Igual si les tortugues CARETA trien les platges del Maresme per pondre ous és perquè saben el què fan, i traslladar la posta, que és el què es fa fins ara, és una putada grossa. Igual.
La posta de Mataró roman a Sant Simó (al mateix lloc on els va posar la femella), a excepció de 40/173 ous que eren massa en superfície i els van dur a incubadora. En tots els casos, la Generalitat contacta amb una especialista de l’espècie i ella valora què fer amb el niu.
En el cas dels ous de Mataró, els que neixin d’incubadora s’alliberaran a la mateixa platja on es va fer la posta
Bones Aida, la pregunta fonamental és "quines condicions s'han de donar perquè l'especialista valori que no cal ni obrir el niu ni traslladar cap ou enlloc?" I en cap moment dic que siguin "sagrats"... La pregunta és rellevant, s'està qüestionant l'objectiu real de les decisions.
Potser cal escoltar això, perquè ja parlen de portar-se tots els ous cap al CRAM... https://twitter.com/radiopremiamar/status/1025298563939676160 … , opino que per incomoditat del lloc, ni de conya pensant en l'espècie, insisteixo.
José Manuel La Huerta, assessor del CRAM, ens explica l'última hora relacionada amb la tortuga babaua.
José Manuel La Huerta ens explica l'última hora de la tortuga babaua
Ràdio Premià 3/8/2018
José Manuel La Huerta ens ha apropat un cop més les novetats de la tortuga babaua que ahir va fer la seva posta a la platja de la Descarrega. Ens ha comentat que els tècnics del CRAM varen agafar 4 ous dels 69 que hi havia per diagnosticar el seu estat. Posteriorment a l'anàlisi decidiran si rescaten la resta d'exemplars. En les pròximes hores La Huerta ens posarà al corrent de les novetats.
Em sap molt greu però l'esperpent millora per minuts https://twitter.com/radiopremiamar/status/1025335023879315458 … de debò, vull pensar que algú posarà sentit comú i rectificarà a temps. La seva tasca pot ser útil i tenir continuïtat sense haver de recórrer a l'extrem d fer creure que són imprescindibles desinformant
Anna Casquet, biòloga de la Fundació CRAM i experta en Tortugues ens explica a #ONAMARESME les novetats sobre els ous de la tortuga que va fer la seva posta a la platja de la Descarrega #PremiadeMar
Anna Casquet, biòloga de la Fundació CRAM i experta en Tortugues
Ràdio Premià 3/8/2018
La biòloga del CRAM ens ha explicat les novetats sobre els ous de la tortuga babaua que va fer la seva posta a la platja de la Descarrega. Sembla que ham de tenir cura de la seva incubació per després poder garantir el naixement de les cries. No ha pogut concretar quina serà la data del naixement d'aquestes per precaució.
Anna Casquet, biòloga del CRAM: “la nidificació de tortugues a les nostres platges va en augment i hem de fer el possible perquè ho puguin fer” https://bit.ly/2OCFROW #premiademar @crampress
En el cas de Mataró, qui va prendre les decisions sobre el niu va ser la dra. Elena Abella, que va fer el doctorat sobre aquesta espècie i porta anys i panys treballant arreu del mon amb tortugues marines..
Aquesta noia entrevistada es tècnica del CRAM, també va venir a Mataró però en cap cas prenia decisions. No se en el cas concret de Premià
En episodis nous i diferenciats l'experiència no és cap garantia, siguis tècnica, experta o doctora. Aquí ningú qüestiona la professionalitat o vàlua de ningú (faltaria més!) i els desitjo lo millor. La pregunta inicial (objectius reals de les decisions) continua sense resposta.
I altre pregunta sense resposta és "quin valor tenen unes dades a nivell científic quan modifiques sistemàticament les condicions naturals de lo que estudies?"... Aquí em remeto novament a la pregunta inicial... és això lo que es qüestiona, no el títol o la vàlua de qui decideix.
A Mataró,per saber quants n’hi havia, algu va haver d’obrir el niu abans.Llastima que @mediambientcat no contesti i expliqui com va anar tot plegat i quina era l’opinió dels tècnics.I quan els experts tenen projectes especifics de nius a Cat, l’expertesa es barreja amb l’interes.
Si. El va obrir la dra. Elena Abella, una de les investigadores del projecte “Caretta a la vista”. Ella, com a experta, va obrir prenent totes les precaucions i posteriors decisions. La Generalitat, el CRAM i l’Ajuntament van fer el que ella manava.
Jo preferiria que @mediambientcat tingues clara la política de conservació d’espècies marines i un protocol clar.
In situ, em van dir que el protocol es: 112 activa agents rurals i la policia mes propera, després intervenen tècnics de la xarxa de rescat marí que contacten amb l’experta i aquesta pren les decisions. No tenen un protocol en ferm perquè volen avaluar cada situació
:)
és la segona posta a Premià, i vés a saber quantes més (o frustrats) al Maresme els darrers anys (no només les de Malgrat, Calella, Canet, Sant Pol...) i continuen insistint en "fets nous i excepcionals" i insinuant que les careta no saben escollir platges o que cal intervenir
Estic d’acord en que no tenir dades de que no ho hagin fet nius al Maresme, no vol dir que no ho facin. Però tenint en compte els usos actuals de les platges, jo estic d’acord en assenyalar els nius localitzats per tal d’evitar para-sols i etc.
He fet esment de postes... SI fa anys que ponen al Maresme... I eclosionen amb èxit sense l'ajuda de ningú (de fet gràcies a que ningú va a rescatar-los pel que veig)... Voliar dir que a saber quants nius hi ha, a més a més dels documentats. I tranquila que això no és Benidorm.
Obrir-Los TOTS també em rexina una mica, però sempre que ho facin els experts (i no qualsevol tècnic de qualsevol lloc), hi confiaria...
...i recorda que #Caretta_caretta és una espècie protegida,si, però a la Mediterrània no esta En Perill (EN), ni es Vulnerable (VU), ni Gairebé Amenaçada (NT). El seu estat de conservació és de Preocupació Menor (LC), però suposo que hi ha massa gent que viu d’ella...
Cert, però la classificació general de l’espècie continua essent VU
Però parlavem de les tortugues dd la població mediterrània no?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada