dimecres, 14 de juny del 2017

Algunes notícies per llegir 13 i 14/6/2017...

Ràdio Premià de Mar 14/6/2017

La regeneració a Malgrat s'ha fet en part amb sorres dragades a Llavaneres

La plataforma maresmenca Preservem el Litoral s’ha felicitat avui dels treballs que s’han fet a l’Alt Maresme i en els quals han participat juntament amb diverses administracions respecte de la regeneració de platges a Malgrat, i ha afirmat que podria ser “l’embrió” del format de col·laboració que consideren que s’hauria d’aplicar a tota la comarca. Jordi Pagès és el portaveu del col·lectiu:


Pagès ha qüestionat el nou Comissionat pel Litoral creat pel Consell Comarcal perquè, segons ha dit, no conté el volum i la tipologia d’actors que la plataforma reclama a fi d’obtenir una visió global de la situació.

Escolta l’entrevista a Jordi Pagès:



https://twitter.com/XavierRomeraC/status/874632172434595840
Podeu començar amb 1 actuació simple i de cost 0... Deixeu de fer servir els espais naturals com a equipaments turístics i esportius 😏
: “L’objectiu és fer front a la pèrdua de biodiversitat i crear un marc d’actuació que defineixi prioritats d’actuació”
Quina credibilitat pot tenir quan en comptes de declarar gossos i gats animals exòtics els fomentem al medi natural?
Aprovem les línies bàsiques que han d'orientar l'Estratègia del patrimoni natural i la de Catalunya

El Govern aprova les línies bàsiques que han d'orientar l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya
Territori i Sostenibilitat 13/6/2017

L'objectiu és fer front a la pèrdua de biodiversitat a Catalunya i la conservació del patrimoni natural per als propers anys

L’objectiu és fer front a la pèrdua de biodiversitat a Catalunya i crear un marc d’actuació comú que defineixi les prioritats d’actuació per a la conservació del patrimoni natural per als propers anys i amb visió al 2030

El Govern ha aprovat els continguts mínims i els principis rectors de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya, que el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han acordat elaborar aquest 2017. L’objectiu és fer front a la pèrdua de biodiversitat i crear un marc d’actuació comú que defineixi les prioritats d’actuació per a la conservació del patrimoni natural en l’horitzó 2030 a Catalunya. Les bases s’estableixen d’acord amb les recomanacions i els mandats internacionals, que recullen la necessitat d’elaborar estratègies de conservació de la biodiversitat d’acord amb el Conveni sobre la diversitat biològica de les Nacions Unides, adoptat el 1992 a la Cimera de Rio de Janeiro i ratificat per 193 països, entre els quals l’Estat espanyol.

D’acord amb la informació disponible sobre l’estat del patrimoni natural de Catalunya, l’Estratègia s’ha d’orientar cap a la protecció i gestió dels espais naturals, la recuperació d’espècies, la restauració d’ecosistemes, i la necessitat d’avançar en el vincle entre conservació i gestió del medi. També ha d’incorporar la infraestructura verda a la planificació territorial, superar la fragmentació d’hàbitats i restaurar la connectivitat ecològica, per implantar un model territorial i econòmic compatible amb la conservació del patrimoni natural que garanteixi la provisió dels serveis ecosistèmics, entre d’altres.

L’estratègia s’estructurarà en sis àmbits principals:

·       Coneixement, informació i seguiment del patrimoni natural
·       Conservació dels elements del patrimoni natural
·       Model territorial
·       Integració de les polítiques sectorials
·       Governança: organització administrativa, marc legal i fiscalitat
·       Implicació de la societat

Per a la definició dels continguts mínims i dels principis rectors de l’Estratègia, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha creat una Comissió Tècnica de Seguiment de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, que ha fet consultes a tots els departaments del Govern i també ha informat del procés i dels continguts a la Comissió Interdepartamental del Canvi Climàtic. A més, s’ha establert un marc de treball específic amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per tal de consensuar els objectius estratègics i les accions que cal desenvolupar, atesa la importància que té el sector primari en relació amb les polítiques de conservació de la natura. Per això l’Acord de Govern el promouen conjuntament els departaments de Territori i Sostenibilitat, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.


Ja es pot adquirir el distintiu per a gossos per fer ús de l'espai habilitat a la platja
Ràdio Arenys 14/6/2017

Aquest matí ja estaven habilitant l'espai per a gossos a la Picòrdia ( Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar )

A partir d’avui es pot anar a buscar el mocador vermell que identificarà els gossos censats a Arenys de Mar per poder accedir al nou espai de la Picòrdia. Qui vulgui el pot anar a buscar a la Regidoria de Sanitat, ubicada als mòduls de Can Nadal. Des de l’Ajuntament han avisat que les persones d'altres poblacions o que no tinguin l'animal censat a la vila i facin ús de l'espai, s'exposaran a una sanció.

A més, avui també han començat les feines per instal·lar les tanques que delimiten l’espai per a animals a la primera platja, a la banda dreta de la Riera direcció a l’estació de RENFE. Laia Martin diu que han optat per aquesta ‘zona de bany’ i no una platja per a gossos tal com s’havia fet a Sant Pol de Mar per evitar l’efecte crida d’altres municipis.  Martín ha destacat que aquests dies hi ha hagut gent de fora de vila que ha trucat a l’Ajuntament preguntant si podien portar els seus animals a la platja i se’ls ha dit que no.

L’espai habilitat estarà separat de la resta de la platja mitjançant elements físics per tal que no causi molèsties a la resta d’usuaris de la platja. També es posarà unes boies a l’aigua perquè els gossos no nedin més enllà del tram permès. Tot plegat estarà vigilat per personal de Medi Ambient i de la policia de platges.

Fins ara, l’ordenança permet l’accés dels gossos a les platges a partir de les 8 del vespre fins a les 8 del matí durant la temporada d’estiu, des de l’1 de juny fins al 16 de setembre.  Ara tindran l’oportunitat d’accedir aquest espai habilitat que, segons la regidora, estarà instal·lat només durant la temporada estiuenca.


Es torna a incendiar un contenidor i uns matolls a St Lluís
Ràdio Palafolls 13/6/2017

S’incendien uns matolls en una finca abandonada de St Lluís. RP

Aquesta tarda, pels volts de les 7, s’han produït 2 focs que els Bombers han controlat amb facilitat. Han rebut l’avís d’un primer incendi en un contenidor de paper que treia fum al barri de Sant Lluís. S’hi han desplaçat els Bombers, però quan s’acostaven a PLF per la B-682 han detectat fum en un dels laterals de la carretera. El cos d’emergències s’hi ha desviat, mentre una altra s’acosta al barri per apagar el contenidor.

El foc ha cremat matolls d’una finca abandonada, on també hi ha un immoble. El camp s’ubica adjacent al carrer Montblanc i proper al Caravaning Maresme.

No hi ha hagut danys personals ni materials i els Bombers l’han apagat en qüestió de minuts. De fet, el cap de setmana passat ja es van incendiar uns matolls al mateix Carrer Montblanc, el vial perimetral al barri de Sant Lluís, i també un altre punt al camí d’en Jordà, darrera l’Hostal Sol Fina.


5 vehicles de han treballat aquesta nit en incendi a camió cisterna d'oli de palma -7 St Celoni sentit Nord . No vessament.


Ràdio Pineda 14/6/2017


Les Agrupacions de Defensa Forestal fan una crida a la prevenció davant l'estiu que s'ha previst «dur i calorós». El president de la Federació d'ADF del Maresme i el Vallès Occidental, Joan Aldrofeu, ha dit que ha plogut poc i el bosc continua acumulant molta vegetació amb una sequera persistent de fa anys. Ha demanat molta precaució i ha dit que «l'estat dels boscos i la plaga del tomicus agreuja encara més la situació». També ha explicat que l'any passat es van declarar 14 petits incendis al Maresme que es van controlar en els primeres minuts.També ha explicat que el bosc al Maresme ocupa el 45% del territori, i actualment, no és rendible. També ha explicat que hi ha una densitat de bosc superior al que seria desitjable i tot i que es fan franges de protecció a les urbanitzacions, el risc sempre és molt alt. La Diputació de Barcelona comença divendres el Pla de Prevenció d'Incendis. Hi ha vigilants al Montnegre de forma contínua i es posen en funcionament les torres de guaita de la serralada, com al Turó Gros, o al Turó de Miralles per posar dos exemples. També s'hi sumen els equips de voluntaris dels ADF's que també vigilen el bosc a peu i en vehicles.

Joan Aldrofeu ha dit que «la Generalitat i els ajuntaments han retallat molt en ajudes als equips d'ADF's, però ara fa uns anys ja es van equipar força amb bon material». Aquest pla de vigilància estarà activat fins el mes d'octubre.


L' de bon matí omplint els dipòsits d'aigua per els al Massis de Cadiretes.

Avui dimarts la temperatura màxima ha superat els 35 ºC a zones baixes de l'interior i a punts del nord-est


El risc d'incendis al va en augment i els propers dies encara augmentarà més. Molta recaució!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada