dimarts, 13 d’abril del 2010

Més d'una trentena de voluntaris participen en la jornada "DESCOBRIM I RECUPEREM EL LITORAL DEL MARESME" organitzada per DEPANA. 12/4/10

Més d'una trentena de voluntaris participen en la jornada "DESCOBRIM I RECUPEREM EL LITORAL DEL MARESME" organitzada per DEPANA
Depana, 12/4/10
.

.
En el marc de l'Aliança Natura i Ciutadania de DEPANA, més de 30 persones van participar ahir diumenge 11 d'abril a la jornada de descoberta i restauració ambiental.
.
La jornada es va iniciar a les 10.00 del matí, i pretenia difondre la riquesa de la zona litoral entre Vilassar i Premià de Mar. Aquesta zona, esdevé molt interessant donat que alberga comunitats vegetals de duna, que avui per avui estan en procés de regressió al llarg de la costa catalana, i també perquè hi podem trobar espècies d'interès com el Corriol cama negra. Tot i així, l'alta presència i la proximitat de les infraestructures (passeig marítim, vies del tren, etc.) fan que la zona es trobi altament pressionada.
.
Durant la primera hora, els participants van realitzar una visita guia guiada per conèixer els valors naturals de l'espai dirigida per membres de DEPANA, amb amplis coneixements naturalistes de la zona que van fer especial èmfasi en la vegetació dunar present. Un cop finalitzada la visita, els assistents es van dividir en grups i van rebre formació tècnica per poder realitzar tasques d'arranjament de les tanques de protecció de la zona dunar, recol·locant aquelles que estaven caigudes i substitint-ne més de 12 malmeses. L'altre grup va recollir manualment un total de 8 sacs de residus presents a la sorra i a la zona dunar.
.
Aquesta jornada, s'emmarca en la iniciativa NATURA i CIUTADANIA, que pretén posar en valor i impulsar projectes i actuacions de millora ambiental a espais d'arreu de Catalunya a partir de la implicació de socis, associacions i ciutadans en la conservació de la natura.
.
Podeu ampliar la informació al vídeo:
.