dijous, 22 de novembre del 2018

Algunes notícies per llegir 21-22/11/2018...

Jordi Torallas   Hace 18 horas
Després de la tempesta, el perfil de la platja de les dunes de no és el mateix a redós de l'espigó (abrupte) que lluny de la seva influència (suau). I així sempre, a tota la costa catalana, els espigons alteren la dinàmica litoral.

"L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, també ha explicat que les obres que va fer el Ministeri per construir una escullera en un tram sota el passeig, també afecta l'estat de la sorra"... Poc a poc es va reconeixent la cagada però res encara d'urbanitzar-la🤨

Les obres del tram malmès pels temporals acabaran a finals del mes de gener
Ràdio Pineda 21/11/2018


L'empresa que fa els treballs de restauració del passeig Marítim, en el tram malmès pel temporal de l'any passat, preveu acabar els treballs a finals del mes de gener segons les previsions. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ho ha dit al programa Línia Directa amb l'Alcalde. També ha explicat que les obres que va fer el Ministeri per construir una escullera en un tram sota el passeig, també afecta l'estat de la sorra. Per això, ha demanat al Ministeri de Medi Ambient un estudi amb profunditat per aquest punt. Les obres consisteixen de refer en aquell tram el passeig per a vianants, un carril bici, nou enllumenat i mobiliari urbà així com les feines d'enjardinament de la zona. També s'hi instal.la cablejat soterrat i altres connexions de serveis. Hi ha un pas provisional per a vianants i ciclistes mentre es fan les obres.

De resultes de la visita als responsables de costes de Madrid, Xavier Amor ha dit que «el Ministeri compta amb fer aportacions de sorra quan sigui necessari a les platges de l'Alt Maresme», però ha dit que «aquesta no és la millor solució i s'ha de fer un estudi».

L'alcalde pinedenc ha dit que en la reunió li van explicar «l'estudi estratègic pel Maresme que té el Ministeri». . Segons aquest estudi, el sud de la comarca té encara una situació pitjor que a l'Alt Maresme, on s'hi preveuen construir espigons. Xavier Amor ha demanat «que es revisi el pla» i que «també l'Alt Maresme sigui una prioritat per trobar solucions» ja que l'estudi fa més atenció al sud de la comarca. Xavier Amor també ha proposat als responsables del Ministeri de Medi Ambient, que «es pugui fer una jornada tècnica a Pineda amb professionals de diversos àmbits per debatre les possibles solucions per la millora de les platges i del conjunt del mar al Maresme».



SSOM Santa Susanna Hace 4 horas
T'esperem aquesta tarda a la de Santa Susanna. El nostre litoral, un tema que ens interessa a tots!


Sortida familiar per conèixer una planta única, el Frare Cugot
Ràdio Pineda 21/11/2018


Aquest dissabte es farà una sortida familiar per descobrir el nostre entorn, descobrint el cugot, una planta endèmica que es pot trobar al Montnegre. La sortida anirà a càrrec del pinedenc Toni Herrero. Se sortirà a les 11 del matí des de la biblioteca Serra i Moret.

La planta és present a La Guàrdia i gairebé no n'hi ha a la comarca i es troba en perill d'extinció. La planta és petita i té una bonica flor que floreix entre setembre i març. L'arrel subterrània que té l'ha fet supervivent als incendis, a les pastures, els senglars i la desforestació. A més d'aquesta planta, el Turó de la Guàrdia també amaga altres tresors d'espècies de estepes, argelagues negres, la gatosa, plantes arbustives i aromàtiques. Si voleu apuntar-vos a la passejada guiada, adreceu-vos a la Biblioteca Serra i Moret. La sortida recordeu que és dissabte a les 11 del matí.


L’Ajuntament de Blanes dóna 45 dies més al Càmping Blanc d’Eivissa perquè desallotgi la zona a precintar
Blanes al dia 21/11/2018


Avui l’Ajuntament de Blanes ha comunicat als propietaris del Càmping Blanc d’Eivissa que, mitjançant un decret emès des d’Urbanisme, accepten en part la seva petició entrada al consistori aquest passat dilluns, 19 de novembre. La notificació se’ls farà arribar demà dijous a través de la Policia Local de Blanes.

En la petició entrada al consistori, els representants dels propietaris demanaven que se’ls concedís una pròrroga de tres mesos per poder retirar les pertinences que hi ha a la zona que l’Ajuntament de Blanes ha de procedir a precintar. Per la seva banda, en el decret el consistori dictamina que s’estima en part la petició formulada, en el sentit que li concedeix la pròrroga, però amb un termini màxim de 30 dies a comptar des de la notificació de la resolució, no de tres mesos.

Això vol dir, comptant els dies hàbils i festius, que el càmping disposarà de 45 dies naturals per poder retirar les caravanes, autocaravanes, tendes de campanya, qualsevol enginy remolcat per un vehicle de turisme, albergs semi mòbils i el material que tingui dipositat en les zones a precintar. La decisió de l’Ajuntament de Blanes es fa atenent a dues qüestions: per facilitar el desmantellament del gran volum de material que hi ha, i per no perjudicar a terceres persones –els clients de l’establiment- que no tenen res a veure en l’afer.

Els propietaris del càmping disposen d’una pròrroga per desallotjar 

El passat mes d’octubre l’Ajuntament de Blanes va emetre una ordre de tancament per l’ampliació il·legal que es va fer al Càmping Blanc d’Eivissa fa molts anys. En l’ordre ja s’advertia que se’ls donava com a termini el 21 de novembre com a data màxima pel desallotjament. Això volia dir que, a partir d’aquesta data, si els responsables de l’establiment no ho havien fet de mutu propi, l’Ajuntament se n’hagués hagut d’encarregar subsidiàriament a través d’una actuació de la Policia Local de Blanes.

Aquesta actuació s’havia previst perquè tingués lloc demà dijous, 22 de novembre, i no caldrà dur-la a terme després que s’ha acceptat en part la petició formulada per l’establiment. Ara bé, en el decret amb data de 21 de novembre que es lliurarà als propietaris demà dijous, també s’adverteix que s’ha ordenat a la Policia Local de Blanes el seguiment exhaustiu del procés de retirada de tot el material.

Per aquest darrer motiu, l’Ajuntament de Blanes també avisa als interessats que, en el supòsit d’incompliment del compromís de retirada de tots aquests elements, la Policia Local de Blanes procedirà al precinte de les instal·lacions il·legals de forma immediata, avançant així l’actuació que, passada aquesta pròrroga, s’haurà de fer igualment. Aquest darrer decret de l’Ajuntament de Blanes també es farà arribar al Jutjat del Contenciós Administratiu de Girona, així com a la Fiscalia Provincial de Girona.

Manifestació dels clients del càmping 

Cal recordar que el passat 2 de novembre uns 300 clients del Càmping Blanc d’Eivissa de Blanes es van manifestar durant més d’una hora davant l’edifici consistorial. Reclamaven quedar-se a l’establiment turístic, i protestaven per l’ordre de tancament dictada per l’Ajuntament de Blanes per l’ampliació il·legal efectuada al càmping fa molts anys.

Els manifestants van explicar que desconeixien la problemàtica, i que precisament tenen llogades les seves parcel·les a la part que s’ha de desmantellar. Arran d’aquesta mobilització l’alcalde de Blanes, Mario Ros, s’ha mantingut en contacte permanent amb els campistes per tenir-los al corrent sobre com evolucionava tota la qüestió, a tenor de la petició expressada pels manifestants. El principal punt d’interès ha estat saber quan s’entraria la petició de pròrroga dels propietaris per donar-los més temps per treure tot el material.


El 60% del càmping Blanc d’Eivissa de Blanes és en terreny no urbanitzable
El Punt Avui 22/11/2018

L’Ajuntament fa retirar les instal·lacions de les parcel·les ocupades de forma irregular

Els usuaris amb material a la zona afectada confien en la legalització

Una imatge del mes de juny de l’exterior del càmping Blanc d’Eivissa, a Blanes. JOAN SABATER.

JORDI FERRER - BLANES
El 60% de la superfície ocu­pada pel càmping Blanc d’Eivissa de Bla­nes està en ter­reny no urba­nit­za­ble. Després de més d’una ins­trucció en què es dema­nava que tragués les ins­tal·laci­ons mun­ta­des en espais ampli­ats de manera irre­gu­lar, l’Ajun­ta­ment va donar ahir 45 dies de marge perquè els amos de l’esta­bli­ment ho facin.

Fonts de l’equip de govern (PSC) van infor­mar ahir que han acce­dit a donar-los una pròrroga a causa de la com­ple­xi­tat del des­mun­tatge. Dilluns els res­pon­sa­bles del càmping havien dema­nat tres mesos per enre­ti­rar les cara­va­nes, auto­ca­ra­va­nes, ten­des de cam­pa­nya i ginys remol­cats per vehi­cles, entre altres, que tenen a la zona ampli­ada. El període s’aca­bava ahir, però amb els 30 dies de més donats per l’Ajun­ta­ment –45 dies natu­rals– el ter­mini expira a prin­ci­pis de gener.

L’Ajuntament ha avisat els gestors del Blanc d’Eivissa que, quan acabi el termini, precintaran les instal·lacions il·legals si els responsables no han enretirat les instal·lacions. El 2017 l’Ajuntament va multar la societat By Pla, titular del càmping, amb una sanció d’1,3 milions d’euros “per la comissió d’una infracció urbanística molt greu consistent en l’activitat i ús de càmping sense llicència i no legalitzable”. El càmping Bellaterra va rebre una sanció d’1,2 milions.

La valoració del govern

L’Ajuntament està pendent que la Generalitat avali la legalització de les ampliacions irregulars dels càmpings. Si això passa, seran incloses en el pla general, aprovat el 2017 de manera incompleta.

D’altra banda, els usuaris del càmping Blanc que hi tenen instal·lacions permanents confien que la Generalitat doni el vistiplau a la legalització. Una de les campistes, Raquel González, admet que estan preocupats i en contacte amb els responsables de l’establiment.

LA DATA

02.11.18 És el dia que clients del càmping Blanc es van manifestar a l’ajuntament per queixar-se de la hipotètica clausura parcial.

LA XIFRA

1,3 milions d’euros de multa va imposar l’any passat el consistori al càmping Blanc per una infracció urbanística molt greu.


laselva360 22/11/2018

Camping Blanc dEivissa de Blanes. Foto: Ajuntament de Blanes

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes ha emès un decret pel qual dóna 30 dies hàbils -45 dies naturals comptant caps de setmana i festius- perquè es faci efectiu el desallotjament de la zona del càmping Blanc d’Eivissa que el consistori ha de precintar per una ampliació il·legal feta fa anys.

Inicialment, l’ordre de precinte s’havia d’executar avui 22 de novembre però els representants dels propietaris del càmping van demanar una pròrroga de tres mesos per poder retirar tot el material de la zona. El consistori blanenc ha estimat en part la petició dels propietaris i els ha concedit una pròrroga de 30 dies hàbils que, amb els caps de setmana i festius, es transformen en 45 dies naturals.

Segons expliquen des de l’Ajuntament en una nota de premsa “la decisió s’ha pres per facilitar el desmantellament del gran volum de material que hi ha, i per no perjudicar els clients de l’establiment, que no tenen res a veure en l’afer”.

L’octubre passat l’Ajuntament va emetre una ordre de tancament per una ampliació il·legal que el Càmping Blanc d’Eivissa de Blanes va portar a terme. Aquesta ordre establia el 21 de novembre com a data límit per al desallotjament i el 22 de novembre per al precinte de la zona. Ara no s’haurà d’executar perquè els propietaris han acceptar la pròrroga de 30 dies hàbils, segons el consistori.

Per la seva part, uns 300 clients del càmping es van manifestar a principis de novembre davant de l’Ajuntament per protestar per l’ordre de tancament. Reclamaven quedar-se a l’establiment ja que, segons ells, desconeixien el problema i, a més, les parcel·les que tenen llogades es troben precisament a la zona que s’ha de desmantellar.


Diari de Girona 22/11/2018

La policia havia de precintar avui la part afectada pel decret d'alcaldia, però el consistori ha concedit una nova pròrroga d'un mes i mig als propietaris d'aquest establiment perquè puguin retirar els vehicles i el material acumulat


L'Ajuntament de Blanes ha tornat a posposar el tancament de les instal·lacions construïdes il·legalment en el càmping Blanc d'Eivissa i que s'havia d'executar avui. Segons va informar ahir el consistori, els propietaris de l'establiment van entrar una petició perquè se'ls concedís una pròrroga de tres mesos per poder retirar les caravanes, autocaravanes, tendes de campanya i tot el material instal·lat a la zona que s'ha de precintar.

Finalment, l'Ajuntament els ha concedit 45 dies naturals abans d'executar el tancament, al·legant que es vol «facilitar el desmantellament del gran volum de material que hi ha» i per «no perjudicar» els clients del càmping.

Els propietaris d'aquest establiment van presentar la petició dilluns passat, és a dir dos dies abans que s'exhaurís el termini per complir el decret d'alcaldia firmat el passat 21 d'octubre i després que el 2 de novembre uns 300 clients del Blanc d'Eivissa es manifestessin davant la casa de la vila contra l'ordre de tancament, assegurant que desconeixien la problemàtica existent.

En cas que el càmping no compleixi amb el desallotjament del terreny durant aquests 45 dies, el consistori va assegurar ahir que la Policia Local procedirà a precintar les instal·lacions abans que acabi la pròrroga.

El mes de maig passat, els propietaris del Blanc d'Eivissa ja van evitar un primer decret de tancament presentant un recurs que va ser desestimat aquest octubre. Una mesura que també van utilitzar, el febrer d'aquest any, els amos del Bella Terra per evitar l'execució del decret d'alcaldia en el qual s'ordenava la restitució de l'espai ampliat il·legalment.

La història que no acaba mai

La polèmica relacionada amb les ampliacions il·legals dels càmpings Blanc d'Eivissa i Bella Terra ja fa temps que dura. De fet, es va desencadenar el març del 2017, quan el ple municipal va aprovar, amb l'oposició del PP i Cs, la tramitació dels expedients de restauració de la realitat física il·legalment alterada en aquests dos establiments i la imposició d'una multa.

Per al Bella Terra, la sanció era d'1,5 milions d'euros perquè les ampliacions en aquest establiment turístic es van fer sense llicència, en terrenys no urbanitzables i per no haver-ho corregit en tots aquests anys. En el cas del Blanc d'Eivissa, la sanció és de més d'1,3 milions i es va aprovar el mes de novembre del 2017 després d'un llarg procés judicial.

L'aprovació d'aquestes sancions s'hauria d'haver fet al febrer d'aquell any, però en aquell moment els grups de la CUP, Batega i ICV-EUiA van amenaçar de deixar el ple si es portaven a votació les sancions, amb la sospita que l'equip de govern pretenia legalitzar aquestes ampliacions en el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que s'estava tramitant en aquell moment arran de dues sentències judicials que van anul·lar el del 2010. Una sospita que es va convertir en una realitat quan en el ple d'abril del 2017 es va portar a votació aquest nou POUM que, efectivament, incloïa la legalització de les ampliacions il·legals dels càmpings.

Després de diverses reunions, negociacions i discrepàncies entre els diferents grups municipals, i d'ajornar-se l'aprovació del nou POUM diverses vegades, finalment el Pla es va tirar endavant en el ple del mes de juny del 2017 sense incloure els càmpings, i amb el suport de PSC, ERC, PDeCAT, Cs i el PP, i l'oposició de Batega, la CUP i ICV-EUiA.

I el Bella Terra, quan?

La polèmica es va reactivar el febrer passat quan el nou alcalde, Mario Ros (PSC) –nomenat el desembre del 2017 després de la dimissió de Miquel Lupiáñez– va emetre un decret d'alcaldia en el qual s'informava al propietari del Bella Terra del tancament de la part ampliada de manera il·legal en un termini de 30 dies.


Al cap d'unes setmanes però, el ple municipal va decidir demanar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) un informe en el qual es valorés el cas particular del Bella Terra i el del Blanc d'Eivissa.

Un informe que va arribar dos mesos més tard, i en el qual l'ACA tornava la pilota a l'Ajuntament i determinava que la decisió d'incloure les ampliacions al POUM pertany únicament i exclusiva dels 21 regidors blanencs. Des de llavors, el decret de restitució de la realitat física alterada d'aquest espai està «inoperatiu».

I mentre tot aquest procés segueix encallat, els dos càmpings afectats pel desallotjament,van poder desenvolupar la temporada d'estiu i seguir funcionant amb normalitat.

--------------------------------

🤦‍♂️Detinguda una fagina al Berguedà. Després de passar la nit entre reixes ha passat a disposició judicial i posada en llibertat amb càrrecs i amb ordre d'anyullament al voltant d'una casa de pagès de Borredà... no és conya...
Gràcies a la col·laboració del pagès, els hem posat una gàbia trampa i hem pogut capturar una fagina que havia matat diverses gallines en una casa de pagès de . L'alliberem en un altre punt del medi natural lluny d'habitatges.

En respuesta a 
Serà precís?

Conyes a part, ull que lo que s'està dient aquí és que "el pagès" té dret sobre el seu galliner (legítim) però també sobre tot el seu entorn i tots els bitxos que pul·lulen per allà... a més a més. D'aquí al "control de plagues i feristeles" només hi ha un parell de tuits😏


Si vius al camp tens l'obligació d'adequar les gàbies per evitar això. No tens cap dret sobre l'entorn natural. Qui serà el proper culpable, una guilla? A mės ės una mesura absurda. El territori ocupat per l'individu translocat serà ocupat per una altra fagina o ella mateixa.

-----------------------------------

https://twitter.com/minuartia_tw/status/1065245699779018752
minuartia 21 nov.
Nova guia de mesures per reduir els causats per mamífers de la salvatge en zones rurals, urbanes i infraestructures. Promoguda per . L'hem presentat avui a . Esperem que pugui ser útil a molta gent!

🐗 Presentem una Guia de mesures per reduir els danys causats per la en , i Més informació 👉 Guia 👉

Diputació de Barcelona Hace 23 horas

La Diputació de Barcelona promou una guia de mesures per reduir els danys causats per la fauna salvatge en conreus, zones urbanes i infraestructures
Ràdio Tordera 22/11/2018


La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, ha promogut l’elaboració d’una Guia de mesures més adequades i eficients per reduir danys de mamífers de la fauna salvatge, en particular del senglar, tant en conreus i pastures, com en zones urbanes i infraestructures.

La Guia es centra en els principals mamífers que causen conflictes, com són quatre espècies d’ungulats salvatges: el senglar i el cabirol, la daina  i el cérvol, i conté exemples de mesures d’efectivitat contrastada i amb dades bàsiques per emprendre la seva aplicació. Cadascuna de les mesures disposa d’una fitxa amb informació rellevant per a la seva utilització i que pot ser actualitzada amb la incorporació d’elements innovadors que puguin ser també de referència en evitar danys.

En la presentació de la Guia, el diputat Jesús Calderer ha volgut remarca la importància d’aquesta Guia com un instrument de molta utilitat per donar resposta a demandes que es fan des dels municipis per poder solucionar problemes sorgits de la fauna salvatge.

àudio

Per la seva banda, la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Montse Barniol, ha explicat que per assolir un nivell de poblacions estables en fauna salvatge «cal aplicar totes les mesures necessàries i possibles per superar aquesta problemàtica i arribar a l’escenari d’una població estable que no generi conflictes».

àudio

Les mesures que surten a la Guia, els ajuntaments les podran demanar a través del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada