un 30% a Arenys.

El govern defensa que l’auditoria pública, i no encarregada a una empresa privada, permetrà analitzar al complet l’estat de la concessió. A més, defensen que es tracta d’una decisió presa a nivell polític des de l’equip de govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada