dimecres, 21 de febrer del 2018

Algunes notícies per llegir 20 i 21/2/2018...

[Vídeo][La Ciutat] Ramon Tarridas : “El lluç s’està pescant al Maresme 11 vegades per sobre de les seves possibilitats de reproducció”
Ràdio Calella Televisió 20/2/2018



Ramon Tarridas, pescador artesanal i restaurdor, ha alertat avui al programa La Ciutat dela sobreexplotació del lluç al Maresme. Tarridas ha advertit del perill que plana sobre l’espècie per la sobreexplotació de les captures. Reclama un canvi en la gestió global per l’escasetat de peix que hi haurà en un futur proper, en un context global de demanda creixent.

Tarridas és la cinquena generació de pescadors artesanals de Sant Pol i ha estat assessor de la Organització de les Nacions unides per a l’Agricultura i l’Alimentació, la FAO.
Amb ell hem parlat de la necessitat que les vedes en la captura de peix tinguin fonament científic i ha alertat de la manca de conscienciació que hi ha sobre el consum de peix.
Tarridas ha explicat a més que al Mediterrani hi ha més de 300 espècies que habitualment no consumin.


Museu de la Pesca Hace 3 horas
Pescadors del Maresme alerten de la sobreexplotació del lluç. Reclamen un canvi en la gestió global per fer front a l'escassetat de peix

Alerta per la sobreexplotació del lluç al Maresme
Ràdio Calella 20/2/2018

Ramon Tarridas, última generació d’una família de pescadors artesanals de Sant Pol de Mar, ha advertit del perill que plana sobre l’espècie per la sobreexplotació de les captures. Reclama un canvi en la gestió global per l’escassetat de peix que hi haurà en un futur proper, en un context global de demanda creixent.

Tarridas ha dit que la sobreexplotació és una pràctica que afecta al conjunt de l’activitat de la Mediterrània. I critica la falta de fonament científic a l’hora d’aplicar les vedes.

“El lluç a la zona del Maresme s’està pescant 11 vegades per sobre de les seves possibilitats capacitats de reproducció. A la Costa Brava és d’entre el 8 i el 9. Està regulada la talla mínima, no la sobreexplotació. El 95% de les espècies de la Mediterrània estan sobreexplotades”, ha alertat.

Audio Player

Tarridas ha exposat que la majoria dels pescadors catalans han hagut de reinventar-se per l’escassetat de peix. Ell n’és un exemple: ara té una escola de cuina a Calella.

Un camí que han seguit el 40% dels vaixells de pesca de Catalunya, que han patit els efectes de la sobreexplotació. “Fins ara es pensava que era infinit, però és finit. Fins que no es canvii la gestió de la seva explotació carda vegada hi haurà menys peix, i serà més car. S’estima que pel 2025 el consum global mundial serà de 178 milions de tones de peix, no n’hi ha tant”, ha dit al programa La ciutat.

Audio Player

Tarridas va ser assessor de la Organització de les Nacions unides per a l’Agricultura i l’Alimentació, la FAO.


Fa dies que ho vaig dir...Els espais naturals de Malgrat de Mar (i la fauna autòctona "protegida" que aquí hi ha) tenen un greu problema per culpa dels animalistes (religió) i les administracions que els amparen (no només locals) contra tots els criteris científics i ecològics...

L'Ajuntament contracta el servei de recollida dels gats domèstics abandonats o perduts
Ajuntament dre Malgrat de Mar 20/2/2018

La Junta de Govern Local ha adjudicat aquest migdia el servei de recollida dels gats domèstics abandonats o perduts al carrer i que no pertanyen a les colònies controlades a l'Associació Por Ellos.

Aquest servei inclou la recollida de l'animal, visita mèdica, desparasitació interna i externa, microxip, test de leucèmia i immunodeficiència, castració si s'escau, medicació i alimentació durant el temps que estigui al centre. El servei de recollida es farà de dilluns a divendres de 9:30 h a 13:30 h i de 16:30 h a 20 h i dissabtes de 10 h. 13:30 h. El cost del servei durant aquest 2018 serà de 9.000 euros.

Per altra part, la junta també ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona una subvenció de suport tècnic per a l'assessorament del control de la població de gats urbans i suburbans. L'objectiu és valorar la idoneïtat d'establir colònies controlades de gats al poble.

Continuar llegint...

http://www.ajmalgrat.cat/actualitat/noticies/lajuntament-contracta-el-servei-de-recollida-dels-gats-domestics-abandonats-o-perduts



En respuesta a 
asfaltatge, zones d’oci, estacionament de vehicles, parets amb pintures impressionistes, escenari permanent per a actuacions i activitats musicals, nova parada de bus, jardineria,... Pintaran també el terra de verd?🤔... No pillo lo de "naturalitzar".

Volen naturalitzar i convertir en parc el nou aparcament de Pau Casals
Ràdio Palafolls 21/2/2018


Aquest divendres l’Ajuntament de Palafolls ha convocat una sessió plenària extraordinària amb diferents punts informatius sobre projectes futurs. Entre ell hi ha la intenció del consistori de convertir la zona de l’aparcament de l’avd Pau Casals, que recentment ha finalitzat les tasques d’asfaltatge, en un parc amb zones verdes i d’oci que convisqui amb els vehicles.

Segons Martí Victòria, responsable d’obra pública, la intenció és no deixar l’espai com a un “trist” estacionament de vehicles i integrar el parc a la ciutadania.

De fet l’Ajuntament no tracta l’espai com un estacionament de vehicles, sinó com un parc en el que s’inclou el que abans es coneixia com a plaça de La Pau.  Tot aquest àmbit es vol batejar ara com a plaça de les Rentadores, per recordar que en aquest, anys enrere, punt hi havia un safareig on les dones anaven a fer la bugada  aprofitant el pas de la riera de la Burgada.

Per convertir el pàrquing en parc, el consistori preveu plantar arbres i plantes al voltant de la zona d’estacionament, però també aprofitar les parets de la zona per reproduir pintures impressionistes entorn a les figures de les rentadores.

A banda també preveu construir un escenari permanent per tal de poder utilitzar l’espai en activitats musicals i d’oci.

Dins aquest nou parc també s’inclou la nova parada de bus dissenyada per l’arquitecte català Josep Mias, el mateix que va dissenyar la passera de PLF. La parada, que segons el govern ha estat un regal de l’arquitecte, s’està ultimant i entrarà en funcionament properament.


Recupero uns tuits de l'altre dia aprofitant aquesta darrera notícia, però aplicables a la majoria de notícies dels darrers dies...

Javier Romera 13 feb.
Les dues expressions que més grinyolen i que haurien d'estar vetades de qualsevol frase relacionada amb el medi natural... "dignificar" i "posar en valor" 😱... S'han posat de moda però ningú és capaç de dir què volen dir sense admetre que és "urbanitzar" i "explotar"😏

Què és un espai indigne? I un espai sense valor? 🤔... Les segueixen de molt a prop "dotar" (per evitar dir "equipar", o directament "omplir") i "millorar" (quan en realitat vol dir "transformar").

Al mateix calaix podríem ficar "dinamitzar socioeconòmicament" o "recuperar com a espai públic", totes dues expressions molt comunes quan es parla d'absorvir un espai natural al teixit urbà del municipi com a Parc Urbà per passejar el gos😏

Per norma, i ho dic per experiència personal, totes aquestes expressions són les que, per automatisme, fa servir aquella persona incapaç de dir quina diferència hi ha entre un espai natural i un parc públic. Els reconeixereu perquè prefereixen anomenar-ho tot "Zones Verdes"😏

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada