dimecres, 7 de febrer del 2018

Cal un acord per evitar períodes llargs d'estiatge a la Tordera i per recuperar les Torderades 7/2/2018

És genial que hagi plogut amb ganes i que la Tordera es recuperi (el seu aqüífer, que permet que corri l'aigua en superfície, no al contrari) però lo que realment cal és no haver de tornar a mirar el cel pidolant pluja...Cal un acord per no dependre de la climatologia, prioritat!
Javier Romera 6 feb.
Comparativa de la Tordera entre Blanes i Malgrat de Mar entre el 21/1/2018 i avui 6/2/2018... 😀

Un riu sense aigua durant més de 8 mesos és la mort del riu i de tot el que depèn d'ell... es miri com es miri, es digui com es digui, estigui on estigui, i per molta aigua que porti els 3 mesos següents.

Espero que no torni a cometre el mateix error i torni a tirar a sac de l'aqüífer de la Tordera (ignorant la dessaladora) ara que torna a baixar aigua pel riu... Una Tordera sense Torderades (i per això cal nivell alt de l'aqüífer) no regenera la llera i les platges.

el tram mig i baix de la Tordera s'ha caracteritzat històricament per una llera sorrenca ample i cursos d'aigua trenats formant abundants illetes i tolls, hàbitat idoni per a moltes espècies d'interès conservacionista? I que era així gràcies a les Torderades regulars?

la falta de Torderades (per sobreexplotació de l'aqüífer) és causa directa i principal de que actualment a la llera de la Tordera dominin els herbassars i abundin els peus joves d'arbres? I que hi ha més vegetació i arbres que mai en decriment dels sorrals originals?

a Europa hi ha un altre riu amb les característiques (perdudes) que la Tordera? I que també és a causa de les regulars crescudes i a la manca de regulació (embassaments) del seu cabal? És en ell en el que ens hem de fixar per "recuperar" el riu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada