dilluns, 8 de maig del 2017

Algunes notícies per llegir 7 i 8/5/2017...

Com que no saben què fer amb els terrenys, i com que tenen calers, doncs apa!... menys Delta i menys espai natural per fer equipaments municipals.

D'aquí podrien sortir centenars de milers de m3 de sorra de platja (només retirant la fina capa superficial) per a les "tan necessitades" platges en retrocés del Delta fent una gran llacuna per laminar inundacions, per exemple...

CONSTRUIRAN UNA PISTA POLIVALENT
Elmalgratenc.com 8/5/2017


Malgrat de Mar construirà una pista polivalent al municipi. Aquest espai es preveu destinar-lo a les entitats locals i donarà cabuda a activitats relacionades amb la cultura i l’esport, entre d’altres.

Tot i que encara no hi ha un projecte definit damunt la taula, i menys encara data d’inici dels treballs, des del govern municipal s’ha anunciat que una part del cost de la pista polivalent es farà a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, s’hi destinaran els 800.000 que havien de servir per comprar la finca de Can Palomo.

El govern estudia diverses alternatives per a ubicar-hi les instal·lacions. Els terrenys a tocar del camp municipal d’esports, en seria una d’elles.


El es manté com una destinació internacional, però el visitant nacional va guanyant més pes


El turista britànic reforça el seu liderat al Maresme
Diari Maresme 8/5/2017


Set de cada deu turistes que pernocten a la comarca del Maresme provenen de l’estranger (60,1%), destacant el visitant britànic que en el darrer any ha reforçat el seu liderat, passant del 14,9% al 18,3% del total d’internacionals. Per altra banda, el mercat francès ha pres el segon lloc al dels Països Baixos. El visitant provinent de França representa el 12,1%, i el dels Països Baixos ha perdut pes fins situar-se en el 6,7%. Per tant, el Maresme és – després del Barcelonès – la comarca amb major activitat turística, tant en oferta com en demanda. A més, veient la procedència dels seus visitants, la nostra comarca és la més internacional de l’entorn de Barcelona.

Les dades del “Perfil del Turista 2016” que elabora LABturisme de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Consorci de Turisme del Maresme evidencien el marcat perfil internacional de la nostra destinació, però reflecteixen també l’increment del 3,7% del visitant nacional. Més concretament, els residents a la província de Barcelona són els que més visiten el Maresme. Representen el 69,4% del total de turistes nacionals. El turista gironí representa el 2,5%, el lleidatà el 2,4% i el tarragoní l’1,5%.

Foto: D.M.

El turista del Maresme és home (58,2%) i té una edat mitjana de 47,4 anys. Viatja a la comarca només amb la seva parella (41,1%), o només amb la seva família (33,5%), i pernocta a la comarca una mitjana de 6,9 nits. El principal mitjà de transport continua sent el cotxe (40,4%), però l’avió ha guanyat pes i ja representa el 36,4%. Més allunyats queden l’autobús (13,8%) i el tren (6,6%).

Per altra banda, els visitants busquen al Maresme principalment el descans i destaquen com a principals activitats passejar (67,9); relax (64,9%), platja (61,1%), visitar la ciutat (45,6%), anar a prendre alguna cosa (41,5%) i anar de compres (32,3%). Finalment, segons l’estudi, la destinació compleix les expectatives i assoleix una bona nota (8,2). El caràcter i amabilitat de la gent conjuntament amb la seguretat ciutadana són els aspectes que obtenen una valoració més positiva (8,4). En canvi, els punts d’accés a internet són els pitjors valorats amb un 6,9%.

Visitants nacionals

Les dades per comarques situen el Barcelonès en primer lloc amb un 48,2%. Segueixen el Vallès Occidental (16,5%), Baix Llobregat (8,3%), residents en la pròpia comarca del Maresme (6,2%), Vallès Oriental (5,1%), Osona (3,2%), El Segrià (1,7%) i La Selva (1,5%). Pel que fa al visitant procedent d’altres províncies espanyoles, Madrid es manté com a primer mercat emissor havent experimentat un important creixement (del 2,5% al 6,1%). Segueixen, per ordre, Biscaia (2,9%), Saragossa (1,8%), València (1,6%), Guipúscoa (1,4%) i Màlaga (1,2%).


El Telenotícies comarques es fa ressò de la preocupació que hi ha al per la plaga via
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/la-plaga-de-mosca-blanca-preocupa-el-maresme/video/5666078/


Fotografia: Dijous va tenir lloc la reunió per tractar el tema dels càmpings. / Ajuntament

Tribuna Selvatana 7/5/2017

Aquest passat dijous es va fer una reunió amb els portaveus polítics i tècnics municipals, on també van participar-hi representants dels treballadors dels càmpings. S'ha convocat una nova trobada.

Redacció

En la sessió plenària de Blanes celebrada fa una setmana ja es va avançar que en els següents dies es convocaria una propera trobada per seguir parlant el tema que finalment va quedar sobre la taula: l'aprovació inicial del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, el POUM. La reunió, que va tenir lloc la tarda d'aquest passat dijous, es va convocar per seguir debatent sobre el POUM 2017 i el tema que encalla la seva aprovació: la inclusió de la legalització de la situació dels càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa.

En la trobada, encapçalada per l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pepa Celaya, també van participar-hi els portaveus dels grups polítics, així com tècnics municipals i representants dels treballadors dels dos establiments turístics. Igualment, van ser-hi dos representants dels treballadors dels dos càmpings afectats: el Bella Terra i el Blanc d'Eivissa. Preguntats pels polítics, aquests darrers van explicar que si finalment els dos establiments han de tancar l'activitat, la mesura afectaria un centenar de treballadors i treballadores amb les corresponents famílies. Bona part d'aquesta plantilla va ser la que el dijous anterior va protagonitzar una manifestació que va tenir lloc abans del ple municipal, una sessió on també van participar-hi activament asseguts o drets entre el públic. 

Propera reunió la setmana vinent 

Després de més d'una hora, no es va arribar a cap conclusió definitiva, però es va considerar que hi va haver algun lleu canvi de posicionament per part d'alguna de les forces polítiques, que estarien més predisposats a una aprovació del POUM si s'hi afegís alguna altra. Tots vuit grups municipals van coincidir en desitjar seguir parlant-ne, de manera que s'ha convocat una propera trobada per la setmana vinent, on també es convidarà a participar-hi els empresaris dels dos càmpings, així com els polítics que van treballar en el seu moment en els POUMs que hi ha hagut a Blanes. 

D'aquesta manera, es va concretar que s'invitarà a què hi assisteixin l'exalcaldessa Maria Dolors Oms, així com els ex-regidors d'Urbanisme, Maxi Antequera i Carles Gibert, entre d'altres. Una altra conclusió destacada va ser que totes les forces polítiques es van solidaritzar amb la situació que estan patint els treballadors i treballadores, si bé en alguns casos amb matisos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada