dissabte, 19 de novembre del 2016

Quatre gotes la nit de divendres 18/11/2016

I és que lo de les quatre gotes és literal... es va mullar el terra i es veia més aigua al radar meteorològic que al camp. No hi ha constància de quantitats recullides enlloc.

Hi ha alguna precipitació feble que afecta punts de la meitat est, en especial de la Selva i el Gironès.

Per als propers dies sí s'esperen pluges generals i en abundància...

☔️ Canvi de temps contundent pels pròxims dies

Algunes notícies per llegir 16-19/11/2016...

La construcció del dipòsit d'aigua potable a Mas Altaba de Maçanet avança a bon ritme
Tribuna Selvatana 19/11/2016

Amb aquest projecte, l'Ajuntament, la Generalitat i l'ACA, amplien la capacitat de subministrament d'aigua potable de boca als veïns d'aquest sector del municipi.

Fotografia: Els treballs es troben en la fase de tancament del dipòsit. / Ajuntament

Redacció

Les obres de construcció d'un nou dipòsit d'aigua potable a la urbanització Mas Altaba, amb una capacitat de 125 metres cúbica, avancen a bon ritme. Els treballs es troben en la fase de tancament del dipòsit. A continuació s'executaran les feines d'estanquitat per evitar fuites d'aigua, i finalment es farà el muntatge de totes les instal·lacions que regulen la captació i distribució de l'aigua cap a la xarxa de subministrament, així com la comunicació entre els dos dipòsits, el nou i el ja existent.

Un cop finalitzades les obres, i abans de connectar ambdós dipòsits, es faran els treballs de reparació de l'antic, el qual presenta alguns problemes d'estanquitat i d'adequació a la normativa degut a la seva antiguitat, més de quaranta anys i la intensitat d'ús. El pressupost total de les dues actuacions és de 85.610,92 euros.

Amb aquest projecte, l'Ajuntament, la Generalitat i l'ACA, amplien la capacitat de subministrament d'aigua potable de boca als veïns d'aquest sector del municipi. L'aigua procedent del riu Tordera es bombeja i s'acumula en aquests dipòsits a partir dels quals es distribueix a tots els veïns. L'ampliació de la capacitat de subministrament d'aigua potable respon sobretot a la necessitat de cobrir la demanda de consum, que augmenta considerablement els mesos d'estiu quan també creix l'ocupació d'habitatges.

Des de l'Ajuntament de Maçanet afirmen que són "especialment sensibles a la problemàtica de la qualitat de l'aigua i el seu subministrament a les diferents urbanitzacions que hi ha al municipi". Per això, indiquen "executar aquest projecte que durant tants anys ha estat demanat a la Generalitat, representa un fet molt important pel consistori".


Territori tindrà fet l’any que ve la via ciclista entre l’estació de Palautordera i el nucli urbà
El9nou.cat 16/11/2016

El Departament de Territori i Sostenibilitat posa data a la construcció d’una via ciclista entre l’estació de Santa Maria de Palautordera i el nucli urbà: serà l’any que ve.

La BV-5301 entre l'estació i el nucli urbà on es farà la via ciclista | Griselda Escrigas

Les obres comportaran una inversió de 800.000 euros i s’allargaran durant cinc mesos. S’actuarà en un àmbit de dos quilòmetres entre l’estació de tren i l’entrada del poble amb la construcció d’un carril segregat al costat de l’actual traçat de la carretera.

Aquesta inversió forma part dels set projectes previstos per a l’any vinent entre el Baix Llobregat, el Vallès Oriental, el Bages, la Selva i el Ripollès. En total, hi haurà deu nous quilòmetres de vies ciclistes. La inversió total és de 3,5 milions.

LA BICICLETA COM A SECTOR ECONÒMIC

Aquestes inversions han estat explicades aquest dimarts en la reunió de la Mesa de la bicicleta on també es va donar a conèixer un estudi que fixa que el sector de la bicicleta genera a Catalunya uns 1.300 milions d’euros a l’any de manera directa. Per exemple, la venda de bicicletes i components dóna feina a 2.100 persones i representa un volum de negoci de 580 milions. L’impacte econòmic del cicloturisme, incloent les pernoctacions, representa uns 285 milions d’euros a l’any arreu de Catalunya.


El govern vol acabar les obres d’urbanització dels polígons industrials l’any que ve
Ràdio Palafolls 18/11/2016


Aquesta obra serà la més important que inclourà la proposta de pressupostos  que el govern presentarà properament al ple del consistori.

Els treballs s’orientaran en millorar els serveis d’aigua, de clavegueram i també a condicionar els accessos des de PLF dels dos principals polígons que encara no estan urbanitzats. Es tracta del polígon d’en Puigverd i del polígon industrial de Mas Reixach, actualment en un estat molt precari.

Els treballs, que costarien uns 2 milions i mig d’€, es podrien desencallar el proper any, ja que el govern creu que les empreses poden ara fer front a les quotes que hauran de finançar el projecte.

Pel que fa a la part industrial de Mas Reixach, l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, assegura haver trobat una fórmula per desbloquejar la urbanització del sector.

L’Ajuntament preveu quedar-se una parcel·la d’aquest sector i poder participar així en les despeses d’urbanització..

Un altre de les possibilitats que estudia el consistori, per millorar la vialitat a la zona industrial, és fer una nova sortida del polígon d’en Puigverd, per la zona de Mas Reixach. D’aquesta manera, el trànsit entraria al polígon per l’actual entrada de la nacional2, a tocar de Tordera, mentre que la sortida es faria per aquest nou vial encarat a Mas Reixach. El consistori recorda, a més, que aviat es farà un nou estacionament per a camions, cosa que hauria de millorar l’actual situació del polígon.

D’altra banda els veïns de Mas Reixach ja han evidenciat el seu malestar per la possibilitat que el gran flux de camions que surten del polígon industrial ho facin per la rotonda d’entrada a la seva urbanització, si s’acaba fent aquest nou vial.

Aquesta urbanització se sumaria a la resta de projectes ja coneguts pel pressupost de l’any que ve i que ja ha avançat RP, entre els quals, la reurbanització d’un carrer de St Lluís i la instal·lació de càmeres de seguretat en alguns punts del poble.

Sobre el port de Tossa de Mar 19/11/2016...

Lo de la consulta que al final no es farà demà deixa en evidència a molts, i les notícies es multipliquen arreu i a tots els mitjans de comunicació.

Lògicament no publicaré al blog tot el que es publica (majoritariament repetitiu), només un petit resum de la jornada...

Desde Tossa en Acció volem agraïr a l'Arnald que ens permeti compartir aquest text amb tots vosaltres!! Creiem que queda prou clar!!
Gràcies!!!
Als companys de l’ANC:
Se’ns va demanar de fer una cadena humana i la varem fer.
Se’ns va demanar de fer una V i la varem fer.
Se’ns va demanar d’omplir la Meridiana i ho varem fer.
Sempre en defensa del nostre dret a ser i a subsistir com a poble, en defensa del nostre país, la nostre gent, la nostre llengua, la nostra terra. En defensa, en definitiva, del nostre dret a dir-nos CATALANS.
I ara ens demaneu que sortim en defensa dels interessos d’uns especuladors? d’una gent a la que no l’importa gens el nostre poble, el nostre paisatge, el nostre passat, el nostre futur i el dels nostres fills i nets? d’una gent a la que tan sols els importen el beneficis que pensen obtenir i, que per fer-ho, no dubten en mentir, manipular, enganyar...?
Com deia en Lluís Llach: no és això, companys, no és això.
No vos deixeu enganyar per l’aparença de legalitat democràtica que sembla tenir el procés participatiu que ara pretenen endegar els especuladors, és tan sols un parany, una eina per aconseguir el que volen. No vulgueu ser còmplices de la destrucció dels nostres paratges naturals, el nostre bé més preuat, el que fa que, amb orgull, ens puguem anomenar TOSSENCS.
Arnald





Els veïns de Tossa s'organitzen en contra de la construcció d'un port al seu municipi
Catalunya Ràdio 19/11/2016

Un paisatge idíl·lic i un referèndum ciutadà, a Tossa. Els veïns havien de votar demà en una consulta per aprovar o rebutjar la construcció d'un port esportiu i d'una urbanització que posaria en perill l'entorn. Però la consulta ha estat suspesa a darrera hora. Escolteu la Marta. És la Xarxa Molina.


Amics de Tossa 19/11/2016

De moment, sembla que demà no podrem votar. Però nosaltres ens volem expressar i fer sentir la nostra opinió.

Us convidem a tots i totes a fer-ho amb nosaltres demà, al local del NO, en el mateix horari que haguessim anat a votar (10 a 2 i de 4 a 8), i aprofitarem per demanar que la zona de Es Cards i Vinya d'en Pla sigui inclosa en la zona PEIN.

TANT SI ESTEU EMPADRONATS COM NO, DONEU LA VOSTRA OPINIÓ.

DIEM NO!



ADJUNTEM UN E-MAIL AMB INFORMACIÓ I DADES MOLT IMPORTANTS QUE ENS HA ARRIBAT A LA NOSTRA BÚSTIA DE CORREU. COMPARTIU, GRÀCIES.
Benvolguts,
Em dic Jordi *****, sóc de Vic i sóc arquitecte especialitzat en urbanisme. Us escric després d'haver-me assabentat de la consulta sobre la possibilitat d'implantar un port a Tossa. Em sembla un despropòsit en tots els sentits. Per això m'agradaria posar-me a la vostra disposició per ajudar-vos (de manera absolutament altruista, no cal dir-ho) en tot allò que pugui. I d'entrada fer-vos el comentaris següents:
Actualment el projecte no té cap recorregut legal perquè la proposta és absolutament contradictòria i incompatible amb el que estableixen:
- la legislació urbanística (obligació de preservar de la urbanització els terrenys amb més d'un 20% de pendent i principi general del desenvolupament urbanístic sostenible);
- el planejament territorial (el Pla territorial parcial de les comarques gironines, que inclou els terrenys dins la categoria d'espais oberts de protecció especial, la màxima protecció);
- el planejament sectorial (una part dels terrenys i la superfície marítima estan inclosos en el Pla d’espais d’interès natural de Catalunya i la Xarxa Natura 2000);
- i el planejament urbanístic (el Pla director urbanístic del sistema costaner).
Cal fer arribar als representants polítics de Tossa aquesta informació i exposar-los que fer un port vol dir modificar els textos legals abans esmentats (Llei d'urbanisme, PTP de les comarques gironines, PEIN, Xarxa Natura 2000, PDU del sistema costaner) els quals són competència de la Generalitat. Per tant, no depèn exclusivament de la voluntat popular i política del municipi sinó de la voluntat dels catalans representada al Parlament i del Govern de la Generalitat.
I que, si volen seguir endavant amb la proposta, mitjançant una modificació del POUM (l’aprovació definitiva de la qual també depèn de la Generalitat), han de saber que la presentació d'un simple recurs contenciós-administratiu comportarà amb tota la probabilitat que aquest sigui declarat nul de ple dret i que ells (els polítics que l'hagin promogut) siguin els responsables dels danys i perjudicis i de les responsabilitats patrimonials derivades de la seva mala praxi. El mateix pels tècnics i el Secretari de l'Ajuntament.
Cal tenir en present que sovint els pronunciaments judicials tarden a arribar, però quan ho fan poden ser demolidors i tenir conseqüències molt importants, especialment en casos tant flagrants com el que ens ocupa, el qual és prou evident que vulnera tot el marc normatiu vigent sobre territori, medi ambient i urbanisme.
En relació amb els possibles acords subscrits entre l’Ajuntament i els particulars interessats en la construcció del port, cal tenir en compte les possibles conseqüències econòmiques que poden tenir per l’Ajuntament (recordar el cas del projecte Castor, que ha comportat una indemnització econòmica milionària a l’empresa concessionària, a càrrec de les arques públiques).
Salutacions,
Jordi *****


Tossa no podrà fer la consulta demà
El Punt Avui 19/11/2016

El jutjat va comunicar ahir a l'Ajuntament que manté la suspensió de la consulta sobre el polèmic port

Un moment del ple de Tossa de Mar, dijous. Foto: AJ. DE TOSSA.

NURI FORNS - TOSSA DE MAR
Definitivament la consulta de la modificació del POUM de Tossa per permetre la construcció d'un hotel, xalets i un port no es podrà fer demà, al contrari del que volia l'equip de govern tossenc, després que ahir el jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona va resoldre mantenir la suspensió. La interlocutòria no fa referència a les al·legacions fetes pel consistori i exposa que si es permetés la consulta s'infringiria la llei, que exigeix que tota consulta popular “disposi de la preceptiva autorització” del govern estatal.

L'Ajuntament havia fet la convocatòria de consulta en aplicació de la llei 10/2014 de consultes populars no referendàries en la part no declarada inconstitucional, i la interlocutòria del jutge no en parla.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va afirmar ahir que respecta la decisió judicial, però que no la comparteix “gens ni mica”, i va insistir que sorprèn que s'hagi suspès aquesta consulta i no d'altres de fetes en municipis catalans que no han estat impugnades. Malgrat tot, Saladich manté que es continuaran fent els tràmits per fer possible la consulta. La interlocutòria imposa les costes del procediment a l'Ajuntament i s'hi pot recórrer en apel·lació en el termini de quinze dies.

La consulta va ser el tema estel·lar abans-d'ahir en el torn de precs i preguntes del ple de l'Ajuntament de Tossa. Diferents regidors de CiU van fer intervencions molt dures contra la manera de fer de l'equip de govern. A més, van alertar que, tot i estar suspesa la consulta, els promotors feien dijous mateix campanya al mercat municipal, quan de fet tots els actes relacionats amb la consulta havien d'estar suspesos. L'alcaldessa va explicar que quan se li va notificar va donar instruccions a la policia “d'actuar contra qualsevol que fes propaganda al mercat”.

CiU va dir que l'alcaldessa ja va ser advertida el dia 9 que la consulta podria suspendre's, i que el mateix dia del debat ella ja sabia que s'havia suspès i, malgrat tot, ho va amagar. Saladich va admetre que la Subdelegació del Govern espanyol a Girona li havia advertit el dia 9, per telèfon, que hi havia ordres d'impugnar la consulta, i que si feia una sol·licitud al ministeri s'intentaria evitar el recurs. El dia 11 (divendres) cap a les dues de la tarda van començar a rebre per fax la notificació, en un reguitzell de fulls que inicialment van pensar que eren destinats al jutjat de pau. Dissabte “secretaria es va adonar del contingut i la transcendència” del comunicat, “i després de valorar la situació es va decidir no suspendre el debat”. Tots els actes es van suspendre, definitivament, a partir del primer dia feiner (dilluns). CiU va acusar el govern d'hipocresia i de tenir barra.


Tossa no podrà votar diumenge
Diari de Girona 19/11/2016

El jutjat desestima les al·legacions presentades per l'equip de govern i conclou que no es pot fer la consulta popular sense el permís de l'Estat -Les entitats i la majoria de partits polítics locals es concentraran diumenge per reivindicar el dret a votar


La consulta popular sobre el projecte de construcció d'un port esportiu, un hotel de cinc estrelles i quatre xalets de luxe a Tossa de Mar, finalment no es podrà fer. El jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona va desestimar ahir les al·legacions interposades per l'Ajuntament tossenc i va confirmar la mesura cautelar, dictada arran d'un recurs interposat per la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna.

La interlocutòria argumenta que la consulta havia de comptar amb l'autorització de l'Estat. «En cas de permetre's la consulta s'infringiria la llei de Bases de Règim Local, que inexcusablement exigeix que tota consulta popular compti amb la preceptiva autorització de govern de la nació», exposa en el document el magistrat. Per això, conclou que «ha de prevaler l'interès general (el compliment de la legalitat) per sobre de l'interès municipal de celebració d'una consulta popular».

La resolució no és ferma i es pot recórrer interposant un recurs d'apel·lació en un termini de quinze dies però, igualment, ja serà massa tard perquè la consulta estava fixada per aquest diumenge, 20 de novembre. A més, el jutjat imposa les despeses processals a l'Ajuntament.

Fins a l'últim moment, Tossa de Mar havia mantingut la data de la consulta, amb l'esperança que el jutjat estimés les al·legacions i aixequés la suspensió cautelar. L'alcaldessa del municipi, Gisela Saladich (TU), va qualificar «d'indignant» la decisió del magistrat i va ressaltar que la interlocutòria no dedica «ni una sola línia» als arguments esgrimits per l'Ajuntament a les al·legacions.

Per a Saladich, la interlocutòria i el recurs interposat per l'Estat són «un avís a navegants» per a tots els ajuntaments catalans que vulguin fer consultes populars. «No diu ni una sola paraula de la llei catalana de consultes no referendàries, ni l'anomena», va criticar l'alcaldessa. «La consulta s'ha de fer sí o sí», va afirmar Saladich.

Concentració popular

Després de conèixer aquesta resolució judicial, l'equip de govern es va reunir ahir, a les set de la tarda, amb les diferents entitats locals involucrades en la consulta popular per valorar la situació i decidir els següents passos a seguir. «Entre tots hem decidit realitzar una concentració el dia de la consulta, per protestar per la suspensió de la mateixa i reivindicar el dret dels ciutadans a poder votar», va explicar Saladich després de la reunió a la qual hi van assistir la majoria d'entitats i representants de l'equip de govern, CiU, ERC i la regidora no adscrita, Núria Serra. Aquesta concentració està prevista per diumenge, a la una del migdia, a la plaça de l'església. «Dilluns ens tornarem a reunir amb totes les entitats possibles per establir les línies de treball a seguir a partir d'ara, amb l'objectiu final de poder celebrar la consulta sí o sí», va afegir l'alcaldessa, recordant que ara «cal anar tots a una». Per la seva part, un dels promotors, Isidre Ventura, va lamentar ahir la suspensió de la votació i va afegir que «ara caldrà replantejar el procés i demanar permís a Madrid»


Puntualitzacions de la plataforma Tossa en Acció sobre la nota de premsa:
1. Barrejar el referèndum per la Independència de Catalunya i una consulta local és un despropòsit sense mesura.
2. L'ajuntament no va reunir-se amb les forces polítiques i les associacions relacionades amb la consulta. Va ser la Tossa per la Independència - ANC qui ens va convocar a tots.
3. L'ajuntament no ens ha convocat per reunir-nos dilluns si no Tossa per la Independència - ANC.
4. Comparar aquesta consulta amb altres d'altres localitats no té cabuda. Cap de les altres consultes és comparable amb el disbarat que es proposa en aquesta consulta on l'ajuntament signa amb anterioritat un conveni amb uns promotors, per urbanitzar uns terrenys rústics i altament protegits per vàries lleis, i una zona de costa igualment protegida fins i tot per una llei Europea. Una mica de criteri si us plau!
Això no era decidir si volem cambiar una zona urbanitzable de pisos per una de locals comercials!
En qualsevol cas, ja hem comunicat a l'ANC que tenen tot el nostre suport en les lliutes que defenen la sobirania del territori, però que no participarem en una manifestació on s'estan barrejant conceptes i "consultes" que no tenen cap relació.

Aquest ha de ser un tema que decideix la gent de Tossa? No hem après res de les destrosses del litoral? Un port per qui?




“La posidònia no es recupera”
El Punt Avui 15/6/2011

S'han perdut moltes praderies superficials per la pressió humana

És un ecosistema potent

Teresa Alcoverro, al seu despatx al Centre d'Estudis Avançats de Blanes Foto: O.M.

Quin és l'estat de la posidònia a la Costa Brava?
Hi ha dos escenaris: un en praderies profundes, dels 12 als 25 metres, i un altre de superficials. Amb un programa de l'ACA que ja té vuit anys, hem observat que en general la qualitat de les aigües no ha empitjorat i que, fins i tot, hi ha una certa millora en algunes zones gràcies als avenços que s'han dut a terme amb els programes de sanejament. Al cap de Creus i des de Lloret fins a una mica més al nord de Sant Feliu de Guíxols, la qualitat és molt bona, i allà on ho és menys és en els pobles grans, com ara Palamós i Roses, si bé tampoc no hi ha empitjorat. Com a resultat, les praderies en fondària no han registrat davallades ni en cobertura ni en densitat. Fins i tot, en alguns casos, hem notat millores, però poques, perquè la posidònia constitueix un ecosistema que pot tenir milers d'any,s i és una espècie de molt de risc i sense grans possibilitats d'expansió i recuperació.
I com ha evolucionat la posidònia superficial?
Això és una altra història, perquè és on es concentra l'activitat humana. Segons la informació que tenim, queden molt poques praderies superficials, les quals, a més, estan molt fragmentades. Tot i ser una espècie protegida, s'han fet ports que estan afectant molt negativament les poques praderies que queden, com ara a Blanes. A més, un cop en aquesta dinàmica de fragmentació, tenen menys resistència als fenòmens naturals. Per exemple, el temporal de Sant Esteve va afectar molt les praderies superficials, amb pèrdues d'un 20%. En resum, no té gaire bon futur.
Què s'ha de fer per preservar-les?
L'artificialització de la costa afecta totes les comunitats d'algues i la posidònia. Arriba un moment en què hem de fer balanç i decidir què volem en relació al mar: volem ports, o ecosistemes naturals? El que és clar és que, un cop es perden les praderies de posidònia, és molt difícil recuperar-les i ja no les tornarem a tenir. A la nostra costa no hem trobat cap cas de recuperació de posidònia superficial.
Què representa la posidònia dins el nostre ecosistema?
La posidònia és l'únic element vegetal que pot viure en el fons de sediment i, si desapareix, no hi ha cap altre ecosistema que el pugui substituir. Si el perds, perds tot allò que està associat als serveis que proporciona, no només la planta, sinó tota la biodiversitat associada, que és una dels més diverses que existeixen. També té un paper molt important de protecció costanera i de retenció de sediments, i una gran capacitat de captació de carboni atmosfèric. És un dels ecosistemes amb més capacitat de capturar CO2 en l'àmbit mundial.

divendres, 18 de novembre del 2016

Pas fort d'aus marines davant la Desembocadura de la Tordera 18/11/2016


Pas fort d'aus marines costa avall aquesta tarda i vespre davant la desembocadura de la Tordera...

2 Paràsits grossos (Stercorarius skua)
mínim 150 Xatracs becllargs (Sterna sandvicensis)
pas continu costa avall en poc més d'una hora, alguns pescant a tocar de la sorra
mínim 42 Mascarells (Morus bassanus)
pas continu costa avall mar endins, alguns pescant i uns pocs propers a la platja. Mínim 8x adults / 12x 2n any / 18x 1r any
unes 300 Gavines vulgars (Chroicocephalus ridibundus)
la majoria costa avall en grups
mínim 2 Gavines capnegres (Larus melanocephalus)
uns 50 Gavians argentats (Larus michahellis)
4 Corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis)
tots en solitari costa amunt o pescant al mar
2 Corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo)
primer eren dins la desembocadura, marxen costa amunt
1 Bernat pescaire (Ardea cinerea)
Costa avall a ras d'aigua prop de la platja

A la llacuna i voltants...


2 Becadells comuns (Gallinago gallinago), junts
3 Xarxets comuns (Anas crecca)
mínim 31 Ànecs collverds (Anas platyrhynchos)
2 Corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo)
unes 15 Polles d'aigua (Gallinula chloropus)
1 Blauet (Alcedo atthis)
2 Bernats pescaires (Ardea cinerea)
2 Martinets blancs (Egretta garzetta)
uns 70 Esplugabous (Bubulcus ibis), dormidor
Cueretes blanques vulgars (Motacilla alba)
Titelles (Anthus pratensis)
1 Picot verd (Picus viridis)
Repicatalons (Emberiza schoeniclus)
Becs de corall senegalesos (Estrilda astrild)
Trists (Cisticola juncidis)
Mosquiters comuns (Phylloscopus collybita)
Mallerengues cuallargues (Aegithalos caudatus)
Mallerengues blaves (Cyanistes caeruleus)
Pit-rojos (Erithacus rubecula)
Pardals xarrecs (Passer montanus)
Pardals comuns (Passer domesticus)
Gafarrons (Serinus serinus)
Caderneres (Carduelis carduelis)
Pinsans comuns (Fringilla coelebs)
Estornells vulgars (Sturnus vulgaris)
Cotxes fumades (Phoenicurus ochruros)
Garses (Pica pica)
Coloms roquers (Columba livia)
Tudons (Columba palumbus)
Tórtores turques (Streptopelia decaocto)
Merles (Turdus merula)

Algunes imatges de la desembocadura i càmpings adjacents...


Sembla mentida que encara sigui "normal" veure gent pescant tranquil·lament a l'interior de la desembocadura, i encara pitjor... que ningú ho controla...

Pla de Grau (Malgrat de Mar) 18/11/2016


Aquesta tarda al Pla de Grau (Malgrat de Mar), com a més destacat...

unes 30 Aloses vulgars (Alauda arvensis)
mínim 6 Cogullades vulgars (Galerida cristata)
1 Puput (Upupa epops)
2 Mussols comuns (Athene noctua)

... entre molts altres.

Suspesa la consulta a Tossa de Mar 18/11/2016

Si alguna vegada em demaneu un exemple d'absurd i de despropòsit, segurament us recomanaré aquesta i altres entrades sobre la consulta de Tossa de Mar...

https://www.facebook.com/Tossa.en.Accio/photos/pcb.1280498215354324/1280497432021069/?type=3&theater

Tossa en Acció ha añadido 7 fotos nuevas.
5 h
IMPORTANT:
Auto de resolució sobre sobre el contenciós admnistratiu on s'aprova la suspensió de la consulta del 20N.
Compartiu, si us plau!!









S'ha suspés definitivament la consulta popular del 20 de novembre a Tossa. NOTA DE PREMSA Es suspén...


Tossa de Mar. Es suspén definitivament la consulta popular del 20 de novembre a Tossa
Publicat el Divendres, 18 Novembre 2016 13:00
Escrit per Ajuntament de Tossa de Mar

El jutjat no ha fet cas de les al·legacions de l’Ajuntament i manté la suspensió
Es continuaran els tràmits per fer possibles que els veïns de Tossa manifestin la seva opinió
El Jutjat Contenciós Administratiu nº2 de Girona ha resolt mantenir la suspensió de la consulta popular no referendària convocada per l’Ajuntament de Tossa el 8 de setembre d’enguany i que estava previst dur a terme el proper diumenge 20 de novembre.
El jutge, en el seu Auto, no fa referència a cap de les al·legacions del consistori i sosté que “en caso de permitir la consulta popular se infringiría lo establecido respecto al régimen de consultas populares, en el artículo 71 de la Ley 7/1985,.de 2 de abril, de Bases de Régimen Local, que inexcusablemente exige que toda consulta popular, como requisito previo para su validez, cuente con la preceptiva autorización "del Gobierno de la Nación”.
L’Ajuntament ha fet la convocatòria de consulta en aplicació de la Llei 10/2014 de consultes populars no referendàries i altres formes de participació ciutadana, en la part no declarada inconstitucional, i sorprenentment l’Auto del jutge no la cita en els seus fonaments, limitant-se a reproduir les argumentacions de l’advocacia de l’Estat.
L’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, ha afirmat que respecta la decisió judicial, però que no la comparteix “en absolut” i vol manifestar la sorpresa que li produeix la situació creada “especialment tenint en compte que alguns ajuntaments han celebrat consultes populars no referendàries d’acord amb la legislació catalana i no han estat impugnades”.
Finalment, Saladich ratifica el seu compromís amb la consulta i assegura que “continuarem fent els tràmits necessaris per fer possible que els veïns de Tossa manifestin la seva opinió sobre aquest tema”.
L’Auto imposa les costes del procediment a l’Ajuntament i pot ser recorregut en apel·lació en el termini de quinze dies.


Diari de Girona 18/11/2016

Amics de Tossa denuncia que s'anuncïi la creació d'una borsa de treball durant la campanya

L´Associació Amics de Tossa, integrants de la Plataforma «Diem No» al projecte de construcció d´un port, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges de luxe a Tossa de Mar va denunciar ahir «l´irregular comportament» de l´empresa promotora, anunciant l´obertura d´una bossa de treball durant la campanya. «Constitueix una actuació caciquil, demagògica i totalment irregular, alhora que una promesa enganyosa i d´impossible compliment» va criticar l´entitat a través d´un comunicat, recordant que la construcció i gestió d´un port «hauria d´ésser objecte de licitació pública».

En aquest sentit, un dels promotors, Isidre Ventura, va reafirmar ahir a Diari de Girona, que la seva intenció segueix essent «tenir la borsa de treball a punt dilluns». «A part de donar feina, formarem la gent perquè pugui desenvolupar les diferents tasques», va afegir Ventura, recordant que la consulta popular està suspesa «cautelarment» i que, per tant, encara es podria celebrar diumenge vinent.

En relació amb aquesta suspensió, Amics de Tossa va avançar que diumenge, tindran oberts els locals de l´Associació i de la Plataforma «Diem No», de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre, per recollir signatures pel no entre tots els tossencs amb dret de vot, per «possibilitar l´emissió de la seva opinió». En aquest sentit, l´entitat va lamentar la «sobtada» suspensió de la consulta per via judicial i va reivindicar la seva celebració.

Finalment, Amics de Tossa va denunciar també la «poca transparència» de l´equip de Govern (TU) pel que fa a «exposar i informar» dels detalls de la modificació puntual del planejament urbanístic projectada i dels greus impactes que comporta aquesta «gran operació especulativa, que preveu importants requalificacions de sòl i la construcció d´un Port, una gran zona hotelera, un túnel i xalets de luxe que desfiguraran greument el paisatge de la primera línia de costa de la població» a les zones dels Cards, Es Codolar i la vinya d´en Puig.


El Punt Avui 18/11/2016

N.F
L'Associació Amics de Tossa ha anunciat que encara que la consulta ciutadana sobre el port no es faci diumenge obrirà els locals de l'associació i de la Plataforma Diem No durant l'horari de la consulta per tal de reunir signatures contra el projecte de modificació del POUM per permetre la construcció d'un port, un hotel i xalets.L'associació també manifesta el seu suport a la consulta, tot i criticar la “manca de transparència” de l'equip de govern. ERC de Tossa es va afegir ahir a les crítiques contra l'alcaldessa, Gisela Saladich (Tossa Unida), afirmant que va amagar la suspensió de la consulta quan, el dia del debat, ja en tenia coneixement, i que amb aquesta consulta, que considera que s'han “tret de la màniga“ amb finalitats especulatives, el govern tossenc ha aconseguit “enfrontar els ciutadans de Tossa formant dos bàndols totalment contraposats a causa de les mentides, els enganys i l'ocultació d'informacions”. ERC –que va expulsar del grup la regidora Núria Serra, que forma part de l'equip de govern ara com a no adscrit– qualifica l'actuació de l'equip de govern “d'engany, manipulació, prepotència, incompetència i menyspreu” i l'acusa d'amagar la informació de la suspensió “de manera premeditada” durant el debat de dissabte passat.