dimecres, 7 de novembre del 2007

Interconnexió de les xarxes d'abastament d'aigua del Maresme Nord i Aigües Ter-Llobregat


.
Podeu veure un petit resum de com funciona l'abastement d'aigua a alguns dels municipis de la Baixa Tordera, Maresme Nord i Selva Marítima (tots depenents del delta) aquí...
.
.
.


I podeu veure les actuacions previstes en el Pla Hidrològic Nacional a Catalunya (i mapa d’actuacions) aquí...

http://mediambient.gencat.net/aca/ca/actuacions/act_programades/inici.jsp

http://mediambient.gencat.net/Images/43_87238.pdf

Pel que fa al Ter, i per entendre una mica millor la situació, podeu accedir aquí...

http://ateneunaturalista.org/Documents/Manifest%20Ter%20-%20Ateneu.pdf

http://www.ateneunaturalista.org/

Evidentment que cal fer tot el possible per recuperar un riu i uns aqüífers esgotats (a la Tordera ja no hi ha aigua per tots!!!), però a costa d’altre conca? Així evitem el transvasament de l’Ebre?

Ens trobem, novament (en referència a la dessaladora de Blanes), davant d’un nou “invent” per poder continuar creixent urbanísticament? – Sense aquestes actuacions no es pot garantir l’aigua per a tantes i tantes demandes sense control.

Es va fer la dessaladora de Blanes per recuperar l’aqüífer “esgotat”? o per poder seguir creixent urbanísticament? O per no assumir i afrontar seriosament la manca d’aigua pel seu mal ús? O ....

Per què no es gasten “una part” en reduir el consum? O simplement en impedir l’augment descontrolat de la demanda? I es prenen seriosament la problemàtica de l’aigua?

Per què no dir?... Prou!!! No hi ha més aigua!!! No més apartaments amb piscines, segones residències amb jardins, vivers de gespa natural, camps de golf a Tossa, i un llarg etc... !!!

Qui es el valent que es planta davant de les promotores? Els ajuntaments? L’ACA? La Generalitat? Els votant?

Anem bé!!!