dijous, 9 de juliol del 2009

Sobre la vergonya del camp de tir de Malgrat de Mar “sobre” el riu Tordera 9/7/09

El Parlament de Catalunya demanarà a l’Ajuntament de Malgrat de Mar que tregui el camp de tir de la ribera del riu Tordera
Malgrat confidencial 9/7/09
.

La Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya ha acordat "iniciar un procés de diàleg amb l’Ajuntament de Malgrat de Mar i impulsar les actuacions necessària per a satisfer la solució més adient per a la ubicació del camp de tir La Gaviota, tenint en compte la preservació de l’entorn dels espais de la ribera de La Tordera".
Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel diputat de Convergència i Unió i President d’Unió Democràtica del Maresme, Benet Maimí, que assenyala que el camp "està en situació irregular i comporta un fort impacte ambiental".
En la iniciativa presentada al Parlament, Maimí explica que el camp de tir està instal·lat dins la franja de servitud inclosa en la Zona de Policia d’Aigües, és a dir, dins la franja de cinc metres des de la llera del riu. En aquesta àrea està prohibit desenvolupar-hi qualsevol activitat. Tot i això, s’ha permès que el camp de tir hi sigui més de 25 anys amb el greu perjudici per al mediambient que això comporta. Maimí explica que el camp "comporta una elevada contaminació acústica de l’espai, que perjudica a les espècies d’ocells de pas i a les que nidifiquen als marges de la Tordera".Tot i que els aficionats al tir asseguren que des de fa temps utilitzen cartutxos biodegradables, el diputat de CiU considera que "encara s’usen perdigons de plom, amb greus conseqüències sobre diverses espècies d’ocells que els poden ingerir i patir plumbosi".
Cal dir que l’Ajuntament de Malgrat de Mar té aprovat un Pla d’Acció Ambiental que recull les accions marcades a l’Agenda 21. Entre elles hi ha la de corregir l’impacte del camp de tir La Gaviota. Tot i això, l’alcaldessa, Conxita Campoy, va expressar que no obligaria els tiradors a marxar, sinó que ho deixaria a la seva voluntat. I que, si s’havia de fer, aquesta feina pertocava a l’Agència Catalana de l’Aigua que és qui té les competències sobre els rius catalans.

imatge: Francesc Jiménez

anteriorment a MC...

-Els tiradors del camp de tir de Malgrat de Mar no podran traslladar la seva activitat a Lloret

-El projecte de construcció del camp de tir de Lloret està aturat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa molts anys que el camp de tir la Gaviota està instal.lat a la llera del riu Tordera, 25 anys. Em pregunto que han fet la gent de Convergencia i Unió durant els 23 anys que varen governar la Generalitat i varen tenir l'oportunitat d'arreglar aquest greu impacte al medi ambient. Ara de cop descobreixen que incompleix les normatives?

Javier Romera ha dit...

Una pregunta...

Tenint en compte que TOTS els grups polítics han tingut responsabilitat en aquest afer, per acció o per omissió de les seves responsabilitats a TOTES les administracions que han ocupat durant TOTS aquests anys...

Vols dir que CAP ha de canviar? Vols dir que CAP pot demanar? Vols dir que CAP pot denunciar?

Home, doncs personalment a mi m’importa una m... la història d’aquest “meravellós” país, i en canvi sí, molt el seu futur... és només la meva opinió, i això que jo PASSO de grups polítics, que ni m’interessen ni em preocupen... prefereixo tenir altres prioritats.

Xavi