diumenge, 17 de febrer del 2008

Les Llobateres (Sant Celoni) 16/2/08... Per què no hi ha ocells?


Decebedora visita ràpida a les Llobateres (Sant Celoni) el dissabte 16/2/08...

Una oca egípcia (Alopochen aegyptiacus), 3 corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo), 2 polles d’aigua (Gallinula chloropus) i... ja està!!! I ni un minut van trigar en marxar volant riu avall... una bassa d’aigua molt gran però sense aus.

Oca egípcia i un dels corbs marins grossos amb una anella metàl·lica a la pota esquerra...
.

Millor una imatge que mil paraules, oi?...
.

5 comentaris:

Eduard ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Eduard ha dit...

fa temps que vaig deixar d'anar-hi. Al principi hi havia dues parelles d'oques egípcies i poca cosa més. Un espai com aquest sense protecció no serveix de res. Diners malgastats. Tinc fotos de pescadors amb les seves matrícules, però de que serveix?

Anònim ha dit...

Hola Eduard,

Per què no només hi hagi la “versió oficial” d’aquells que es gasten els diners?

Per què serveixi d’exemple per al futur?

Per què es conegui la situació?

Per què ningú pugui dir... “no ho sabia”?

Per què s’airegin les vergonyes dels que s’omplen de paraules i “bones intencions”, però no es preocupen?

Per què la gent vegi que ÉS UN DRET QUEIXAR-SE?

Per què ningú continuï “llençant diners” sense un pla de gestió eficient?

Per què la gent sàpiga que NO ES PROTEGEIX EL MEDI NATURAL?

Per què ningú s’ompli més de frases a l’estil... “em protegit el 30% del territori”... sense que ningú digui res?

Per què els espais naturals s’ho mereixen?

Per què la gent s’interessi?

Per què es paguin més rurals pel cap de setmana? (i jo no ho sóc)

Per què hi hagi control?

I per molts més motius... que cadascú esculli el seu?

El que és segur és que, SI NO HO DIUS... NO ARREGLES RES.

Bé, jo he escollit dir-ho i difondre’l.

Xavi.

Anònim ha dit...

Per que no fotografies els cotxes de l'autopista i denúncies a ACESA! Per fer aixó últim no tens nassos veritat... Quina culpa tenen els motoristes... No sufriran més estres les aus per el trànsit de l'autopista?

Anònim ha dit...

Deixem les coses clares d'una vegada per totes...

L'accés motoritzat al medi causa molts problemes ambientals (tothom ho sap) i en llocs com aquest la PRINCIPAL molèstia a les aus aquàtiques, pel soroll i per la PROXIMITAT, ja que la seva movilitat i gran tracció permet a motos i quads accedir a qualsevol racó que pot ser inaccessible per altres vehicles.

Et pot agradar o no, però és així t'agradi o no.

Quina culpa tenen els motoristes?...

Accedeixen per tot arreu perquè tenen l'errònia idea de que tenen dret, i fan molt mal a l'avifauna (entre altres) perquè les motos són MOLT sorolloses, t'agradi o no.

Perquè els motoristes circulen a grans velocitats... nega'l si pots... i proboquen encara més soroll i pertorbacions.

Perquè es pensen que pagant un permís de circulació compren el dret a fer tot allò que vulguin... t'imagines que jo (que també pago un permís de circulació) incomplís les normes de circulació, que tu m'ho diguèssis, i que jo et diguès que no tens nassos de queixar-te dels avions?

Perquè això de que "sou naturalistes perque us agrada la muntanya" fa temps que no cola... a qui realment li agrada no la fa malbé... us agrada els mal anomenats "esports de natura", que simplement és fer un esport a l'entorn natural... no estimar la natura. En aquest sentit dir-te que si no t'agrada, tampoc tens cap dret a criticar a qui sí l'agradi.

Perquè ni que t'expliquessin mil vegades el mal que fas no ho veuries mai, perquè... prefereixes criticar als demés abans de reconeixer-lo. El teu comentari és un exemple.

Perquè si ara mateix els motoristes poden fer-ho no és perquè estigui permès, sino perquè qui no te "nassos" són els cossos de seguretat... ja sigui per manca de recursos materials i personals, o per altres prioritats. Vergonyòs cada vegada que un motorista diu que "estan perseguits" quan els paren o sancionen. Teniu molta flexibilitat, MOLTA, envers el vostre col·lectiu, i si seguiu estirant la corda es trencarà.

Perquè cada vegada hi ha més, moltes més, i qui tingui dos dits de front sap que... o es regula correctament... o petarà tot.

Perquè us penseu víctimes quan sou els responsables de la situació. Si vols buscar responsables... a qui et vengui la moto perquè ell es porta els diners i tu les infraccions.

Perquè si bé tenen un munt de Km2 de territori per circular tranquilament i correctament, us empenyeu "erre que erre" en passar per on us surti dels nasos, es pugui o no, i amb un absolut menypreu envers els demés i sense voler, ni tan sols, escoltar els motius dels altres, i el teu comentari és un exemple.

Perquè jo no estic en contra de les motos, ni dels quads, ni dels cotxes,... estic CANSAT d'haver de justificar-me davant de gent que com tu, ni l'importa ni escolta. Jo em queixo, només, quan afecta a un espai natural per culpa d'uns individus que ni compleixen la normativa ni respecten a les altres persones i les seves aficions. Si es circula per un lloc permès doncs no passa res. L'altre dia per exemple passaven més de 10 motoristes pel camí que envolta la llacuna i... a que no he dit res? és més... tens "nassos" de dir que circular per l'interior de la llacuna, pujar amb la moto al talús, o creuar pel camp o el bosc de ribera "camp através" està permès i ho veus bé? Siusplau... diguem les coses pel seu nom, t'agradi o no.

I un llarg etc.

No sufriran més estres les aus pel trànsit de l'autopista?... NO.

Això no vol dir que en certa manera no les puguin afectar i que a mi m'agradaria que es fessin pantalles com es fan a altres llocs, però és mínima (inexistent si ho comparem amb el Off-road, desprès t'ho explico), però m'agradi o no, ves per on, està permès.

Tincs "nassos" per això i per molt més, però les coses pel seu nom i al seu ordre just. És més... i tu? Perquè no ho fas tu?

Jo respecto als motoristes, no són monstres ni estan en contra de ningú, ni els tinc mania ni res semblant (t'agradi o no) i molts tenen tot el meu respecte perquè saben escoltar i "intenten" restificar quan s'expliquen les coses de manera respectuosa i correcta. Jo sóc conscient que els motoristes tenen tot el dret en circular, faltaria més, i que tots podem tenir cabuda. Però trobo penòs qui, amb menypreu, ningunea, desqualifica, menteix, o no és capaç de reconèixer un error... penòs. Tu pots fer el mateix?... les coses pel seu nom.

Sé que ni et preocuparàs en "entendre" el següent, perquè demostres un total menypreu envers allò que no acceptis...

Les aus i molts altres animals tenen una admirable adaptabilitat, fins i tot aguanten el soroll dels avions quan aterren i despeguen a l'aeroport del Prat i els veus allà tan tranquils. Pots veure àguiles als postes tranquilament al costat de les carreteres per on circulen milers de vehicles. Pots veure aus i altres animals campant tranquílament al costat de les carreteres. és impressionant com aguanten les campanedes de l'esglèsia de Tordera i es queden allà sobre les teules com si res. Com veus, el soroll monoton, constant i predicible NO ELS AFECTA tant. Això respón a una de les teves preguntes.

Ara bé, un soroll NO PREDICIBLE ni pel nivell ni pel lloc SÍ QUE ELS AFECTA, I MOLT. Mira, si una moto passa pel camí que envolta la llacuna i transcorre paral·lel pel riu... les aus se l'esperen perquè no és la primera i coneixen la situació. Però la mateixa moto circulant off-road o per on no se l'esperen els proboquen una gran pertorbació, ja que si no controlen l'entorn i es senten insegurs marxen en busca d'un altre lloc més tranquil i on es trobin més segurs... així de fàcil.

Ara imagina què passa si es fa a tot arreu el mateix... ho tens fàcil... és el que passa ara.

Aquest és un clar exemple de com es pot tenir tot i per a tots... espais per circular i espais sense circulació... però no, voleu passar per tot arreu i punt, oi? Doncs ho sento molt però davant aquesta actitud TINC ELS NASSOS de queixar-me i dir-te que ni tens vergonya ni dos dits de front... apa!

Xavi