dimecres, 21 de novembre del 2018

Actuació de conservació i renaturalització a la platja de la Conca (Malgrat de Mar) 21/11/2018 Aj Malgrat de Mar / Cèsar Gutiérrez

[ÀUDIO] [CRÒNICA] Els alumnes de 5è de primària de 4 centres educatius de Malgrat de Mar han fet avui una actuació de conservació i renaturalització a la platja de la Conca. Ho ha explicat Cèsar Gutiérrez, consultor ambiental i expert en flora i vegetació

[ÀUDIO] Els alumnes de 5è de primària fan actuació de conservació a la platja de la Conca. Entrevista amb Cèsar Gutiérrez, consultor ambiental
Ona Malgrat 21/11/2018

150 alumnes de cinquè de primària de quatre centres educatius de Malgrat de Mar han participat aquest matí en una actuació de conservació i renaturalització dels tancats de la Platja de la Conca. Es tracta d'una acció inclosa a les activitats que es fan per a la preservació del patrimoni local ambiental. L'encarregat de supervisar aquesta activitat és Cèsar Gutiérrez, consultor ambiental i expert en flora i vegetació.

Avui els alumnes que han participat en aquesta acció han fet una neteja de la zona, un clean up the med, i després han plantat psamòfiles. Ho ha explicat Cèsar Gutiérrez al programa La Jungla.

Galeria d'àudios


Aj de Malgrat de Mar Hace 4 horas
Alumnes de 5è de Primària renaturalitzen el paisatge vegetal de la Platja de la Conca +Info👉 M:*

Alumnes de 5è de Primària renaturalitzen el paisatge vegetal de la Platja de la Conca
Ajuntament de Malgrat de Mar 21/11/2018

La Regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa aquest matí el projecte de renaturalització del paisatge vegetal als sorrals de la Platja de la Conca. Els nens i nenes han sembrat 10 espècies diferents de psammòfiles, han retirat 250 quilos d'espècies invasores i no pròpies, així com també 200 quilos de residus que han trobat en aquest espai natural protegit. Amb aquest projecte es dóna continuïtat al projecte iniciat el 2001 per recuperar aquesta tipologia d'hàbitat a Malgrat de Mar.

Alumnes de 5è de Primària de les escoles Mare de Déu de Montserrat, Sant Pere Chanel, Fonlladosa i Vedruna han participat aquest matí en una activitat, organitzada per la Regidoria de Medi Ambient per donar continuïtat al projecte de conservació dels espais amb vegetació psammòfila de la Platja de la Conca. Fa 3 anys que Medi Ambient treballa amb alumnes de 5è de Primària temàtiques relacionades amb el patrimoni natural local. Enguany, el tema escollit ha estat el de les espècies psamòfiles i els hàbitats litorals.

Aquest projecte es va posar en marxa l'any 2001 sempre supervisat pel botànic Cèsar Gutiérrez i Perearnau i va comptar inicialment amb la col·laboració de la Fundació Territori i Paisatge (actual Fundació La Pedrera) per tal de recuperar aquesta tipologia d’hàbitat a Malgrat de Mar.

Les plantes psammòfiles estan adaptades a substrats sorrencs, amb mobilitat -dunes- i també salinitat elevada. Al llarg d’aquests anys, les diferents espècies psammòfiles s’han zonificat en l’amplada de la platja en funció de les seves necessitats. Actualment les plantes psammòfiles més properes a mar tenen més oportunitats de regeneració espontània per les llavors que poden portar els temporals.

La sembra d'avui s'ha centrat en la part del rereplatja (l’espai més allunyat de l’aigua de mar), ja que aquesta zona de l’hàbitat es troba en una situació estancada. Les actuacions de sembra són per millorar la riquesa i la diversitat de la vegetació, indirectament millorem  espais on nidifiquen espècies d’aus com el corriol camanegre. Els nens i nenes han sembrat les següents espècies: Jasione montana, Helichrysum stoechas, Helianthemum guttatum, Micropyrum tenellum, Psilurus incurvus, Sideritis romana, Romulea columnae, Plantago bellardii, Biserrula pelecinus i Crucianella angustifolia.


Mireia Castellà Hace 8 horas
Avui fem conservació i plantació de psamòfiles a la platja de amb la col.laboració dels alumnes de 5è primària de

En respuesta a   y a 
I en Cèsar?

En César també !! Ahir Li van Fer entrevista a Ona Malgrat


Escoles Fonlladosa Hace 14 horas
Els alumnes de 5è participen a l'activitat: sembra a la Platja de la Conca. Tenir cura del nostre medi ambient és vital.

ESCMontserratMalgrat Hace 20 horas
5è. Sembra d’especiès protegides i col.laborant amb la neteja de les nostres platges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada