dilluns, 27 d’abril del 2009

DENÚNCIA 26/4/09... Obres a la Riera del Repiaix. Toni Marín

Obres a la Riera del Repiaix

Dissabte anava a Hostalric i, al passar per sota el pont blau de RENFE, vaig veure maquines treballant al costat de la riera del Repiag. Vaig reduir la marxa (efecte badoc segons els homes del trànsit de TV3), i hem vaig quedar esparverat. Han soterrat la riera uns setanta cinc metres amb tubs de formigó d’un metre de diàmetre. Tan sols faltava això!. Desprès de les destrosses que ha produït la construcció de l’AVE a nivell urbà i mediambiental, ara, soterren la riera com si fos una claveguera.

He tornat i he fet unes fotografies. He buscat a Internet i sembla ser que és per colocar les grues per la substitució del pont blau per un de nou. No estic en contra del progrés, i és evident que l’enclavament de riera, carretera, pont de rodalies i pont de l‘AVE és problemàtic per a la realització d’obres i, probablement, no deu haver-hi una altra solució. Suportem-ho!.
Però em sorgeixen algunes preguntes al respecte.

Una vegada finalitzades les obres, deixaran la riera en les mateixes condicions que estava o passarà com amb la no-estació de Riells-Breda, la construcció de la qual encara estem (quants anys?) esperant?

A més a més dels ajuntaments qui controla aquest tipus d’obres que afecten a bens comuns?
L’Agència Catalana de l’Aigua, depenent de Medi Ambient, té alguna cosa a dir?

A les rieres, històricament menyspreades i utilitzades com abocadors i clavegueres, cada cop se als hi reconeix més la seva importància com a elements paisatgístics; com a refugi d’aus, amfibis, peixos i altres animals que utilitzen el seu llit i el bosc de ribera com a habitat; i a la nostra comarca, especialment seccionada per les infranquejables tanques de protecció de l’autopista i ara de l’AVE, la seva importància com a corredors biològics entre els espais protegits del Montseny-Guilleries i el Montnegre.

Defensem les rieres!. Són nostres!

Si algú té més informació d’aquesta obra en concret o bé dels responsables d’obres als cursos dels rius, servituds, etc. si us plau, que la comparteixi.
.
Sortida de la Riera després de passar pels tubs
. La Riera totalment soterrada
. .Fotografia de la riera des de els tubs.
.
Detall dels tubs.
.
Toni Marín
Breda