divendres, 26 de gener del 2018

Bibliografia: Per a una història de la pesca dels Països Catalans. Recerca i reflexions historiogràfiques. 26/1/2018 Museu de la Pesca

Per a una història de la pesca dels Països Catalans. Recerca i reflexions historiogràfiques
Publicacions del Museu de la Pesca 26/1/2018



L’obra recull onze aportacions que descriuen i analitzen els reptes que afronta la historiografia de les activitats pesqueres des de diferents perspectives i disciplines, com ara la història, l’antropologia, l’arqueologia, la biologia o l’ecologia. Hi han participat investigadors de la Universitat de Girona, Institut de Ciències del Mar (CSIC), Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, Universitat d’Alacant, Museu Marítim de Barcelona i Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas d’Argentina.

La publicació pretén ser un estímul a la investigació per rellançar els estudis històrics sobre la pesca marítima, especialment entre els joves estudiants i investigadors en formació. Al llarg dels capítols s’indiquen tendències, subratllen buits, destaquen idees-força i s’avisa de les mancances i llacunes en què viu la historiografia de la pesca marítima avui com a disciplina. El resultat subratlla el paper que la història jugarà com a eina imprescindible per contextualitzar la situació actual del sector, tant del medi marítim com de la indústria pesquera, així com els desafiaments que els seus gestors afronten en conjunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada