dissabte, 27 d’octubre del 2007

Les llobateres (Sant Celoni) 27/10/07


Entre l’àrea de descans de l’AP-7 i el riu Tordera, al municipi de Sant Celoni, hi ha una zona humida en procés de restauració... Les Llobateres.

Aquesta setmana, tant en David Caballé com en Joan Borrell, han pogut veure un corb marí gros (Phalacrocorax carbo), 2 bernats pescaires (Ardea cinerea), abundant presència de blauet (Alcedo atthis), aligots comuns (Buteo buteo), un parell de cornelles (Corvus corone), alguns ànecs collverd (Anas platyrhynchos) i polles d’aigua (Gallinula chloropus), les dues oques egípcies (Alopochen aegytiacus), alguns visons americans (Mustela vison),... entre altres. En David comenta la ja gran quantitat de repicatalons (Emberiza schoeniclus) hivernants a la llacuna.

Aquesta tarda en visita ràpida... MOLTA GENT pescant, passejant-se per les ribes, quads, gossos deslligats a la bassa,... una autèntica llàstima per un indret tan interessant i amb tant potencial.
.

Continuen les dues oques egípcies, mínim 5 aligots comuns, i una concentració d’unes 150 orenetes cuablanques (Delichon urbica) en migració cap al sud, entre altres.

Les dues oques egípcies (Alopochen aegyptiacus)...

Dos aligots comuns (Buteo buteo)...