dimarts, 10 de febrer del 2009

Malgrat impulsa un projecte d'explotació agrícola d'horta sostenible a la Baixa Tordera, 9/2/09

Malgrat impulsa un projecte d'explotació agrícola d'horta sostenible a la Baixa Tordera
Diari Maresme 9/2/09

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha signat un conveni amb la Fundació Aspronis per impulsar un projecte d'explotació d'horta sostenible a la zona agrícola de la Baixa Tordera.

Objectius

Aquesta iniciativa té com objectiu tirar endavant aquest projecte adequat a les necessitats pròpies de les persones usuàries de l'espai, promoure un model de transformació i de la comercialització dels productes agroalimentaris. Així es pretén fomentar el potencial educatiu i d'ús públic per difondre els seus valors ecològics, ambientals, productius, culturals i de recerca, sense interferència amb l'activitat agrària que s'hi desenvolupi, i alhora aconseguir un espai integrat en el territori i en harmonia amb el medi natural.

Subvencions

A través del conveni signat, el consistori subvencionarà el lloguer anual dels terrenys agrícoles on es portarà a terme aquesta activitat. En concret, l'Ajuntament ha atorgat una subvenció anual a aquesta entitat per valor de 6.408 euros per aquest any i, també, una subvenció de 4.700 euros per fer front a les despeses de posada en funcionament de l'activitat.

Avantprojecte

De moment, la Fundació Aspronis - que forma part del grup de la Fundació Privada El Vilar - ja ha encarregat als Serveis Mediambientals Marimurtra de la Fundació Privada Carl Faust, l'elaboració d'un avantprojecte de disseny i gestió d'una explotació d'horta sostenible a la zona agrícola de la Baixa Tordera, al terme de Malgrat de Mar.

Signatura

El conveni va ser signat la setmana passada per l'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, i la presidenta de la Fundació Privada El Vilar, Maria Dolors Oms.