Ràdio Tordera 13/12/2018
Descobrint Tordera es troba amb l’Agustí Pou que ens parla del seus records sobre el riu i riuades, i dona idees per gestionar-lo millor.
Som Tordera presentarà la setmana vinent una moció per demanar una consulta popular sobre el projecte de perllongament de la C-32
Ràdio Tordera 13/12/2018
Davant l’anunci fet per la Generalitat de Catalunya de l’inici imminent de les obres de construcció de la prolongació de l’autopista C-32, la plataforma Aturem C-32 torna a manifestar la seva oposició a un projecte elaborat amb informes i dades tècniques obsoletes. El grup municipal de SOM Tordera Entesa presentarà en el ple municipal de la setmana vinent, una moció on demana la celebració d’una consulta popular sobre el projecte.
El grup recorda que aquesta infraestructura sempre ha comptat amb l’oposició d’una part de la ciutadania pel seu elevat impacte ambiental, que malmetria irreversiblement els paratges d’El Vilar, Sant Pere del Bosc, L’Àngel i Les Alegries, paratges d’alt valor natural, cultural, arquitectònic i paisatgístic. A més, diuen que el projecte perjudica econòmicament a tots els usuaris de l’autopista ja que pagarem d’alguna forma o altra les concessions que la Generalitat pacti amb l’empresa concessionària.
La moció esmenta que s’ha ignorat l’existència de l’alternativa que suposaria el desdoblament de la carretera GI-682 Lloret-Blanes, i la GI-600 Tordera-Blanes com a solucions reals del problema actual, així com altres alternatives que s’han obviat.
SOM Tordera Entesa proposa iniciar un procés participatiu i d’informació ciutadana sobre el projecte de la C-32 i el seu impacte ambiental i econòmic. També es demanarà al Departament de Territori i Sostenibilitat que realitzi un nou estudi de viabilitat i d’impacte ambiental del projecte. Ho explica el regidor, Salvador Giralt.
àudio
El grup local proposa organitzar una consulta popular a Tordera sobre el present projecte d’ampliació de l’autopista C-32 en un termini màxim de 3 mesos a partir de la data d’aprovació del present acord.
àudio
La moció proposa traslladar els presents acords a l’Ajuntament de Lloret de Mar, al de Blanes, al Parlament de Catalunya, i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i a la plataforma Aturem la C-32.
#taldiacomavui de 1908 arriba el fred a Sant Pol "al últim s'han recordat que eran al desembre y han tingut el gust de fernos la visita corresponent" #arafa 110 anys #arxius #arxiusantpol #viulahistòriasantpolenca #meteo #historicmeteo #BonDia
Les mesures per estabilitzar les platges entre Premià i El Masnou es podrien licitar el pròxim any
El Punt Avui 12/12/2018
El Consell Comarcal del Maresme reclama a l’Estat agilitzar l’aplicació d’actuacions protectores a tota la costa
La platja del Masnou va perdre la sorra després dels temporals QUIM PUIG.
ACN - MATARÓ
El Ministeri de Medi Ambient va anunciar l’any 2015 un projecte per estabilitzar les platges del Maresme consistent en la reposició de sorra, combinat amb la construcció de dics submarins i espigons perpendiculars a la costa per evitar el retrocés del litoral.
Des de llavors no s’havia fet cap actuació, però en una reunió recent del Consell Comarcal del Maresme amb representants del ministeri es va anunciar que estava a punt de licitar-se la primera fase dels treballs, en el tram comprés entre Premià de Mar i El Masnou. Des de l’ens comarcal s’ha reclamat a l’Estat que agilitzi l’aplicació d’actuacions protectores a la resta de la comarca i que reconsideri les solucions a aplicar a l’Alt Maresme, on els ajuntaments prefereixen mesures més naturals.
L’alcalde de Cabrera i membre de la Comissió del Litoral del Consell Comarcal del Maresme (CCM), Jordi Mir, ha aplaudit el compromís del Ministeri amb les platges de la comarca, malgrat que encara no s’hagi pogut fixar un termini concret per a l’execució dels treballs. “S’ha trencat el gel després de quatre anys perduts”, ha explicat Mir.
El responsable comarcal també ha detallat que el Ministeri estaria ja preparant la documentació per poder licitar també pròximament les següents fases del projecte de protecció del litoral, que estava xifrat en 52 milions d’euros –l’Estat s’havia compromès a posar 30 milions– per executar en un període de quinze anys.
En aquest sentit, des del Consell Comarcal demanen als responsables de l’Estat que es replantegin la part del projecte que afecta els municipis de l’Alt Maresme, on en lloc de més espigons i aportacions de sorra es voldrien impulsar “formules més naturals i sostenibles de regeneració” en un tram on l’afectació per l’existència dels ports és menor.
Ràdio Arenys 12/12/2018
En la reunió mantinguda aquesta setmana, s’ha acordat crear una comissió mixta de seguiment amb representació de l’administració així com representants de la comarca. El Ministeri també ha anunciat que està a punt de licitar la primera fase d’actuació, entre Premià i el Masnou.
La delegació maresmenca que va desplaçar-se a Madrid va defensar la necessitat de prioritzar les inversions en la franja litoral, zona castigada cada vegada que hi ha un temporal marítim, no només amb la pèrdua de sorra sinó amb els danys que s’ocasionen. Per aquest motiu, el Maresme considera que el termini fixat per l’Estat per desplegar el Pla d’Actuació no respon a les necessitats i urgències del territori. El Ministeri, però, va anunciar que ja està a punt de licitar la fase 1 i que està preparant els plecs per la licitació de la resta de fases.
Així mateix, també consideren insuficient l’aportació econòmica compromesa per l’Estat, 30 dels 52 milions d’euros que preveu el pla. Davant d’això, també tornen a reclamar que les actuacions que es duguin a terme siguin informades prèviament als municipis afectats. Tot i que la delegació maresmenca està d’acord amb aquestes actuacions previstes, l’Alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, constata que també es va demanar un plantejament pel que fa a l’Alt Maresme amb l’aplicació d’altres fórmules més naturals i sostenibles, ja que així s’ha acordat per consens entre tots els agents polítics de la comarca.
El Consell Comarcal del Maresme convocarà una reunió del comissionat del Litoral en els pròxims dies per explicar el resultat d’aquesta trobada. En aquesta línia, es va acordar la creació d’una comissió mixta de seguiment amb representació del Ministeri, Generalitat i el Maresme. La idea és tornar-se a reunir el mes d’abril.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada