dimecres, 19 de setembre del 2018

Arna del boix (Cydalima perspectalis) a Poblenou (Pineda de Mar) 19/9/2018

Veure també...

Arna del boix (Cydalima perspectalis) a Arenys de Mar 11/9/2018 Enric Badosa

Arna del boix (Cydalima perspectalis) a Santa Susanna 4/9/2018 ant-toniscla. Grup de Natura Vall d'Alfatà

Definitivament, aquest mes l'Arna del boix (Cydalima perspectalis) ha colonitzat tot el litoral de l'Alt Maresme (i no només aquí, arreu de la Baixa Tordera i zones properes també). Avui es veien per tot arreu a Poblenou (Pineda de Mar)...


Alfons D-García   17 sept.
Què ràpid que llencem la tovallola, coi. Serà que no feia temps que es veia venir i s'havia avisat! Així és fàcil fer gestió d'espècies exòtiques, 'No es pot fer res' i au, a tirar milles.

Agents Rurals 17 sept.
Contundent afirmació dels especialistes: "No es pot contenir la proliferació de l'eruga del boix, hem de ser conscients que el boixos desapareixeran dels boscos"

La rápida proliferación de una oruga asiática amenaza los bosques y jardines de boj
La Vanguardia 17/9/2018

La plaga de la cydalima perspectalis ha sido voraz en la Garrotxa este verano y se extiende ahora al Ripollès, la Selva y Osona a una velocidad preocupante


Continuar llegint...

https://www.lavanguardia.com/local/girona/20180917/451786399064/proliferacion-especie-invasora-oruga-de-boj-girona.html

1 comentari:

  1. Bon dia.A Cardedeu ja he vist voleiar exemplars de la papalona de l'eruga dels boixos (i n'he trobat algun exemplar mort per terra). Al Parc NAtural del Montengre-Corredor, en concreta al vall d'Olzinelles, he vist boixos afectats, i a l'alt Berguedà també. Creieu-me que l'espectacle de veure tot un sota bosc d'una fageda, abans ufanós de boixos i ara un bosc d'esquelets de fusta, i haver de caminar obint-te pas amb un bastó per truere els fils de l'eruga et mina la moral. No només vaig veure atacats els boixos; acabats els boixos, atacaven amb el mateix ímpetu el grèvol, i altres espècies. Ja està fent molt mal i ja és massa tard per aturar aquesta plaga... temps al temps. (I no serà d'aquí no gaire...).

    ResponElimina