Rpadio Palafolls 21/3/2018
Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls s’ha impulsat un programa de caràcter pedagògic adreçat als alumnes de 5è de primària des les escoles del municipi per descobrir i conèixer l’entorn de Palafolls, titulat “El Palafolls de les rieres”.
La intenció del projecte és fer conèixer als alumnes el seu entorn més proper, el que es troben cada dia quan surten al carrer. Ho explica Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de Palafolls.
De moment seran els alumnes de 5è de Les Ferreries els qui treballaran aquest programa elaborat conjuntament entre els mestres de l’escola i l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament.
S’ha buscat, com a fil conductor del dossier, un guaita que des del castell veu els canvis i l’evolució del nostre poble des de l’època iber i fins l’actualitat.
El projecte se centra en observar com ha estat aquesta evolució a partir dels canvis dels boscos de ribera de l’entorn del municipi i del riu Tordera.
La intenció del projecte té com a un dels objectius fer una sortida de caràcter didàctic per l’entorn de Palafolls amb els mateixos alumnes perquè puguin conèixer de primera mà l’entorn natural del seu municipi, centrant-se especialment en les rieres, i poder conèixer les espècies animals, vegetals i la manera com s’hi ha relacionat l’espècie humana.
El programa “Palafolls de les rieres” és un programa que impulsa l’ajuntament palafollenc amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Just a tocar de l'inici de la Platja de la Pomereda. a la Platja de Malgrat Centre, just davant de la plaça Xesco Boix...
Malgrat ja té a punt les bases per adjudicar les Barraques de Sant Roc d’enguany
Ràdio Palafolls 21/3/2018
Aquest migdia, la Junta de Govern local de Malgrat de Mar ha aprovat les bases que han de regular l’adjudicació de les guinguetes de les Barraques de Sant Roc de 2018.
Al procés d’adjudicació hi poden participar totes les entitats del poble sense ànim de lucre i que tinguin caràcter juvenil, cultural, social o esportiu.
Les entitats tornaran a optar per poder muntar la barraca a la Platja de Malgrat Centre, just davant de la plaça Xesco Boix, el nou emplaçament des de les barraques d’aquest passat estiu.
De fet, tal i com ja es va anunciar aquest passat novembre, les regidories de Cultura i Joventut han decidit mantenir l’espai de les Barraques a la platja ja es considera un lloc idoni per poder celebrar l’esdeveniment.
Una decisió que, al passat estiu, va ser de caràcter obligat degut a la manca d’un pla d’evacuació adequat per quan les Barraques se celebraven a les pistes d’atletisme del Municipi.
La proximitat de l’empresa química Boehringer obligava a tenir un pla d’evacuació en cas d’accident químic, i la falta d’aquest pla va obligar al consistori a traslladar les Barraques a la platja.
Uns mesos després, des de l’equip de govern malgratenc es va considerar que era una bona opció mantenir les barraques en aquest espai, encara que això impliqués disposar d’una major infraestructura, demanar els permisos pertinents de Costes i la previsió d’una partida concreta del pressupost.
"Les regidories de Cultura i Joventut han decidit mantenir l’espai de les Barraques a la platja ja es considera un lloc idoni per poder celebrar l’esdeveniment"
http://www.radiopalafolls.cat/2018/03/20/malgrat-ja-te-a-punt-les-bases-per-adjudicar-les-barraques-de-sant-roc-denguany/ …
Junta de govern local
S'aproven les bases reguladores per adjudicar les guinguetes de les Barraques de Sant Roc 2018
+Info: http://bit.ly/2pnpxH6
#malgratdemar #juntadegovernlocal
Alguns municipis noten canvis en el gust de l’aigua pel canvi de dessalinitzadora
Diari Maresme 21/3/2018
Dessalinitzadora de la Tordera | Foto: ATLL
Actualment, algunes poblacions del Maresme estan rebent un nou subministrament d’aigua del Ter i de la dessanilitzadora de la Tordera. Segons informa l’ATLL Concessionària de la Generalitat, degut a l’estat de pre-alerta en sequeres que s’ha patit aquest hivern i al temporal marítim que ha deixat inhabilitada la planta dessalinitzadora del Llobregat, s’ha pres aquesta mesura amb l’objectiu de garantir una abastiment continuat i redistribuir els cabals disponibles.
L’ATLL Concessionària de la Generalitat ha assegurat també que la dessalinitzadora de la Tordera té les mateixes garanties sanitàries, de qualitat i potabilització que qualsevol dels seus abastiments, i ha afegit que tan bon punt es restableixi el funcionament de la ITAM del Llobregat es preveu tornar a la situació anterior.
Per la seva part, l’Ajuntament d’Alella – un dels municipis maresmencs on s’ha aplicat aquesta mesura – ha informat sobre aquesta situació als veïns que, des del passat 12 de març, han notat un canvi de gust de l’aigua potable que se subministra a la població.
Sorea aclareix que el canvi de sabor de l’aigua és temporal i obeeix al fet que part del subministrament prové de la dessaladora de Blanes
Ràdio Premià de Mar 21/3/2018
La companyia concessionària del servei d’aigua Sorea informava ahir via Twitter que d’uns dies ençà l’aigua que subministra al Baix Maresme, que normalment prové del Ter, es barrejarà temporalment amb aigua provinent de la dessaladora de Blanes, per la qual cosa els abonats poden notar un cert canvi de gust. Segons ha explicat el regidor de Serveis Territorials Antoni Subirà, el canvi es produeix eventualment i depèn sobretot del consum i els episodis de sequera, però l’aigua subministrada ofereix totes les garanties sanitàries que marca la llei. El canvi de gust i olor es deu, ha indicat Subirà, al grau de mineralització: la que prové de Blanes la té molt baixa. A banda de Premià de Mar, també reben aquesta aigua municipis de la rodalia com Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, Cabrils o El Masnou.
Cada vegada queda més clar... a Catalunya hi ha rius de 1a, de 2a i de 3a ... Analitzen la gestió de sediments a les conques del Ter i el Llobregat http://www.elpuntavui.cat/societat/article/-/1355471-analitzen-la-gestio-de-sediments-a-les-conques-del-ter-i-el-llobregat.html?utm_campaign=portadashare&utm_source=twitter&utm_medium=epa … vía @elpuntavui
Analitzen la gestió de sediments a les conques del Ter i el Llobregat
El Punt Avui 12/3/2018
La Llosa del Cavall , on es realitzen maniobres de cabals, aquesta l’abril del 2016 Foto: ACA.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació un contracte per a l’estudi i anàlisi de la gestió dels sediments en els embassaments de conques internes, amb un pressupost de 230.000 euros. Els treballs de camp se centraran en les principals infraestructures hidràuliques de les conques del Llobregat i el Ter.
Amb aquesta iniciativa es pretén millorar els coneixements de la retenció dels sediments als embassaments, i permetrà adaptar els alliberaments d’aigua amb l’objectiu d’optimitzar la implantació de cabals generadors i la millora hidromorfològica als trams fluvials aigua avall. L’estudi tindrà una durada de fins a dos anys i quatre mesos. Els cabals generadors són maniobres consistents a alliberar un elevat cabal d’aigua per a usos ambientals durant un període concret, amb l’objectiu d’afavorir la renovació de l’aigua. Aquestes accions es duen a terme quan les reserves emmagatzemades són altes i no suposen una pèrdua de recurs. Aquest estudi també ha d’incloure propostes de mesures i de recomanacions per millorar la gestió i l’alliberament aigua avall dels sediments que es veuen interromputs per grans infraestructures en els rius de conques internes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada