dimarts, 10 de novembre del 2009

Una notícia per llegir 9/11/09... piròman enxampat.

La Policia Local de Sant Celoni deté el presumpte autor dels incendis a Penyes
L’Actualitat del Baix Montseny 9/11/09

La Policia Local de Sant Celoni va detenir dimecres el presumpte autor dels diversos incendis provocats a la zona erma de Penyes a Sant Celoni. Segons la regidora de Seguretat Ciutadana, Dolors Lechuga, des de l'àrea la setmana passada es va decidir habilitar un dispositiu especial amb dos agents de paisà exclusivament dedicats a enxampar l'autor dels focs després que el passat 17 d'octubre es tornessin a detectar incendis de les mateixes característiques dels registrats a l'estiu. El detingut, de 50 anys i veí de Sant Celoni, va ser lliurat als Mossos d'Esquadra, que portaven la investigació des de l'estiu conjuntament amb els agents forestals.

L'home, que residia prop de l'àrea on es van ocasionar els múltiples focs, ja havia estat considerat sospitós durant els incendis de l'estiu ja que, explica Lechuga, sospitosament es trobava al lloc dels fets quan els efectius de Bombers i policials arribaven al lloc. Fins i tot, assenyala, en alguna ocasió havia contribuït a sufocar els incendis.

Els últims focs que s'atribueixen al presumpte piròman es van detectar el passat 17 d'octubre a les 9 del matí al camí de Sant Celoni a Campins i el 28 d'octubre a la mateixa zona a les 5 de la tarda amb un incendi amb quatre focus. A Penyes, els focs més recents s'han registrat el 25 d'octubre a les 11 de la nit, el 31 del mateix mes a un quart de 9 del matí i a tres quarts de 7 de la tarda i el darrer, el que va suposar la detenció, el 2 de novembre a les 8 del vespre.

Segons Lechuga, els agents de paisà van detectar una persona que caminava al costat de les pistes esportives de Sant Ponç procedent de la riera del Pertegàs caminant amb rapidesa. Passada la pista, l'home va mirar a banda i banda per detectar si era observat i seguidament es va adreçar a la zona de Penyes a través del pont, en direcció a l'escola Pallerola. Els agents de paisà van comunicar el fet per emissora a la resta dels efectius i van seguir el sospitós fins a Penyes on va intentar calar un foc encenent un paper de diari. La humitat del terreny va fer que la flama no prengués i l'home va continuar camí amunt. Els agents van procedir en aquell moment a la seva detenció. El presumpte piròman portava a sobre papers de diari, un encenedor i una llauna d'esprai 'afluixahotot' de 250 centímetres cúbics.

La regidora ha assegurat que es tractava d'un cas difícil ja que sense enxampar l'autor 'in fraganti' es feia difícil poder-li atribuir l'autoria dels focs. En paral·lel, a més, en els darrers dies, l'Ajuntament també havia detectat diversos incendis nocturns a contenidors a la zona de Can Ponç, un element que va ajudar a acotar la zona d'acció del presumpte piròman, tot i que segons Lechuga encara s'investiga si han estat ocasionats per la mateixa persona.

El sospitós se li atribueix un delicte d'intent d'incendi pel foc que va provar de provocar dimecres i pel qual se'l va enxampar i s'estudia la seva vinculació amb la resta de focs. Durant el mes de juliol i agost es van registrar nou focs a la zona erma de Penyes en menys d'un mes.

El primer va ser el 23 de juliol al camí paral·lel a la via del tren del barri de Penyes entorn a les 11 de la nit i el darrer l'11 d'agost al camí de Can Riera de l'Aigua vint minuts després de les 3 del migdia. L'incendi de més envergadura, però, va ser el que es va produir el 6 d'agost, amb dos focus al costat de la via del ferrocarril, darrere el cementiri, i un tercer focus a la zona erma de Penyes. En total van cremar 4 hectàrees de bardisses, matoll i alguns arbres i dues persones van resultar ferides lleus per inhalació de fum.

1 comentari:

Anònim ha dit...

potrebo, da preverijo:)