dimarts, 10 de març del 2009

Sobre l’ARE de Tordera 10/3/09...

L’AJUNTAMENT APROVA PER UNANIMITAT DE TOTS ELS PARTITS POLÍTICS DEIXAR SENSE EFECTE LA TRAMITACIÓ DE L’ARE DE SANT PERE.
Ràdio Tordera 10/3/09

L’ajuntament de Tordera va aprovar ahir per unanimitat deixar sense efecte la tramitació de la modificació del pla d’ordenació urbana municipal a l’àmbit de l’ARE de Sant Pere. Amb aquesta decisió el consistori ordena l’arxiu de totes les actuacions administratives relatives a aquesta actuació urbanística. El regidor d’ERC, Bernat Costas recordava que la ciutadania de Tordera es va posicionar en contra a l’ARE i que el consistori havia d’actuar en conseqüència.

El regidor del MAT, Josep Alsina recordava ahir els motius que van portar al seu grup a proposar fer una consulta popular respecte l’actuació de l’ARE de Sant Pere. Alsina va destacar de forma positiva la participació en la consulta i el resultat d’aquesta.

El regidor del PSC, Josep Romaguera es va posar a disposició de l’ajuntament a parlar amb la generalitat, per traslladar la voluntat del poble de Tordera de no fer l’ARE de Sant Pere.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va explicar que el tràmit aprovat deixa sense efecte la tramitació de l’ARE i que l’acord es traslladarà a la generalitat, per tal que retiri l’execució de l’ARE.

Aquest ple arriba després d’haver realitzat la consulta popular sobre el desenvolupament d’una Àrea Residencial Estratègica a Sant Pere i a la qual els ciutadans van decidir per una àmplia majoria un 88% no desenvolupar aquesta ARE.

"Les Vinyes" de Tordera tornen a ser sòl agrícola
Malgrat confidencial 10/3/09

Els terrenys del veïnat de Sant Pere on s’havia de fer l’Àrea Residencial Estratègica tornen a ser agrícoles. En el ple extraordinari que es va celebrar ahir al vespre, l’Ajuntament de Tordera va anul·lar la modificació del planejament urbanístic que els convertia en urbanitzables. Es va fer per unanimitat, amb el vist-i-plau de tots els grups polítics. Aquesta requalificació s’havia fet per possibilitar que la Generalitat hi construís uns 380 habitatges, un institut de secundària, un local social per als veïns i un parc. El consistori ha fet marxa enrere després de constatar que la majoria de veïns del poble no volen l’Àrea Residencial Estratègica. Així es va demostrar el passat 1 de març en la consulta popular per copsar el suport o el rebuig dels ciutadans cap aquesta actuació urbanística. Tot i que hi ha haver poca participació, el resultat va ser aclaparador. Gairebé un noranta per cent dels votants van manifestar-s’hi en contra. Ara, l’acord municipal es traslladarà a la Generalitat amb la intenció que es desdigui de fer l’àrea residencial estratègica que preveia al veïnat de Sant Pere de Tordera.