dijous, 4 de març del 2010

Sobre la veda de pesca d'arrossegament 4/3/10...

Els pescadors acaben la veda però el mal temps els fa tornar abans d'hora
El Punt 4/3/10

La vuitantena d'embarcacions d'arrossegament dels ports de Blanes, Roses, Palamós, Llançà i el Port de la Selva que van tornar a sortir a pescar ahir després d'un mes de veda biològica van haver de tornar abans d'hora a port per culpa del mal temps. Les fortes onades, que arribaven a alçàries d'entre dos i tres metres, i el vent que bufava no han permès que la pesca fos completa, segons va explicar el president de la Federació Catalana de Confraries, Eusebi Esgleas. Malgrat tot, Esgleas aposta perquè en endavant la veda es pugui allargar fins als dos mesos.

La veda biològica ha deixat aturats uns 400 pescadors gironins. A més d'aquests, durant el febrer tampoc han sortit a pescar els vaixells d'arrossegament dels ports d'Arenys de Mar, Mataró i Sant Pol de Mar (Maresme) i de Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Durant el temps que ha durat la veda, el personal de les embarcacions ha estat a l'atur i els armadors han rebut un ajut econòmic. Ahir, però, el termini de veda es va acabar i les embarcacions d'arrossegament van tornar a sortir. El president de la Federació Catalana de Confraries valora l'aturada com a «molt positiva» i ressalta que era «necessària» per regenerar les captures.