divendres, 9 de març del 2018

Algunes notícies per llegir 6-9/3/2018...

Calella prova un mecanisme natural per al control de la població de mosquits
Ràdio Calella 9/3/2018

Operari municipal col·locant una de les caixes-niu per a ratpenats

Es recorre a la cadena tròfica entre les espècies, segons la qual unes s’alimenten d’altres. En aquest cas, per mitjà dels ratpenats. Se’n vol afavorir la reintroducció a la ciutat amb la instal·lació de diverses caixes on els animals puguin criar. Es tracta d’una prova pilot que s’està implementant en aquests moments que és quan surten de la hivernada.

El regidor de Medi Ambient, Marc Buch, ha explicat que s’han col·locat pel moment cinc caixes-niu en diferents punts de la ciutat: dues al Parc Dalmau, a les zones més humanitzades: al Pavelló i al racó d’en Paco Tano, on hi ha entitats que hi realitzen activitats; i les altres a les places del Mercat, Catalunya i Lluís Gallart.

Aquesta prova se suma a les actuacions que es fan normalment per controlar les poblacions d’insectes, especialment del mosquit tigre; en aquest cas utilitzant productes químics.

Des de l’Ajuntament ja es fa un control molt estricte de la població de mosquit tigre, controlant uns 300 embornals o interceptors d’aigua de pluja; però en aquest cas ho fem de manera totalment natural

El responsable municipal de Medi Ambient ha destacat que aquesta prova pilot també afavoreix la reintroducció de l’espècie de ratpenats, actualment en perill a les zones poblades.


Diari Maresme 9/3/2018


L’Ajuntament de Calella, a través de l’Àrea de Medi Ambient, ha començat a instal·lar  caixes de nius de ratpenats a diversos punts del municipi amb l’objectiu de poder minimitzar la població de mosquits dins de l’àrea urbana. Aquesta iniciativa és una prova pilot que es suma a les campanyes existents de prevenció del mosquit tigre i de conscienciació ciutadana.

Segons informen des del consistori calellenc, amb la presència de ratpenats a la via pública es pot arribar a reduir la població de qualsevol tipus de mosquits. En aquest sentit, les mateixes fonts afegeixen que si s’afavoreix la proliferació dels ratpenats es realitzarà una lluita biològica contra els mosquits, ja que aquest animals se’ls mengen quan es troben a la seva fase adulta.

Precisament, aquesta és l’època de l’any més òptima per instal·lar aquestes caixes-niu, ja que els ratpenats surten de la hivernació i encara no han criat. Per tant, aquest és el moment en que els exemplars adults, de manera natural, cerquen nous llocs on amagar-se i criar.


El lema de l'escola 'SENTIM, PENSEM, FEM' avui ha estat ben present a l'illa de la . Aprenem a la natura per GAUDIR-ne, RESPECTAR-la i DEFENSAR-la.


Ja sabeu... si realment us estimeu el vostre gos, no el porteu a la platja...

Ràdio Arenys 7/3/2018

Jugar a la platja és un perill pels gossos per la presència d'hams

Des de l’Associació pels Drets dels Peluts d’Arenys de Mar expliquen que la setmana passada hi va haver dos ensurts amb gossos que passejaven pel Cavaió. L’entitat diu que insistiran a l’Ajuntament perquè faci alguna actuació, ja que la presència d’aquests hams no només és perillosa pels animals sinó també pels nens i persones adultes que s’acostin a les platges.

El president de l’Associació pels Drets dels Peluts, Sergi Salmeron, ha explicat que ja van traslladar el problema de la presència d’hams a la sorra. Salmeron ha assenyalat que des del consistori es van comprometre a canviar els cartells i fer que la policia que patrulli per la zona s’acosti als pescadors per conscienciar-los. També afegeix que des de l’Ajuntament se’ls va dir que anessin a parlar amb el Club de Pesca Mar Sport, tot i que creu que no tindria cap efecte perquè la majoria de pescadors que van a la platja són de fora.

Sergi Salmeron ha afirmat que la setmana passada va haver-hi dos gossos que van patir un ensurt amb hams. Davant del problema, Salmeron ha destacat que hi ha molts propietaris que acaben portant el seu animal amb morrió a la platja, cosa que li impedeix jugar i gaudir de l’espai.

D’altra banda, des de l’associació informen que han començat les feines per condicionar un espai per a gossos al parc Fèlix Cucurull, amb la instal·lació d’unes tanques. També s’ha posat un punt d’aigua a l’espai de Can Quintana.


Ràdio Arenys 7/3/2018


Tot i que la normativa ja es podia aplicar des de principis d’any, des de la regidoria de Sanitat es va optar primer per fer una campanya per donar-la a conèixer abans de sancionar ningú. 
La campanya ha consistit en l’edició d’un fulletó que es va repartir les cases, el web municipal, les xarxes socials, la informació que anava donant la policia local quan es trobava algú amb el seu gos pel carrer, així com el suport que ha donat l’Associació pels Drets dels Peluts d’Arenys de Mar. El regidor de Sanitat, Carles Sala, ha destacat que ja s’ha començat a notar que cada vegada hi ha més arenyencs que porten l’ampolla quan surten amb el seu animal.

Ara l'Ajuntament ja començarà a sancionar aquelles persones que incompleixin l'ordenança de tinença d'animals. Carles Sala ha assenyalat que no es multarà directament, sinó que primer s’avisarà la persona i, si reitera, es sancionarà amb quantitats que poden anar des del 750 als 2.000 euros, en funció de la infracció.

La nova ordenança prohibeix que els animals facin les seves necessitats en fanals, parcs infantils, zones d’esbarjo i façanes i el propietari haurà de netejar, tant les defecacions com els orins que es facin a la via pública. Així mateix, hauran d’anar sempre lligats excepte en els indrets delimitats i condicionats. També es recorda que queda prohibida la circulació de gossos a les platges durant el període de bany excepte a les hores autoritzades i en zones delimitades i senyalitzades. L’ordenança també contempla que els gossos de raça perillosa han d’anar lligats i dur morrió sempre.


Javier Romera 7 mar.
Per unanimitat😏...
La requalificació de terrenys de Can Buscà Sud obre la tertúlia de polítics referent a l’últim ple


Museu de la Pesca 6 mar.
2017: un -10% kg i factura un -4% €. El sector continua en declivi, però el preu mig del peix augmenta un 7,7%


Jaume Soler 6 mar.
Apa, aneu al "garden" a buscar l'olivera per posar entre els picons del vostre jardinet. "Les oliveres pertanyen a un territori i la pertinença no canvia amb un contracte comercial ni es pot trasplantar."

Diari Ara 4/3/2018


La regió del Sénia acull extensos olivars plens d’exemplars de més de mil anys d’antiguitat. A la banda catalana, però, els arbres estan desemparats per la llei i amenaçats per uns intermediaris que els compren a preu de misèria i els revenen com a mers productes de luxe

Continuar llegint...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada