dimecres, 9 de juny del 2010

Sortida naturalista a la desembocadura del riu Tordera del diumenge passat 6/6/10. Orchis

Fotografies de Marc Monguilod
.
Aquest diumenge es va fer la sortida naturalista a la desembocadura del riu Tordera organitzada per Càmping La Tordera i l'associació Orchis, i tot i el mal temps i les quatre gotes que van caure, vam poder observar o escoltar corriols petits (Charadrius dubius), corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis), gavines corses (Larus audouinii), ànecs collverds (Anas platyrhynchos), boscarles de canyar (Acrocephalus scirpaceus), mallerengues carboneres (Parus major), caderneres (Carduelis carduelis), tudons (Columba palumbus), orenetes vulgars (Hirundo rustica), rossinyols (Luscinia megarhynchos), rossinyols bords (Cettia cetti), oriols (Oriolus oriolus), entre molts altres.
.
També vam parlar entre tots els assistents de les peculiaritats de l'espai que anavem observant, i es van poder conèixer les tortugues d'aigua que habiten a l'espai.
.
Comparació entre les dues espècies autòctones, la tortuga de rierol (Mauremys leprosa) a l'esquerra, i la tortuga d'estany (Emys orbicularis) a la dreta...
.
.
comparació entre la tortuga de rierol (Mauremys leprosa) a l'esquerra, i la tortuga d'aigua americana (Trachemys scripta), espècie exòtica i invasora, a la dreta...
.
.
Tothom va preguntar sobre temes de tot tipus referents a l'espai, i al final de la sortida vam tenir un debat improvisat on tothom destacava l'interès i la poca informació que es tenia dels tresors naturals i de la manca de protecció de l'espai.
.
La propera sortida serà el darrer diumenge d'aquest mes, el dia 27 a les 10 del matí a l'aparcament davant Càmping La Tordera.