dijous, 14 de febrer del 2008

Més sobre el retrocés de la costa. 14/2/08

Els hotelers amenacen amb accions legals si Madrid no dóna solucions per a la platja
Sorra d´Arenys per regenerar la platja a Blanes
Diari de Girona 14/2/08. E. Padilla

L'aportació de sorra no garantirà la recuperació de s'Abanell de Blanes
El Punt 14.02.2008 ANNA PUIG



Llegeixo...

Els hotelers de Blanes, associació de Càmpings, i veïns del barri d’Els Pins encarreguen un informe al CEAB.

La principal conclusió de l’informe diu que l'aportació de sorra per regenerar la platja de s'Abanell de Blanes no servirà de res si això no va acompanyat d'una actuació integral a la conca de la Tordera.

L'investigador del CEAB Rafael Sardá diu... Des del punt de vista dels tècnics, hi ha hagut "desídia administrativa" davant un problema que es va fer evident fa anys. "La regeneració ha d'anar recolzada per la recuperació del riu, perquè la sorra abocada durarà el que hagi de durar si no s'acompanya de sediments que arribin per via natural"

Que l'investigador va advertir que la futura ampliació del port, un projecte que va ser impulsat per l'Ajuntament amb el recolzament de tots els grups polítics, podria posar en perill la platja del centre de Blanes; ja que la construcció d'un gran espigó farà variar indefectiblement l'equilibri existent.

Els hotelers de Blanes, juntament amb representants del veïns del barri d'Els Pins, van reclamar ahir que es busquin solucions per a la platja de s'Abanell i van amenaçar d'emprendre accions legals contra el Ministeri de Medi Ambient i Costes si aquest no regenera la platja per a l'estiu i alhora busca solucions per evitar que les onades s'enduguin la sorra cada hivern.

El vicepresident de l'Associació d'Hostaleria de Blanes Josep Llambí diu... "qui la fa la paga: ?se'ns ha tret la sorra i volem que ara ens retornin la platja"

El regidor de Medi Ambient de Blanes Celestino Lillo diu que l'Ajuntament pateix d'"incertesa", però només insisteix en els 180.000 m3 de sorra que els han de portar.

Joan Gómez, president de l'associació de veïns dels Pins va exigir “una solució urgent”


... i penso... s’escolten entre ells? Solució ja!!! O fer les coses bé!!! Demanen sorra o solucions!!!... Per què van encarregar l'informe?... ???
.
Comparativa en fotografies de la platja de s'Abanell amb pocs anys de diferència (de El Punt)...
.