Treballs per combatre la plaga de l'escarabat Tomicus a Can Jalpí
Amuntv Televisió 13/3/2017
S'està treballant per combatre la plaga de l'escarabat Tomicus al parc públic situat per sobre de Jalpí aventura. Aquesta actuació està enmarcada en un conveni signat entre l’Ajuntament d’Arenys de Munt i l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor, i amb la col•laboració i supervisió de la Diputació de Barcelona.
La plaga que afecta als pins del nostre municipi és produïda per el Tomicus destruens un escarabat perforador, que generalment afecta als pins afeblits per diferents raons, com per exemple: sequera, altres plagues, malures, etc.
Els treballs de gestió forestal s'estan duent a terme a tota la finca municipal, de 17,49 Hectarees i fortament afectada, i estan comportant una forta aclarida en l’arbrat. Es preveu que durin 3 setmanes, en les quals es tallaran entre 1000 i 1200 pins morts o afeblits, i també es farà una aclarida dels pins allà on siguin massa densos, per disminuir la competència per la manca d’aigua, i l’afavoriment del regenerat d’alzines.
Per altra banda, a l’esplanada al costat de l’àrea d’esbarjo per a gossos de Can Jalpí s’emmagatzemaran de manera provisional els arbres tallats, abans de la seva trituració en estella per a biomassa.
L’Ajuntament d’Arenys de Munt vol dinamitzar el parc de Can Jalpí
Ràdio Arenys 15/3/2017
Can Jalpí Arenys de Munt ( Foto: Quim puig - Diari El Punt Avui )
Per aquest motiu, han elaborat un pla d’actuació que preveu diferents millores en serveis, mobiliari urbà i infraestructures que hi ha a la zona verda de propietat municipal de l’entorn del castell.
El regidor de Promoció Econòmica, Josep Sánchez, ha explicat que la idea és aconseguir que el parc de Can Jalpí es converteixi en un punt atractiu turístic, ja que s’han fet poques actuacions en els darrers 10 anys. Entre altres coses, es vol millorar l’enllumenat i posar-lo en altres indrets com el camí que porta cap a l’arbre de Guernika. També es vol canviar la zona de jocs infantils, una de les més concorregudes del parc, i canviar les baranes de fusta i netejar els camins, entre altres coses. Per altra banda, també es posarà a licitació el servei de guingueta. Josep Sánchez ha destacat que es tracta d’un pla que feia molt temps que es volia tirar endavant.
A més, en el parc s’està fent una prova pilot per instal·lar-hi una fira infantil. Aquesta prova s’està fent aquests darrers caps de setmana i aquest pròxim també es repetirà. La fira, de petites dimensions, està al costat de la pista de petanca. Si funciona, la idea és traslladar la fira de Sant Martí a Can Jalpí en comptes de posar-la a la zona industrial.
D’altra banda, també està previst reobrir la zona del Far on es feien les sortides amb ruc, ja que s’ha tancat la concessió a una empresa d’ensinistrament de gossos.
Ràdio Pineda 16/3/2017
Avui comença el període de prohibició de fer foc al bosc, que es perllongarà fins el 15 d'octubre. La Generalitat vol amb aquesta mesura prevenir els incendis forestals. Al Maresme, amb 24.000 hectàrees de boscos (el 65% del territori), tenim 23 milions d'arbres o el que és el mateix, 54 arbres per cada habitant, segons dades del Consell Comarcal. De fet, són dades que alerten dels efectes que una guspira podria desencadenar en el territori. Una alarma que es dispara aquest any davant de l'acumulació de fusta morta als boscos pels efectes de la sequera i de l'escarabat Tomicus.
les prediccions meteorològiques apunten que tindrem una primavera i un estiu una mica més humits de l'habitual, també marquen dies de temperatures elevades i activitat tempestuosa. Davant d'això, des del Consell Comarcal del Maresme es demana extremar les mesures de prevenció i davant de qualsevol columna de foc, trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112.
No és fàcil explicar la complexitat. Ho intenten a l'efecte papallona: Regenerar boscos cremats http://bit.ly/2nb1zij vía @catalunyaradio
L'EFECTE PAPALLONA 14/3/2017
Catalunya és un país de boscos i els canvis d'hàbits els posen en risc. El bosc és ara més vulnerable que mai i en paguem les conseqüències, amb forts incendis any rere any. Dels boscos se'n treballa la prevenció i el control d'incendis, però també se'n gestiona la regeneració després d'un foc. La Universitat de Girona estudia justament això i incideix en la fauna. I a Vilafranca miren d'utilitzar la biomassa que genera la poda de la vinya.
Resulta que l'ajuntament de Sant Pol continua promovent gossos, també a les seves platges (accediu a l'enllaç), tot i el serial d'aquest estiu...
Ajuntament de Sant Pol de Mar 15/3/2017
Diumenge 19 de març
Sant Pol de Mar acollirà el seu segon canicross i bikejoring el proper 19 de Març. Prova puntuable per L’Open Solidari Gosesport, i Copa Maresme que son campionats populars de canicross per difondre la universalitat i solidaritat del nostre esport. La integritat dels beneficis de les curses que formen el campionat aniran destinades a organitzacions sense ànim de lucre que dediquen els seus esforços a diversos fins socials com: la cura dels animals abandonats, la recerca de cures per malalties o l’ajuda a persones sense recursos, entre d’altres.
Informació i inscripcions a: http://www.canicross-santpol.com/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada