dimecres, 6 de maig del 2009

Algunes notícies més per llegir 6/5/09...

Un miler de científics donen suport al CEAB per aturar les obres a Pinya de Rosa
Diari de Girona 6/5/09

El centre ha fet públic el manifest que preparava i ja compta amb 6 adhesions acadèmiques superiors

MARTÍ SANTIAGO
El manifest científic que estava preparant el Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB) per aturar les obres a la finca de Pinya de Rosa i informar la ciutadania de les característiques específiques que presenta el bosc ja està disponible a la seva pàgina web i compta amb l'adhesió de sis institucions acadèmiques superiors que sumen més d'un miler de científics.
El CEAB manifesta "la necessitat immediata d'aturar i replantejar les tasques de neteja que s'estan realitzant en aquest espai protegit i que, a dia d'avui, estan destruint l'estructura del bosc com a ecosistema i redueixen dràsticament la seva diversitat. En conseqüència, estan alterant la seva funcionalitat i danyant greument aquest element de conservació".
A aquesta declaració, i a les explicacions científiques que la sustenten, de moment hi han donat el seu suport la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB), l'Institut de Ciències i Tecnologia Ambiental de la UB, el Departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona (UdG), el Laboratori d'Anàlisi i Gestió del Paisatge de la Facultat de Geografia i Història de la UdG, la Institució Catalana d'Història Natural i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals.
El socioecòleg i investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques, Rafael Sardá, explica que el procés d'adhesió encara resta obert i assegura que encara hi haurà més institucions que donaran el seu suport al manifest del CEAB per evitar la destrucció de la funcionalitat del bosc de Pinya de Rosa com a ecosistema.


El Senat estudiarà les alternatives per desdoblar el tren a Blanes i Arenys
Diari de Girona 6/5/09

MADRID ACN / DDG
Els grups parlamentaris de la Comissió de Foment del Senat van aprovar ahir per unanimitat la moció de CiU que demana permetre la viabilitat dels projectes alternatius als proposats pel Govern espanyol sobre el desdoblament de la via ferroviària entre Arenys de Mar (Maresme) i Blanes.
En relació a aquest tram, la proposta de CiU defensa el desplaçament de la via a un traçat per l'interior o bé el seu soterrament per la façana marítima. Així es permetria el desdoblament complet del trajecte i una millora de la façana marítima en les poblacions.
En el cas de Calella (Maresme), la senadora de CiU Montserrat Candini va destacar la importància d'estudiar les alternatives al desdoblament de la línia en aquest municipi que permetin una correcta integració del traçat ferroviari, ja sigui mitjançant el soterrament de les vies o el seu canvi. Candini, a més, va indicar que "és la primera iniciativa parlamentària que aconsegueix el compromís i la implicació de tots els partits" en una qüestió tan important per als municipis.