dijous, 1 de juny del 2017

Urbanisme desestima regularitzar l'ampliació del càmping Bella Terra de Blanes 1/6/2017

Urbanisme desestima regularitzar l'ampliació del càmping de que funciona il•legalment perquè està en zona inundable.

Urbanisme tomba l'ampliació del càmping Bella Terra de Blanes
El Gerió Digital 1/6/2017

El motiu és que no compleix amb el planejament de 1981

Entrada al cámping Bella Terra (arxiu) © ACN. ACN

La comissió d'Urbanisme de Girona ha tombat iniciar la tramitació d'un pla especial per ampliar el càmping Bella Terra de Blanes, en funcionament des del 2003. Els motius són que no compleix amb l'antic planejament del 1981, que és el que ara hi ha vigent a aquest municipi en compliment de dues sentències, el qual no permet aquesta activitat a la zona de la desembocadura de la Tordera que és on té els terrenys.

A més a més, tampoc s'ajusta al nou reglament hidràulic estatal on es diu que a les zones amb major risc d'inundació no hi poden haver càmpings. D'altra banda, s'ha comprovat que bona part de les 5 hectàrees que els propietaris volien ampliar amb aquest pla especial ja s'estan utilitzant. De fet, l'Ajuntament ja va decidir fa unes setmanes multar-los amb una sanció d'1,5 MEUR per haver ocupat sòl agrícola des de fa més de deu anys sense tenir els permisos.

D'altra banda, la comissió ha emès un informe desfavorable pel desenvolupament de dues zones residencials al sector Vancells de Begur i a la zona de Mas Mortera de Mont-ràs per considerar-los un model "insostenible" i obsolet, ja que s'ha demostrat que aquest tipus d'urbanitzacions costen molt de mantenir i de passar-hi serveis. S'hi preveien construir 40 habitatge i 13, respectivament.

Sentència

A principis d'abril, una sentència del Tribunal Suprem anul·lava definitivament el POUM de Blanes, del 2010. Ja hi havia una sentència en la mateixa línia del TSJC de març de 2015, que tant l'ajuntament com la Generalitat havien recorregut. Des de llavors, el municipi es regeix pel planejament del 1981 a l'espera del nou POUM, que de moment està encallat per falta d'acord. En el ple d'abril es va ajornar la votació inicial del planejament perquè totes les forces a l'oposició hi estaven en contra així com ERC, que governa juntament amb el PSC i CiU. Aquests dos últims defensaven el nou planejament. De moment, però, no han aconseguit prou suports malgrat mantenir vàries reunions amb tos els grups per acostar posicions. El nou text havia de legalitzar les ampliacions que alguns càmpings havien fet fa 20 anys al marge de la normativa.

Pel que fa al cas concret del càmping Bella Terra, Urbanisme ha tombat aquest dijous l'inici de tramitació del pla especial per ampliar la instal·lació amb unes 5 hectàrees. Consideren que no s'ajusta a l'actual planejament ni tampoc al reglament estatal que no permet aquesta activitat en zones inundables. D'altra banda, Urbanisme també ha constatat que bona part de la superfície sol·licitada per créixer ja s'està utilitzant. El següent pas serà comunicar-ho a l'Ajuntament per estudiar possibles mesures sancionadores. De fet, el consistori ja ha multat els propietaris amb una sanció d'1,5 MEUR per haver ocupat sòl agrícola des de fa més de deu anys sense tenir els permisos. Els responsables del càmping han presentat al·legacions però el consistori no les ha admès i per tant ara només els queda recorre a la via judicial.

Tomben dues urbanitzacions a Begur i Mont-ras

La comissió d'Urbanisme ha emès un informe desfavorable d'un pla parcial per desenvolupar una zona residencial al sector 5 de Vancells al municipi de Begur (Baix Empordà). La zona fa unes 6,2 hectàrees i preveia la construcció d'un total de 40 cases en una zona boscosa i amb molta pendent, un fet que comportaria un important impacte paisatgístic. Segons el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, el POUM del 2003 ja ho preveia però consideren que forma part d'un model del passat i "insostenible" dels anys 70 i 80. "És d'aquells models que amb la nova llei de Territori intentarem que no es tornin a reproduir mai més; són urbanitzacions que malauradament han estat molt extensives durant anys i que realment són un problema per dotar-los de serveis i mantenir-los", ha precisat.

Per motius similars la comissió també ha tombat el desenvolupament d'una zona residencial a Mont-ras, a la zona de Mas Mortera, on es volia construir un total de 13 habitatges. A més a més a aquesta zona hi ha establert un connector biològic pel pas de fauna.

Llum verda al CAP del barri de Sant Miquel d'Olot

La comissió territorial d'Urbanisme, reunida aquest dijous a Olot, ha aprovat una modificació del planejament municipal d'aquesta ciutat que permetrà la construcció d’un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) al barri de Sant Miquel. La modificació qualifica com a equipament sanitari públic un àmbit de 1.215 m2, que correspon a una part encara sense edificar de dues parcel·les contigües del barri de Sant Miquel que hi ha al carrer Rei Martí l'Humà i el carrer de l'Abat Racimir.

Amb aquest nou CAP, es vol cobrir l'augment de població i la necessitat de tenir més equipaments com aquest segons els estudis elaborats des del CatSalut. Això s'afegeix a la "inviabilitat" d'ampliar els edificis del CAP Garrotxa i del Consultori Local de la zona nord d'Olot. El nou CAP al barri de Sant Miquel tindrà capacitat per atendre unes 15.000 persones i substituirà l'últim edifici esmentat.


La comissió d'Urbanisme tomba l'ampliació del càmping Bella Terra de Blanes
Diari de Girona 1/6/2017

Tampoc permet la construcció de dues zones residencials a Begur i Mont-ras en considerar que són un model "insostenible" del passat


La comissió d'Urbanisme de Girona ha tombat iniciar la tramitació d'un pla especial per ampliar el càmping Bella Terra de Blanes, en funcionament des del 2003.

Els motius són que no compleix amb l'antic planejament del 1981, que és el que ara hi ha vigent a aquest municipi en compliment de dues sentències, el qual no permet aquesta activitat a la zona de la desembocadura de la Tordera que és on té els terrenys. A més a més, tampoc s'ajusta al nou reglament hidràulic estatal on es diu que a les zones amb major risc d'inundació no hi poden haver càmpings.

D'altra banda, s'ha comprovat que bona part de les 5 hectàrees que els propietaris volien ampliar amb aquest pla especial ja s'estan utilitzant. De fet, l'Ajuntament ja va decidir fa unes setmanes multar-los amb una sanció d'1,5 milions per haver ocupat sòl agrícola des de fa més de deu anys sense tenir els permisos.

D'altra banda, la comissió ha emès un informe desfavorable pel desenvolupament de dues zones residencials al sector Vancells de Begur i a la zona de Mas Mortera de Mont-ràs per considerar-los un model "insostenible" i obsolet, ja que s'ha demostrat que aquest tipus d'urbanitzacions costen molt de mantenir i de passar-hi serveis. S'hi preveien construir 40 habitatges i 13, respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada