dimecres, 26 de setembre del 2007

Depuradora a l'antiga pedrera de Montpalau (Tordera) 26/9/07

Segons el diari El Punt Maresme, encara està pendent la signatura del conveni entre l'ajuntament de Tordera i el Departament de Medi Ambient amb les compensacions per fer servir terrenys del municipi per ubicar la Depuradora de l’Alt Maresme. Podeu llegir la notícia sencera aquí...

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2566379

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2566377


Val a dir que les millores presentades no són exigències del propi ajuntament, sino que responen a les actuacions necessàries per assolir els objectius de la Directiva Marc de l’Aigua i que l’ACA les ha d’executar independentment als interessos municipals.

La notícia es bona, no només per a Tordera, especialment per a la resta de municipis de l’Alt Maresme que “actualment” llencen les aigües residuals sense tractar adequadament directament al mar i que genera molts problemes tant ambientals com turístics.

La resta de millores al projecte inicial, al meu entendre, responen a una sèrie d’exigències socials i mediambientals que, tot i ser inicialment bones, encara falta veure el projecte definitiu i el calendari d’execució de les obres per poder fer al·legacions per millorar alguns dels aspectes (si és el cas) que encara no s’han exposat.

Xavi.