Diari de Girona 18/12/08
Està previst que la reconstrucció del tram afectat es realitzi en dos o tres mesos
Una excavadora col·locant les primeres roques de l´escullera FOTO: CARLES COLOMER
BLANES ACN / MARTÍ SANTIAGO
La Direcció General de Costes del ministeri de Medi Ambient va iniciar, ahir, la darrera fase de reparació del tram del passeig de s'Abanell, que va quedar malmès pels forts temporals del mes de novembre.
Diversos camions han descarregat roques de grans dimensions a la platja mentre una excavadora retirava la sorra més pròxima al passeig, amb l'objectiu de fer-hi cabre les enormes pedres que hauran de servir per configurar la nova escullera protectora d'aquest tram de platja i que hauran d'evitar que els temporals provoquin unes destrosses semblants a les de l'última vegada.
La construcció de l'escullera garantirà que, en cas de fort temporal, les onades no piquin directament contra el passeig i se n'emportin la sorra que el sustenta quan retrocedeixen, de nou, cap al mar.
El regidor de Medi Ambient de Blanes, Celestino Lillo, que ahir a la tarda va visitar el passeig per supervisar l'inici de les obres, va demanar a l'Estat que, a part de la construcció de l'escullera, en el tram de platja afectat cal una nova aportació de sorra. "A nosaltres ens preocupa realment el temps de l'aportació de sorra" assegura Lillo. El regidor ha posat com exemple il·lustratiu de la seva demanda l'aportació de sorra que es va fer el maig passat. "Amb aquest aportació, dels quatre o cinc temporals que s'han donat a la vila, cap ha afectat la zona on va col·locar-se [la sorra]" afegeix el popular.
Lillo assegura que ahir va mantenir una conversa telefònica amb l'enginyer de costes de Girona, José Luís Testado, el qual també es va mostrar partidari d'incorporar a l'escullera una nova aportació de sorra. El regidor de Blanes creu que encara no s'han produït els pitjors temporals perquè aquests, segons les seves paraules vindràn als mesos "de gener i febrer".
Finalment, Celestino Lillo, assegura que s'ha afanyat a demanar aquesta aportació de sorra perquè els tràmits són força llargs ja que, entre altres coses, "cal fer un estudi d'impacte ambiental, de manera que si demanem la sorra al maig és possible que a l'estiu no poguem disposar-ne, per una qüestió de temps" matisa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada