dimecres, 23 de juny del 2010

Dos notícies per llegir 19 i 22/6/10...

La prolongació de l'autopista fins a Tordera arriba al tram final
El Punt 22/6/10

S'inaugurarà en els pròxims dies i abans del 2011 començaran les obres fins a Lloret
.Els treballadors, ahir, fent les últimes tasques per deixar l'obra a punt de ser inaugurada els propers dies. Foto: LLUÍS SERRAT.

Les obres de perllongament de l'autopista del Maresme, la C-32, entre Palafolls i Tordera han entrat en el tram final i els treballs s'han intensificat en les darreres setmanes per poder inaugurar l'obra d'aquí a pocs dies. No hi ha cap data concreta, però l'obertura es farà o bé a finals de juny o bé a principis de juliol, i tampoc no es descarta que sigui aquesta setmana. Pel que fa a la prolongació fins a Lloret de la C-32, la Generalitat manté que les obres començaran abans no s'acabi aquest any.

Acesa treballa al màxim per acabar la prolongació de l'autopista fins a Tordera en els pròxims dies. Durant les últimes setmanes els treballs a la zona són intensos, i la Generalitat, que no vol fixar cap dia d'inauguració concret, parla de finals de juny o principi de juliol com a període d'entrada en funcionament d'aquesta infraestructura.

Un cop acabada la prolongació de l'autopista fins a la carretera que uneix Tordera i Blanes, tot estarà a punt per treballar en la prolongació de la carretera, però com una via d'un carril per sentit, fins a Lloret. El govern manté a hores d'ara que aquestes obres començaran a finals d'any. Generalitat i Acesa van signar un conveni en virtut del qual la concessionària es farà càrrec d'aquesta prolongació, que requereix una inversió d'uns 70 milions d'euros. Acesa va afirmar que descartava recuperar aquesta inversió apujant el peatge de Palafolls, i que preveu recuperar-la amb l'augment de trànsit que considera que hi haurà un cop estigui construïda i entri en funcionament.

Aquesta carretera, que farà uns set quilòmetres, a més de donar continuïtat a la C-32 cap a la Costa Brava, servirà de variant o alternativa a la GI-682, la carretera que enllaça els municipis de Tordera i Blanes.

Continua l'oposició

L'associació ciutadana SOS Lloret s'ha oposat sempre a la manera com es farà la prolongació de la C-32 fins a Lloret. Tot i que el projecte inicial ha quedat reduït a una via d'un sol sentit per banda, es manté l'oposició d'un sector de la societat lloretenca, que creu que la via afectarà mediambientalment la zona de Sant Pere del Bosc, l'Àngel i les Alegries, i que, per tant, la lluita contra aquesta infraestructura continua vigent. SOS Lloret denuncia actualment «la falta de transparència i la manipulació de la informació que sobre aquest projecte manté l'actual equip de govern» de Lloret, i considera que «cap carretera que transcorri» per aquests paratges «pot ser classificada de respectuosa amb l'entorn».


Nadal diu que a la tardor el port de Blanes ja estarà protegit dels temporals
El Punt 19/6/10
.
Nadal i l'alcalde de Blanes, durant la visita d'ahir. Foto: ACN.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va visitar ahir les obres d'ampliació del port de Blanes i va assegurar que a la tardor estaran prou avançades per protegir les instal·lacions de possibles temporals.

El conseller també va demanar «paciència» als veïns ja que, tot i que el pas de camions per portar roques fins a les obres estava previst fins al 15 de juny, un endarreriment en els treballs farà que calgui una setmana més.

Nadal, però, va indicar que quasi tots els caixons de formigó que han de formar el nou dic de recer són ja al port i que això farà possible que aquest estiu s'acabin de fondejar i subjectar al fons del mar. Aquestes tasques es faran des del mar i, per tant, no hi haurà cap incidència que pugui alterar la temporada turística, va indicar el conseller.