dilluns, 5 de gener del 2009

S’espera neu fins al litoral...

Alerta per risc de neu
Malgrat confidencial 5/1/09

Des del Meteomar, el servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme, s’informa de l’alerta per risc de nevades demà dimarts, dia de Reis.

Es preveu que la neu se situï per sota dels 400 metres, on es poden arribar a acumular entre 2 i 5 cm. L’alerta és vàlida des de les vuit del matí fins a mitjanit.També s’ha previst que la mateixa situació d'alerta per neu a qualsevol cota es mantingui l’endemà dimecres dia 7 de gener.

En aquest mateix sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa de l’arribada d’una massa freda procedent del nord d’Europa, que abraçarà tot Catalunya a partir del matí de dimarts. No serà, però, fins la tarda o vespre que “la temperatura baixarà prou com perquè les precipitacions caiguin en forma de neu a totes les cotes. No s’esperen grans nevades però sí enfarinades, o gruixos de pocs centímetres, que no cauen sovint a l’àrea litoral”.

És per això que el SMC ha activat un avís de Situació Meteorològica de Risc per neu.

Més informació a www.meteo.cat


LA NEU EMBLANQUINARÀ FINS I TOT PUNTS DEL LITORAL

NOTA INFORMATIVA ELABORADA PEL SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA EL DILLUNS 05-01-09 A LES 12:00 h

El dia de Reis obrirà les portes a quatre dies gèlids que portaran la neu intermitentment fins a punts del litoral, prelitoral i de les comarques del nord-est.

Continuar llegint