dimarts, 23 d’abril del 2019

Sobre el Cascall marí (Glaucium flavum) entre Arenys de Mar i Canet de Mar 22/4/2019 Pere Alzina. Font: Twitter.com

Comentaris personals:

El Cascall marí (Glaucium flavum) és una espècie comuna, abundant i molt estesa a tot l'Alt Maresme, ara i des de sempre... no s'escampa sinó que sobreviu on pot i gràcies a que no és una espècie molt exigent.

Forma part de nombroses comunitats psammòfiles, que no vol dir "de platja" sinó adaptada a viure sobre substrats sorrencs, no només a les platges i sorrals litorals sinó a qualsevol terreny sorrenc, amb o sense influència marina, fins i tot riu i rieres amunt (fins al Baix Montseny pujant per la Tordera, per exemple) o en alguns camps d'interior (tant a planes com a muntanya).

Tot i ser una espècie preferentment psammòfila, també és comuna a comunitats sobre diferents substrats (sauló, codolars, penya-segats rocosos,...) aquí sí amb una clara influència marina, lo que l'ha fet ser una de les espècies més comunes a tota aquesta franja litoral.


El cascall marí (Glaucium flaveum) floreix en alguns racons de la platja entre Arenys i Canet. No és una espècie exclusivament de platja (psammòfila) però és bonic que s’escampi arreu...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada