dimarts, 19 de maig del 2009

Algunes notícies més per llegir 18 i 19/5/09...

Malgrat de Mar instal·la rentapeus a la platja
Malgrat confidencial 19/5/09

Des d’aquest estiu, Malgrat de Mar disposarà de rentapeus a la platja. De moment, se n’han col·locat dos. De fet, encara s’estan fent (tal i com mostra la imatge). Un s’ha ubicat a la zona de la desembocadura de la riera de Palafolls i l’altre es troba a la platja del centre.Segons han assegurat fonts municipals, es tracta d’una mesura per evitar l’excés de consum d’aigua que es produeix a l’estiu amb les dutxes que hi ha a la platja, on, fins i tot, algunes persones hi renten els gossos.


La cambra de comerç vol una via ràpida com alternativa de la N2
Ràdio Palafolls 18/5/09

La delegació de la Cambra del Comerç al Maresme conclou en el seu informe de l’any 2008 que la carretera que ha de ser l’alternativa a l’actual N-II, hauria de ser una via ràpida, amb una velocitat mínima de 100 km/h. L’informe també explica que aquest nou vial hauria de tenir calçades separades i enllaços a diferent nivell.

Segons la Cambra la nostra comarca presenta actualment problemes de congestió del trànsit a l’entrada a Barcelona, tant per l’autopista C-32 com també pels conductors que arriben a la ciutat per la carretera N-II. També s’exemplifica que el Maresme té una alta accidentalitat a la carretera general.

Segons la Cambra, a més d’una nova carretera cal potenciar les infraestructures ferroviàries, per millorar així el transport públic per tal que els usuaris abandonin l’ús del vehicle privat ja que actualment ‘gairebé dues terceres parts dels desplaçaments de mobilitat obligada externa a la comarca es realitzen en vehicle privat’.


Els robatoris als conreus de Malgrat no s'aturen i els pagesos de Palafolls temen que superin el Pla de Grau
El Punt 19/5/09

Els robatoris, preferentment de material, als conreus del Pla de Grau de Malgrat de Mar no s'han aturat. Com van confirmar ahir fonts municipals, en els últims dies s'han afegit dos casos més als denunciats anteriorment pels pagesos tant a la policia local com als Mossos. L'objectiu dels lladres continua sent el mateix: material i maquinària que es pugui revendre. En aquest sentit, però, els últims robatoris s'han centrat en peces més petites, com ara les aixetes que regulen el reg i els mateixos tubs del sistema, a banda d'algunes eines.

Intranquil·litat

El gerent de la cooperativa Agrícola Progrés Garbí, Xavier Castells, va confirmar ahir els furts i va insistir que hi ha malestar i intranquil·litat entre els agricultors perquè molts d'ells no poden guardar tot el material sota clau i quan arriben al matí als camps es temen el pitjor. Tot i això, Castells no va informar sobre si es mantenien les patrulles de pagesos que vigilen els camps durant la nit, tal com es va anunciar que farien arran de l'augment dels robatoris.

L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy (PSC), va explicar ahir que després de la reunió mantinguda fa uns dies a tres bandes entre els pagesos, l'Ajuntament i els Mossos la vigilància a la important zona agrícola del municipi s'ha intensificat. Però igual que en el seu dia va recordar el regidor de Seguretat Ciutadana de Malgrat, Valentí Rodríguez, Campoy va assenyalar que el Pla de Grau és una zona molt extensa i «difícil» de controlar. «Es tracta d'un espai obert on és fàcil amagar-se i més si es coneix», va puntualitzar l'alcaldessa que no va voler facilitar més dades sobre la investigació. «Tant els nostres agents com els Mossos patrullen amb més assiduïtat els camps i confiem que la seva presència també actuï com a revulsiu contra els lladres», va comentar l'alcaldessa. A l'extensió del Pla de Grau cal afegir el gran nombre d'explotacions de petit i mitjà format que dificulten una vigilància exhaustiva. «Estem al costat dels pagesos i pensem que les mesures que hem pres donaran resultat aviat», va avançar Conxita Campoy.

Pagesos preocupats

L'onada de robatoris al Pla de Grau –on fins i tot ha desaparegut un tractor valorat en 18.000 euros– ha encès els llums d'alerta entre els agricultors de les poblacions veïnes, en especial de Palafolls. Es dóna el cas que força pagesos d'aquest poble treballen terres de Malgrat i alguns ja han manifestat la seva preocupació que l'onada de robatoris s'intensifiqui també en altres indrets. El gerent de la Cooperativa Agrícola de la Conca de la Tordera, Ramon Ribot, va recordar que ja s'han denunciat dos robatoris menors al poble. «El sector està preocupat i amb raó, perquè estem parlant de perdre les eines que et donen de menjar», diu.