dijous, 12 de febrer del 2009

Algunes notícies més per llegir 12/2/09...

Crítiques a la tala d'arbres a Sant Pol en l'obra de connexió de la xarxa del Maresme Nord i l'ATLL
El Punt 12/2/09
.
La rasa feta a la zona dels Garrofers de Sant Pol. Foto: T.M.

La tala d'arbres efectuada pels tècnics de les obres d'interconnexió de la xarxa d'aigua del Maresme Nord amb la del Ter-Llobregat que actualment treballen a Sant Pol ha aixecat crítiques entre els veïns de la zona dels Garrofers. Una profunda rasa en un desnivell proper a la llar d'infants municipals evidencia el pas de les noves canalitzacions, que han de permetre millorar el servei i garantir un major aprofitament hídric de l'aigua generada per la dessalinitzadora de la Tordera.

Les obres han comportat tant la tala d'arbres –la majoria pins– com l'ocupació de zones verdes. El principal grup de l'oposició a l'Ajuntament, Junts per Sant Pol, ha assumit el paper de capdavanter de les queixes d'aquests ciutadans i ha fet arribar un comunicat al govern en minoria de CiU en què critica la seva actuació.

«No estem en contra de l'obra en si, que entenem com a necessària, sinó que la dita obra afecti zones verdes i arbrat, sense considerar possibles vies alternatives pel pas de les canonades», apunta el portaveu de la formació, Joan Vigatà. Per Vigatà, el govern ha actuat «tard i malament» a l'hora d'informar de les obres i «del seu enorme impacte mediambiental».

El primer tinent d'alcalde Sant Pol, Ramon Llastarry (CiU), ha explicat que les obres les du a terme l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i que, segons els tècnics, disposen «d'un estudi ambiental amb una descripció del medi, anàlisi d'alternatives, avaluació d'impactes, pla de vigilància ambiental i mesures correctores». Llastarry assegura que el govern local vetllarà perquè un cop acabada l'actuació s'apliquin «les mesures de reforestació necessàries per pal·liar els efectes de la tala actual». L'episodi de Sant Pol de crítiques ciutadanes davant el que s'entén com un atac al paisatge s'ha repetit en altres municipis inclosos dins l'obra.

Maresme. CiU impulsa al Parlament un carril bici que enllaci el Maresme costaner
El Punt 12.02.2009

Tots els pobles de la costa del Maresme han d'estar units per un carril bici. Aquest és l'objectiu de la proposta que va defensar ahir el diputat de CiU, Benet Maimí, davant la comissió de Política Territorial celebrada al Parlament. «S'han de lligar tots els passejos per poder anar des de la Tordera fins a Barcelona amb bicicleta», defensava Maimí. Per això s'insta el govern català a garantir que tots els projectes de comunicació de les poblacions costaneres mantinguin un espai reservat per a les bicicletes. Maimí va aconseguir negociar amb els grups parlamentaris que donen suport al govern una esmena però en canvi va haver de renunciar a la segona part de la proposta que pretenia impulsar un servei de lloguer de bicicletes entre els municipis, com ara funciona a Barcelona. El diputat nacionalista es va mostrar satisfet, ja que aquesta «connexió marítima» també es guanyarà com a espai de lleure. Tot i això, va reclamar que caldria impulsar des del govern un model supramunicipal que permetés el servei de compartir bicicleta des de Barcelona al llarg de totes les poblacions del Maresme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada