dissabte, 29 d’octubre del 2016

Carretera d´accés al càmping la Tordera 1972. Fons d'Antoni Poch Gimferrer de l'AMMM

Entrada anterior sobre aquest Fons...
Vistes del Pla de Grau inundat, després d’un temporal 1/12/1959. Fons d'Antoni Poch Gimferrer de l'AMMM
---------------------

A la web de l'Arxiu Municipal de Malgrat de Mar (AMMM) podeu accedir a molta documentació gràfica antiga, entre les quals abundants fotografies del Fons personal d'Antoni Poch Gimferrer (1916-2010).

Aquí podeu accedir a la descripció del Fons.

Repartides en carpetes podem trobar abundants fotografies de Malgrat de Mar de mitjans del segle passat, i properament aniré fent entrades a aquest bloc on poder accedir a fotografies referides al medi natural de Malgrat de Mar d'aquest Fons (Riu, Pla de Grau, platges, pinedes,...). Avui...

Segur que si heu anat alguna vegada a la desembocadura de la Tordera accedint per la riba de Malgrat de Mar (cap al càmping la Tordera des del pont entre Blanes i Malgrat) podeu situar perfectament cadascuna de les següents fotografies amb alguns elements de referència (des de l'entrada al càmping fins a l'actual camp de tir) tot i els 44 anys de diferència...

1972. Carretera d´accés al càmping la Tordera.
Fons d'Antoni Poch de l'AMMM (Arxiu Municipal de Malgrat de Mar)

Carretera d´accés al càmping la Tordera. Vistes en detall de tot el recorregut.

Feu doble clic sobre la fotografia per ampliar (accedir a l'enllaç)

La gestió del visó americà 27/10/2016 CreatiBio



La gestió del visó americà / La gestión del visón americano
CreatiBio 27/10/2016

El visó americà és una de les espècies invasores més esteses i amb més impacte que hi ha a Catalunya. Amb en Santiago Palazón, doctor en biologia del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya parlem en aquesta entrevista sobre els impactes de les espècies invasores, com arriben aquí, quina gestió es fa i què podria arribar a fer la societat.

Informació relacionada

Sobre el port a Tossa de Mar 28-29/10/2016 en 8 tuits, una notícia, una reflexió i una petició...

Som a Tossa de Mar. Preciós, imprescindible. Mai pensat per un port i hotels. Diem No! Avui, demà i el dia 20N

A Tossa l'arxiver municipal explica amb passió com la zona d'Es Cars és clau per entendre la història. Port, hotels, apartaments. Diem No!

Llei de costes, zona de servitud, P2, Pein, sòl rústic... i anar fent. A qui caram li interessa desprotegir Es Cars ?

Això de Tossa de Mar és una innocentada, oi?

Respondiendo a 
És incomprensible que la informació es redueixi a un PowerPoint [] on no es fa cap referència al planejament vigent.

Respondiendo a 
L' no mostra que una part dels xalets de luxe i del port són dins l'àmbit d'un PEIN i la resta en sòl no urbanitzable protegit.

Tossencs i tossenques, és molt important que entengueu i tingueu coneixement de que les magnituds del port i el...


Tossencs i tossenques, és molt important que entengueu i tingueu coneixement de que les magnituds del port i el fotomuntatge que ensenyen continuament a la TV i a la premsa NO TE RES A VEURE AMB LA REALITAT.

El projecte que tenim actualment a la taula és TRES VEGADES MÉS GRAN QUE EL FOTOMUNTATGE QUE UTILITZEN DEL PROJECTE DEL 2002, I A MÉS NO INCLOU ELS APARTAMENTS, ELS HOTELS I LES CARRETERES QUE CREUARAN ELS NOSTRES BOSCOS.

El fotomuntatge que us ensenyen continuament és del projecte de CiU del 2002, perque aquest projecte actual NO TE CAP IMATGE DE COM QUEDARÀ EL PROJECTE (ni en volen fer, suposem que ja els hi va bé que ensenyin el fotomuntatge amb el port petitet i sense urbanitzar).
El més preocupant és que fins i tot l'ajuntament utilitza aquest fotomuntatge del 2001 en les seves explicacions públiques - no entenem les intencions en mostrar una imatge que no es correspon amb el projecte i que pot provocar confusions.


Referèndum a Tossa de Mar per unes polèmiques construccions
8aldia 28/10/2016

El poble de Tossa de Mar ha de prendre una decisió, construir o no un port esportiu i un hotel de luxe.


El Centre Excursionista de Tossa envia un comunicat per expressar la seva opinió envers la consulta d'aquest...


Mitjançant aquest comunicat, la Junta del CET volem expressar la nostre opinió envers la proposta d'urbanització i del Port que es planteja a la consulta del proper 20N.
#DiemNo #Noalport


Una reflexió...

Aquest matí he mantingut una conversa molt productiva. Em quedo amb 1 reflexió encertada que vull compartir:

El territori és com una xicota, si t'agrada i l'estimes no la vols canviar, la vols tal com és i fins i tot la defenses de qui la vol canviar. Si no t'agrada com és, i vols que canviï, estàs amb ella perquè te la vols fotre (eps! és una simple expressió).

Qui vol governar o gestionar un territori per canviar-lo (a millor o a pitjor, això és lo de menys) ho fa per fotre tant al territori com a la gent que hi viu. (parlem de canviar, no de restaurar un canvi)

Aquí no hi cap grisos, o t'agrada o no t'agrada, o l'estimes o no l'estimes... excel·lent! Es pot aplicar a regidors, alcaldes, "naturalistes",... a qualsevol!

I una petició... signeu i  feu difusió...

PRESERVEM EL PATRIMONI NATURAL: NO A LA CONSTRUCCIÓ DE UN PORT A TOSSA

amics de tossa amics de tossa ha iniciado esta petición con solamente una firma y ahora la petición ha conseguido 3.258 personas que la apoyan.


Hi ha molta gent que estima Tossa i no podrà votar la consulta del dia 20 de novembre. Cal fer arribar la veu de tota aquella gent que no vol que es destrueixi el patrimoni natural de Tossa amb la construcció de un port que ningú no ha demanat i que respón només a iniciatives privades amb afany de lucre.

Si estimeu Tossa, el seu entorn natural, el seu paisatge i la seva identitat ajudeu-nos a defensar-ho davant els interessos especulatius que pretenen destruir-ho.

NO AL PORT!

https://www.change.org/p/ajuntament-de-tossa-de-mar-preservem-el-patrimoni-natural-no-a-la-construcci%C3%B3-de-un-port-a-tossa?recruiter=339054023&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_term=mob-xs-share_petition-no_msg

Vistes del Pla de Grau inundat, després d’un temporal 1/12/1959. Fons d'Antoni Poch Gimferrer de l'AMMM

A la web de l'Arxiu Municipal de Malgrat de Mar (AMMM) podeu accedir a molta documentació gràfica antiga, entre les quals abundants fotografies del Fons personal d'Antoni Poch Gimferrer (1916-2010).

Aquí podeu accedir a la descripció del Fons.

Repartides en carpetes podem trobar abundants fotografies de Malgrat de Mar de mitjans del segle passat, i properament aniré fent entrades a aquest bloc on poder accedir a fotografies referides al medi natural de Malgrat de Mar d'aquest Fons (Riu, Pla de Grau, platges, pinedes,...). Avui...


Vistes del Pla de Grau inundat, després d’un temporal. 1/12/1959
Fons d'Antoni Poch de l'AMMM (Arxiu Municipal de Malgrat de Mar)

Vistes del Pla de Grau inundat, després d’un temporal i gent obrint recs per fer córrer l’aigua.

Feu doble clic sobre la fotografia per ampliar (accedir a l'enllaç)