dissabte, 14 d’abril del 2018

Gualba 14/4/2018 Albert Montori. Font: ornitho.cat

Observacions i fotografia de l'Albert Montori d'avui a Gualba...

1 Curraià blanc (Cephalanthera longifolia)...
1 Eriçó comú (Erinaceus europaeus)
1 Puput (Upupa epops)

Font: www.ornitho.cat
Observador i fotografia: Albert Montori

Algunes notícies per llegir 12-14/4/2018...

Javier Romera 13 abr.
Mai pot anar bé allò que es fonamenti sobre un nyap o una mentida... Fins que no deixin de tractar la costa com a simples equipaments municipals lúdics i turístics, entenguin que són sistemes naturals i actuin en conseqüència, tot això és perdre el temps...
CC Maresme 13 abr.
En el marc del projecte europeu Land-Sea, el ha defensat avui la necessitat d'implantar amb urgència polítiques de protecció de la costa del .

Natura Maresme           hace 22 horas
perderà entre el 40 i el 60% de les a causa del i els . La solució total és imposible, la parcial és complexe: mitigar els efectes del i resoldre les barreres dels ports

En respuesta a   y a 
El problema del maresme no és 3l canvi climatic.... És la mala gestió del territori. De cada metre que perdem de platja, el 80 % es conseqüència de la mala gestió. Només gestionant millor podrem mitigar l'erosió costanera al maresme! Insisteixo, el canvi climàtic no és el pitjor!

Totalment d'acord, però s'agrujarà molt amb el canvi climàtic...

Diguem que tindrà la seva importancia. Pero x posar un exemple: desembocadura de la tordera retrocedeix 4 m/any dels quals 3,8m son mala gestió i "nomes" 20cm degut a canvi climàtic.

En respuesta a   y a 
Al Maresme el canvi climàtic no és causa de res sinó l'excusa perfecta a la que s'aferren els que no volen afrontar les autèntiques causes. No estic negant el canvi climàtic (a altres llocs si és causa) sinó dient que no és causa, com a molt accelerant d'un problema anterior.

El teu tuit és totalment erroni i porta a engany... això sí, perfecte per justificar continuar fent malament les coses s'ha posat de moda i darrerament es fa servir per a tot i és fals (lo dels boscos del Maresme també és de traca!!!)


Observadores del mar 4 abr.
En abril, ¡flores mil! 🌱🌼🌷 ¡es un buen momento de buscar flores y frutos de fanerógamas! Cymodocea empezará a florecer y ya estarán apareciendo frutos de Posidonia! La reproducción puede variar según la zona ¡hay que prestar atención!


Jente Ottenburghs 12 abr.
Are Wagtail subspecies supported by genetic data? A new story on the Avian Hybrids website based on the work of Rebecca Harris, Per Alström, Anders Ödeen & Adam Leaché in MPE



Terremotos España Hace 1 hora


GEPEC-EdC 9 abr.
VIDEO Necessitem persones voluntàries a les que les agradi passejar vora mar a salvar el corriol camanegre a i Interessades envieu WhatssApp al 675384707


Polls de Duc (Bubo bubo) a la Costa Brava 11/4/2018 Pere Alzina i Enric Badosa. Font: Twitter.com

Pere Alzina 11 abr.
Enjoying with these chicks of Eagle Owl at / Gaudint amb el trafí de dos pollets de duc ran de marc (pics by E. Badosa)

Pere Alzina 12 abr.
Ahir amb l’Enric (Badosa) vam gravar aquest videu tan bonic... (oi?)