dilluns, 24 de març del 2008

Pluges i calamarsada a la baixa Tordera 22-23/3/08

desembocadura del riu Tordera


Sobre la calamarsada d’ahir, podeu llegir algunes notícies…

La calamarsa emblanquina Girona i Salt i obliga a circular amb cadenes a Tordera
Diari de Girona 23/3/08

(...)

El Servei Meteorològic de Catalunya anunciava a primera hora de la tarda que les calamarsades o el calabruix podien tornar-se a repetir, i així va passar a la zona de Tordera, on cap a les cinc la meteorologia va obligar els turismes que transitaven per la C-32 i la N-II entre aquest municipi i Santa Susanna (Maresme) a circular amb cadenes.

(...)

De fet, a la tarda van ser Tordera i algunes poblacions del Maresme les que més van resultar afectades per la calamarsada. Segons va informar la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, en aquesta comarca els Bombers de la Generalitat van rebre fins a 25 avisos per calamarsades entre les quatre i dos quarts de sis de la tarda.

(...)

Una calamarsada obliga a tallar l'autopista C-32, al Maresme
El Punt 23/3/08

Una calamarsada a mitja tarda va provocar problemes greus de trànsit a la comarca del Maresme. L'autopista C-32 es va haver de tallar durant una estona per netejar la calçada, que era plena de gel, i a la zona nord de la comarca es necessitaven cadenes per circular. A l'N-II, a Tordera, també era obligatori. La tempesta va afectar diferents poblacions i els bombers van haver de fer 25 sortides per retirar aigua d'edificis. A Malgrat, la calamarsada va afectar greument els conreus.

Pedra, fred i cadenes per circular per l'autopista C-32 i l'N-II, a l'alçada de Tordera. Aquestes van ser les conseqüències de la calamarsada que ahir a la tarda va enfarinar el litoral maresmenc. La circulació va ser complicada perquè les cadenes eren necessàries per circular per la C-32 entre Santa Susanna i Tordera, segons va informar el Servei Català de Trànsit. Aquest tram de la C-32 també va estar restringit al pas de vehicles pesants. L'ús de cadenes també era obligatori a la N-II, de Tordera cap a Girona, on els vehicles pesants tampoc podien circular. Canet de Mar i Sant Iscle, amb gairebé 30 centímetres, van ser alguna de les poblacions més afectades pel fenomen que va anar de nord a sud de la comarca. La carretera que uneix Arenys de Mar i Arenys de Munt també es va haver de tallar durant una estona.

Els efectes negatius de la calamarsada ja s'han començat a sentir. Des de la Cooperativa de Malgrat, Ramon Hernández, explicava ahir a la tarda que «ha fet molt de mal». Els pagesos asseguren que la pedregada pot haver malmès un milió i mig d'escaroles que ja estaven pràcticament a punt per a l'exportació.


El pla d'emergències per neu afecta a La Selva
Diari de Girona 23/3/08


Podeu veure el programa “El temps” de tv3 on es veuen algunes fotografies i l’abast de les precipitacions a la zona...

Primeres pluges al matí i migdia…El temps Migdia 22/03/2008

Pluges i calamarsada de dissabte…Temps vespre 22/03/2008

Pluges encara al diumenge...El temps migdia 23/03/2008


Avui continuava plovent però menys que ahir, i en visita ràpida a la desembocadura del riu Tordera es podia veure la llacuna plena d’aigua i el riu arribant amb aigua (no gaire, però per primera vegada des de mitjans de la primavera de l’any passat).

El riu en el seu conjunt ha augmentat el seu cabal, i es veuen els efectes de les crescudes d’algunes rieres que hi desemboquen amb abundant transports de restes vegetals i brossa escampades pel llit del riu.

Els estanys de Cal Raba i de Can Torrent, secs totalment des de començaments de l’any passat han recollit abundant aigua però només s’han format petits tolls a les cubetes centrals i parts més deprimides del canals.


desembocadura del riu Tordera plena d'aigua
.

riu Tordera a Palafolls
.
tolls a un sector de l'estany de Can Torrent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada